Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 14

• 65 885
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
На листа от прегледа при Сигридов би трябвало да пише каква е плацентата. При мен пише предна висока.

# 646
  • София
Nandin, откровено казано не са ми казвали и не съм питала на последните прегледи...Знам, че на скрининга точно леко зацапах и Сигридов ми каза, че ми е ниска плацентата и за това е зацапването.. Но не знам сега какво е положението след толкова време.. Ще попитам на феталната!
Нямаш ли документи от тези прегледи? Аз всеки път получавах лист с данните от прегледа.
Моята беше предна ниска и в един момент към 32 г.с. виче беше предна висока

# 647
  • София
Здравейте, някой дали е правил алергия къмв клексан и фраксипарин? Предната бременност се наложи последните 4м да съм само на аспирин протект и сега докторът ми иска същото, но се чудя дали е оправдано?
И още едно питане - има ли лекар, който работи по ЗК и има поне малко представа от тромбофилиите

# 648
  • София
Не съм видяла да пише на листа от Сигридов. Но той ми каза тогава, че е ниска. След това само на ЖК съм ходила и не мисля, че имаше такова нещо написано също. Уж гледам добре и чета какво пише винаги, но знам ли..Трябва да погледна довечера отново! Тя последните пъти всъшност ми дава само снимка на бебчето, без никакви други писания...

# 649
  • София
Погледни на листа от ФМ, там трябва да е описано

# 650
  • гр. Варна
Здравейте, на фракси 0,4 и АП заради фактор 4g/4g. При последните изследвания се оказа че кръвта ми е доста разредена. Следящият лекар иска да мина на фракси 0,3 и да спра АП. Някой сблъсквал ли се е с такава ситуация ?  😊

# 651
  • София
Колко доста?

# 652
  • София
Със кои изследвания лекаря ти установи това?

# 653
Виждам , 4е сте от Варна .При кои специалист се следите ?

# 654
  • гр. Варна
Протр. време %126.  Последната седмица всеки път от убоденото място течеше кръв. И поради това пуснахме и по рано изследванията.

# 655
  • София
Протр. време %126.  Последната седмица всеки път от убоденото място течеше кръв. И поради това пуснахме и по рано изследванията.

И само по този показател решиха да ти намаляват нмх и да спират Ап?   Ужас.....
Дозата на Фраксито/ клексана се следи с изследването Анти ха, а аспирина с Аспи тест!

Последна редакция: чт, 01 ное 2018, 12:37 от Bambolinka11

# 656
  • гр. Варна
И на мен ми се струва странно...

# 657
  • София
И на мен ми се струва странно...

Доста рисковано ми звучи ! Плюс това факторите на кръвосъсирването са 13 на брой - д-димер, фибриноген и още други. Незнам как само по протромбиново време ги взимат тези решения.....
Аз съм с 4G/5G и то хетерозигот и хомозигот за неусвияване на фолиевата и от плюс теста съм на клексан 0,4 всеки ден , като в 18 седмица минах на 0,6  тъй като Анти ха изследването показа недостаттчност на дозата. Също и аспирин всеки ден .

# 658
Като вземете да си сравнявате терапиите направо полудявам... Банболинка, ти имаш съвсем друга история. Терапията на една жена е различна при друга в зависимост от историята й - аборти, др заболявания, затлъстяване, фамилна история и т.н . Кога ще го разберете това!
И д- димера не е фактор на кръвосъсирването!

# 659
  • София
Не ги сравнявам, изказвам мнение !
Само заради протромбиново време да се намаляват дози и спира ап , за мен е адски несериозно! Това е!
Приключвам дискусията !
П. С.  И добре, че Д-димера не е фактор на кръвосъсирването Wink

Общи условия

Активация на акаунт