Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 14

• 65 859
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
Бамби, за болките не се притеснявай нормални са - ще ги чувстнаш като бодежи в самата матка и после ту от ляво ту от дясно докато се вдига матката.
Мятам много наакани памперси.
Летят много пари за памперси, но е по хубаво отколкото за клексани

# 121
  • София
Момичета, имам приятелка, бременна в 12 седмица. Вчера е била на ФМ и се е видяло, че едната артерия не е добре отворена.... Доктора й е изписал 5!!!! таблетки Ап от 100 мг на ден..... Когато й казах, че за мен това е ужасно висока доза, тя ми се разсърди..... Незнам какво да направя за да я стресна да отиде  на друг лекар.... Чакам коментарите ви, защото тя не използва интернет , искам да й покажа какво мислят и други момичета, които са минали по този път, па белким се стресне малко и ме послуша.....

# 122
Ако иска да получи отлепяне ...

Не че съм много веща, но когато забременях, Калчев за АП ми обясни, че може да предизвика спукване на кръвоносните съдчета, докато ембрионът се развива и загнездва и да се получи отлепяне. /за всички неточности в терминологията съм виновна аз/.

Ама тя ако изкара 1 седмица на тая доза според мен ще й тече яко кръв от носа, например и ще се стресне.

# 123
  • София
На всичкото отгоре аспирина се води с тератогенен ефект, а в тези дози....

# 124
  • София
Сега ми се обади, че ходила до аптеката и там й казали , че пишело 1 таблетка, тя кво е прочела- незнам. Днес ги е изпила обаче....

# 125
  • София
Охххх, дано няма последици!

# 126
  • София
Добре, че ми каза какво са й изписали (уж). Щеше да си ги пие, като стой та гледай.....
И чак ми се разсърди, че съм я плашела така...... То, да не опиташ да помогнеш, за съжаление......
Това ни е лошото на тези, дето сме минали по тоя път- гледаме другите да не минават по него и понякога ставаме досадни с препоръките си.... В случая - помогнах, ама....

# 127
Това с напразните опитите да помогнеш ми е много познато Simple Smile Аз след това , което  ми се случи , съветвам всяка приятелка като забременее да си пусне едни изследвания за тромбофилия - ей така за всеки случай . Естествено , никой досега не го е направил. Но имах една позната с много аборти преди това и при нея супер много настоявах да си пусне изследвания - особено като забременя и беше почти на 40 и и беше едва ли не последен опит. Но мъжа и каза , че е излишно и тя естествено не го направи Simple Smile. Има си здраво момченце - но последните седмици изоставаше с около 3 седмици и със спешно секцио го извадиха почти без пулс и беше близо месец в болницата. Не знам дали това се дължи на тромбофилия - но ако е така с едно изследване можеше да си спести много сълзи и притеснения. Но мъжа и - знаеше най -добре !!!! Понякога такива неща ме вбесяват изключително много....

# 128
Йоана, и мен ме вбесяват. А това човек да няма глава на раменете още повече.

# 129
Имам същия проблем с моите приятелки и аз. От както разбрах и  съветвам бременните си приятелки, но по същия начин никой не слуша. Един вид ме обижда дори, защото си казват - ''то ти си болна и с репродуктивни проблеми, аз не съм и при мен всичко е  наред '' Сякаш нарочно искам и на тях да им открият нещо. А искам да помогна.

# 130
Sirma - точно това е погледът ! Simple Smile То ако имало съмнение за нещо и АГ -то им щял да им каже да си го направят. Как да им набиеш в главите , че ако има нещо , може вече да е късно. А как ми се иска някой да ми беше казал за това изследване преди 5 години - едни 200 лв можеха да ме спасят от това да преживея най-ужасния период в живота им.
И наистина - аз им го казвам това и пиша тук - просто защото не искам никой друг да рискува да преживее усложненията на тромбофилията. И едни тъпи 200 лв - които  на много бременни им се струват излишни да ги дават без повод - спасяват човешки животи.  .... Иди , им го набий в главата Simple Smile

# 131
  • София
Точно , момичета ....Обяснили сте го по най-добрия начин, аз не успях да го обясня като хората Simple Smile
А тя, тя роди преди 2 години, като преноси даже и бебето се роди 2,800 кг,. та , със сигурност е имало проблем и тогава, просто не била ходила на Фетални морфологии и никой не е видял... А е мой набор, скоро ще стане на 40 г.
Много ми стана болно днес като ми се развика, че едва ли не, аз не мога да износя една бременност , иначе много разбирам и давам акъл.... Няма да се меся повече...... Ако ми поиска съвет-ще дам, иначе-не !

# 132
Бамболинка, сериозно ли? Това е много неприятно. Не си го слагай на сърце.

# 133
Да, най-добре да не се месиш. Вярно, приятелка ти е, но след като може да те нападне, че искаш да й помогнеш, то според мен не заслужава да получава съвети наготово!

# 134
От всички бебета които са се родили около мен в продължение сигурно на десет години само аз имах такива проблеми. Така че щом Пенка е лежала за задържане, не значи,че и аз ще го направя. Живейте си живота. Хората не обичат непоискано добро.

Общи условия

Активация на акаунт