Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 14

• 65 855
  • 724
  •   2
Отговори
# 105
Айде, лимонче, само положителни мисли!

# 106
Благодаря ви момичета Flowers Hibiscus

# 107
Здравейте. Хетерозиготен носител съм на 4G/5G  и MTHFR и съм бременна в 36 седмица. По предписание на лекаря ми трябваше да приемам Аспирин Протект от началото на бременността, до 32 г.с, но аз понеже съм малко паника и го  спрях преди два дни. Това че спрях аспирина, може ли да навреди нещо на бебето?

# 108
  • София
Момичета, някоя поръчвала ли е клексан от Турция ? Вчера ми пристигнаха и са огромни, изглеждат ми много трудни за поставяне......

# 109
  • София
Момичета, някоя поръчвала ли е клексан от Турция ? Вчера ми пристигнаха и са огромни, изглеждат ми много трудни за поставяне......
Турските се слагат мн по-лесно. Игличките им са по-тънки.
Само не се опитвай да изкарваш въздух от тях. И на края като поставиш шнжекцията натискаш буталото до край и се “изстрелва” предпазител на иглата

# 110
  • София
Благодаря, Нандин  Gift Heart
Че чак се стреснах като ги видях ....

# 111
  • София

Ще видиш колко по-удобни са.
Аз хващам кпринцовката м/у палеца и безимения пръст, а показалеца е на буталото.

# 112
  • София

Ще видиш колко по-удобни са.
Аз хващам кпринцовката м/у палеца и безимения пръст, а показалеца е на буталото.

А има ли разлика в поставянето на фракси и клексан ? Преди слагах фракси, сега съм на клексан и имам чувството, че пак нещо не правя като хората..... Правиш ли гънка и под какъв ъгъл слагаш ?

# 113
Не прави гънка и бий перпендикулярно.+1 за турският клексан. Огромна е разликата и то в полза на турския.

# 114
  • София
Слагах ги под ъгъл 90 градуса, хващах мястото с 2 пръста, зата да опъне кожата.
Като забиеш иглата е хубаво да дръпнеш леко буталото на зад, за да провериш дали не си уцелила кръвоносен съд (то това важи за всички инжекции)
Иначе и фраксито и клексана са подкожни инжекции и се слагат по един и същи начин

# 115
  • Sofia
Момичета, здравейте! Може ли малко помощ относно Аспи тест резултати, защото не ми ги обясниха. Резултатът ми е 39 при реф. ст-сти 4-20. Какво точно значи? Дозата на аспирин е недостатъчна или прекалена? Приемам го през ден+ клексан всеки ден 0,4. Благодаря предварително!

# 116
  • София
Момичета, здравейте! Може ли малко помощ относно Аспи тест резултати, защото не ми ги обясниха. Резултатът ми е 39 при реф. ст-сти 4-20. Какво точно значи? Дозата на аспирин е недостатъчна или прекалена? Приемам го през ден+ клексан всеки ден 0,4. Благодаря предварително!
Сандра, референтните за бременни са от 4-30 ( 4-20 са за небременни )  Мисля, че не ти достига, но тя би трябвало да ти е обяснила.....Другия вариант е- знам за момиче с резултат 70, на нея беше казала, че няма смисъл въобще да го пие, не й действал. Увеличи й дозата на фраксито, без аспирин.

# 117
  • Sofia
Сандра, референтните за бременни са от 4-30 ( 4-20 са за небременни )  Мисля, че не ти достига, но тя би трябвало да ти е обяснила.....Другия вариант е- знам за момиче с резултат 70, на нея беше казала, че няма смисъл въобще да го пие, не й действал. Увеличи й дозата на фраксито, без аспирин.

Бамболинка, благодаря ти! На мен единствено ми каза, че е излишно да го пия, защото съм с нискорискови мутации ( мтхфр хетеро, паи хетеро, фактор 13 и АСЕ хетеро) и да си продължавам с клексан всеки ден само. Не ми обясни какво значи резултатът и затова питам. Страх ме е да спра аспирина, защото АГ каза, че той ще ми го спре. Щом не ми е в повече дозата предполагам не е проблем да го продължа.

# 118
Бамболинка как си?

# 119
  • София

Gerda,  Kissing Добре съм май Simple Smile  Нещо ме придърпва долу отдясно лекичко , та се филмирам отвреме- навреме, пийна едно нош-па и така. Утре съм на контроли - Кросмач, плацетарни и Нк клетки  Sad  Чух, че и Христов бил в дълга отпуска, та и за това се притесних..... Дано се върне навреме за серклажа.....
Продадохме си и апартамента, сега ще се местим и направо незнам мъжлето ми как ще се справи сам със всичко, така ми се иска да му помагам , а той само скръцне със  зъби и вика - лягай Simple Smile  Simple Smile

П.С. Благодаря, че се сещаш за мен Simple Smile  Много е приятно чувството  Gift Heart
Вие с бебчо как сте ? Метни некой наакан памперс насам Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт