Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 14

• 65 948
  • 724
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Ходила съм и при хематолог, той също ми предписа следене с аPPT тест... Момичета, още преди да забременея, помолих за съвет във форума към кой специалист да се обърна при евентуална бременност, и никой не се отзова и не ми сподели при кого ходи. Сега и вие само зачерквате имена, без да ме посъветвате при кого да отида за второ мнение. Моля за съвет, затова попитах Nandin от кого е терапията ѝ, понеже не ми се струва адекватно да си я самоназнача само на база на написаното във форума...

Изписали сме десетки страници на тема “проф. Паскалева”
Относно моята терапия - назначила съм си я сама, правех си изследвания и при нужда си корегирах дозите.

# 481
  • София
Здравейте, с предразположеност към тромбофилия съм - хомозигот 4g/4g. Пия профилактично АП. Направих си тест за бременност и е положителен. Още нямам закъснение на цикъл, но АГ- то каза че трябвало да минат поне 10 дена закъснение и едва тогава да си бия фракси. Притеснява ме, че имам вече два аборта точно около 10 ден след +тест (но тогава не приемах АП). Въпросът ми е вие кога започнахте с фракси/клексан? И заедно с АП ли ги приемахте?
Благодаря на отзовалите се.

Аз съм със същата мутация като теб и хомозигот и имам и още една. Започнах да бия Фраксито още на следващия ден след + тест, 4-5 дни преди закъснението още! Според мен не чакай закъснение, а започни с инжекциите. Иначе аз подкрепям мнението на другите момичета, че биенето през ден на Фракси/Клексан е напълно безсмислено и все едно без инжекции или през ден. Аз също имам предписана терапия през ден, като трябва да редувам Фракси и АП , но от самото начало съм на всеки ден Фракси и без АП, защото преди бременността получих ужасен кръвоизлив от него по време на цикъл, въпреки, че го спрях ден преди Ц и Паскалева ми препоръча да го спра още тогава и никакво пиене по време на Б!

# 482
  • София
Подкрепям написаното от Нандин, Бибиан и Салсиша ! Абсолютно безмислена терапия през ден ...
Аз съм всеки ден на аспирин и клексан , назначени от проф Паскалева и ежемесечно следене на дозите с Анти-ха и Аспи тест при нея.
С предната Б , с терапия през ден , загубих бебето в 20 та седмица.

# 483
Фраксито си го поставях всеки ден, както и две седмици след раждането.

# 484
АРТТ е за чист хепарин. Интересно дали се променя когато слагаш фракси? ИНР-а със сигурност не се влияе.

# 485
  • София
АРТТ е за чист хепарин. Интересно дали се променя когато слагаш фракси? ИНР-а със сигурност не се влияе.
Възможно е да се променя от контрола до контрола и със сигурносх е в рамките на 5-6 секунди. Но тази промяна ще я има и без терапия.

# 486
т.е. тя е толкова нищожна, че не дава никаква информация нали.

# 487
  • София
т.е. тя е толкова нищожна, че не дава никаква информация нали.
Точно.
Предполагам знаеш какви са ти били стойностите на аРТТ, когато си била на хепарин Simple Smile
Най-лаишки казано при аРТТ (и други подобни изследвания) се измерва времето за образуване на съсирек. 5-6 секунди няма как да са от значение

# 488
Знам. Бяха стигнали до 8000, та доктора беше през пет минути в стаята ми.
Нещо ме предобриха тогава.

# 489
  • София
8000 сек? Нещо бъркаш, след 160сек, резултата е  “некоагулира”

# 490
Мда, спомням си много добре този резултат- 8000, и то за артт. Може би е бил друг показател, ама тогава бяха ми трепериха.

# 491
  • София
Мда, спомням си много добре този резултат- 8000, и то за артт. Може би е бил друг показател, ама тогава бяха ми трепериха.

Е то нормално да ти треперят. В твоя случай...

# 492
  • Benelux / Varna
Моля за съвет: Днес кръвнах от ануса, предполагам хемороид, упорит запек. Трябва ли да си сложа инжекцията днес или да прескоча 1, 2 дни. Знаете ли какво се прави в такива случаи,  имате ли инструкции от лекар при кървене?
Моята терапия е назначена от хематолог и нямам инструкции от нея.

# 493
Мисля, че не трябва да прескачаш при такъв вид кървене, но трябва да попиташ все пак. Щом не го спират след операции, шиене и други, би трябвало и на това да не пречи.
Само, когато има кървене от матката по време на бременност го спират. Ако е след раждане - дори се назначава, не се спира.

# 494
Аз също имам кървене при хемороиди - които ми се появиха наскоро и не си спирам инжекциите в никакъв случай Simple Smile Купи си Apimed hemopro - пише си че няма никакъв проблем да се ползва по време на бременност. Мен много ме успокоява.

Общи условия

Активация на акаунт