Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 14

• 65 879
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
Аз съм много внимателна, когато давам непоискани съвети.
Бременните жени са особено чувствителни и се плашат от всичко, преувеличават си всичко.
А това, че ние сме обременени от неуспехи, не означава, че и при другите жени ще бъде така.
Все пак не сме лекари..
Непоискано добро...

# 136
  • София
Аз съм много внимателна, когато давам непоискани съвети.
Бременните жени са особено чувствителни и се плашат от всичко, преувеличават си всичко.
А това, че ние сме обременени от неуспехи, не означава, че и при другите жени ще бъде така.
Все пак не сме лекари..
Непоискано добро...

Герда, в този случай я спасих..... Какво щеше да стане след пиенето на по 5 таблетки на ден 3 седмици, докато й дойде другия час за лекаря.....Не ми се мисли  ....Добре, че сподели....Аз, за себе си се радвам , че съм помогнала Simple Smile

# 137
Бамболинка, разбира се, че когато чувстваш една жена като приятелка и смяташ, че може да й помогнеш, ще пожелаеш да го направиш. В случай, когато става дума за лекари, лекарства, наистина мисля, че е по-добре да не го правиш.
Често хората питат, искат съвет, а когато го дадеш и отговора не им харесва и се различава от това, което те самите мислят по въпроса, се дразнят, засягат, сърдят.

# 138
Да ви питам трябва ли задължително да се издърпва буталото след като се забие иглата,защото днес не го направихме

# 139
  • София
Да ви питам трябва ли задължително да се издърпва буталото след като се забие иглата,защото днес не го направихме

Добре е за го правите, за да се види дали не е уцелен кръвоносен съд.

# 140
  • София
А има ли проблем ако е уцелен? Аз също не съм го правила до момента.

# 141
Благодаря за отговора ☺И ако има кръв вади и пак боде нали?Понеже ще се наложи да ме шият,а знам че трябва да се движа повече как се справяте с тази ситуация,тези които сте?

# 142
  • София
Да, ако има кръв се вади иглата и се боде на отново.
Ако се случи, не се притеснявайте че е влезнала  малко кръв в спринцовката използвайте си я

# 143
Добре ,че ви прочетох. И ние не го правехме до сега. Незнам как съм го пропуснала. А какъв е рискът ако се уцели кръвоносен съд ?Мисля ,че веднъж така се получи. Имаше кръв при вадене на иглата и после посиня.

# 144
Който пие аспирин съветвам към 6-7 месец да си направи контрола на бебчето при детски кардиолог. Не губите нищо, но е важно.

# 145
А с какво влияе аспирина на бебето ? Защо трябва да се прави консултация с детски кардиолог?

# 146
Здравейте! Пуснах тази седмица тест за тромбофилии в Геника по съвет на лекаря, при когото ще раждам. Резултат чакам към края на другата седмица. При положителен резултат ще съм на фраксипарин, тъй като съм алергична към аспирин за голям мой "късмет". Имам следния въпрос:

Лекарят ми ми обясни, че плацентата се образува докъм 20 г.с. и ако не се образува добре (т.е. снабдена с достатъчно кръвоносни съдове), после и кръвоснабдяването й няма да бъде достатъчно добро. Към момента на излизане на резултатите ще съм вече 16+4 г.с. Това много късен срок ли е за започване на лечение, виждам, че има  случаи, в които се почва веднага след положителния тест. Има ли някой друг, който е започнал късно и съответно как се е отразило това на бебето?

Защо чак сега стигнах до изследването и че е отново плод на моето търсене, питане и искане на 2-ро и 3-то мнение е друга тема. Проследяващият ми лекар не сметна за нужно, въпреки, че на първата фетална се видя нарушение в кръвотока на едната маточна артерия и повишен риск от прееклампсия Sad

# 147
По-добре късно , отколкото никога . Ако ти излезе носителство за тромбофилия си запиши и час при Паскалева - след като си започнала да слагаш нмх - за да пуснете анти Ха и да следите дали дозата ти е подходяща. Аз към фраксипарина се алергизирах и сега съм на клексан , който май е по-пречистен . Успех , дано всичко е наред

# 148
  • София
още като се е видяло на първата Фм, че има проблем , още тогава е трябвало да ти включат аспирин и/или НМх.
Много се дразня на тез некадърни лекари....... Но, нищо де, както е казала Йоанна " по-добре късно, отколкото никога "  Всичко ще е наред !
И да, контроли при Паскалева след поне двуседмично слагане на инжекциите, за да се види дали дозата те компенсира  и ти е достатъчна. Успех !

# 149
Здравейте! Пуснах тази седмица тест за тромбофилии в Геника по съвет на лекаря, при когото ще раждам. Резултат чакам към края на другата седмица. При положителен резултат ще съм на фраксипарин, тъй като съм алергична към аспирин за голям мой "късмет". Имам следния въпрос:

Лекарят ми ми обясни, че плацентата се образува докъм 20 г.с. и ако не се образува добре (т.е. снабдена с достатъчно кръвоносни съдове), после и кръвоснабдяването й няма да бъде достатъчно добро. Към момента на излизане на резултатите ще съм вече 16+4 г.с. Това много късен срок ли е за започване на лечение, виждам, че има  случаи, в които се почва веднага след положителния тест. Има ли някой друг, който е започнал късно и съответно как се е отразило това на бебето?

Защо чак сега стигнах до изследването и че е отново плод на моето търсене, питане и искане на 2-ро и 3-то мнение е друга тема. Проследяващият ми лекар не сметна за нужно, въпреки, че на първата фетална се видя нарушение в кръвотока на едната маточна артерия и повишен риск от прееклампсия Sad

Аз съм на Фраксипарин без да съм с Тромбофилия точно за по-добър кръвоток към плода.
Като има една успешна бременност преди това и не съм била на терапия.
Каквото и да излезе в резултатът,Фраксипаринът със сигурност само може да помогне.

Общи условия

Активация на акаунт