Юлски мами 2018г.- тема 5

• 48 282
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
Връщам се от фетална в 32 седмица ,бебето ми изостава в 30 седм.Тежи 1330.Притеснена съм !
Този, който ти прави измврванията на феталната какво каза? Има ли нещо обезпокоително, на какво може да се дължи, кое му е по-малко освен килограмите, които реално са относителна величина на ехографа?
Не съм се хранела доктатъчно.Аз не ям месо.Или объркан термин

# 76
  • Варна
Не си се хранила достатъчно ? Имаш варианти заместители за месото... ако си вегетарианец ? И като знае твоето АГ ,че не ядеш месо не ти ли изписа и витамини тип прегнакеър или фемибион ?

Склонна ли си да приемеш, че не си знаеш първия ден на последния цикъл , за да объркат термина ?
При мен  въпреки, че се знае, аз пък си знам и точната овулация и за това знам защо бебето върви малко по напред... заради ранната овулация.
Важно е как се храни бебето вече  , как е кръвотока ?
Направи си още една консултация.
Виждам изписват разни протеини в такива случай и се чака да се види дали бебето расте Wink

# 77
Не си се хранила достатъчно ? Имаш варианти заместители за месото... ако си вегетарианец ? И като знае твоето АГ ,че не ядеш месо не ти ли изписа и витамини тип прегнакеър или фемибион ?

Склонна ли си да приемеш, че не си знаеш първия ден на последния цикъл , за да объркат термина ?
При мен  въпреки, че се знае, аз пък си знам и точната овулация и за това знам защо бебето върви малко по напред... заради ранната овулация.
Виждам изписват разни протеини в такива случай и се чака да се види дали бебето расте Wink
аз си знам и датата ня която е правено,а те ми изчисляват седмица назад.

# 78
При положение,че и при изчисляване на теглото на бебето са ми казвали,че варира +/- 200гр , не виждам нищо толкова притеснително Simple Smile Но все пак,може да се консултираш с още един лекар,за твое успокоение.

# 79

аз си знам и датата ня която е правено,а те ми изчисляват седмица назад.
Ако приемем, че ти изчисляват грешно седмица назад, то значи закъснява не с 2, а с 1 седмица, което според мен е нормално. И на мен предния месец ми казаха, че е седмица назад, а сега ми казаха - идеална е!

# 80
Ето, че нещата са по-розови все пак Hug Моят съвет е все пак да си писнеш изслвдвания за витамини. При мен всички освен фолиевата киселина бяха на долната граница или под нея, въпреки че опитвам да ям всичко и пия витамини Прегнакеър от самото начало. Лесно и бързо се оправиха нещата с дефицитите.

# 81
          Карамелка, може просто да са объркали термина, спрямо овулацията ти. Моята е късна - на 17-18 ден ми е. А не може ли просто бебето да си е мъниче, щом всичко друго му е добре? Познавам бебе, родено 1.800 в 9 месец и е добре сега.
Аз също не хапвах месо преди да забременея, но хемоглобинът ми почна толкова бързо да пада, че проядох, дори черен дроб...Лекарката все ми се караше да ям мръвки и аз ям, какво да правя. Пия и желязо и сега всичко е наред, изписаха ми и млечен протеин.
        Passenger и аз сънувах точно същия сън, че бебето се ражда, ние не сме купили абсолютно нищо и му е студено в родилното, защото няма дори одеялце...Grinning Май ми е време да купя нещо за успокоение..
Иначе и на мен много почнаха да ми се подуват пръстите на ръцете и да ми изтръпват, както и съм с подути крака, но иначе се чувствам сравнително добре.
        Успех на всички. Flowers Four Leaf Clover

# 82
Не съм се хранела доктатъчно.Аз не ям месо.Или объркан термин
Не съм лекар, но това звучи крайно несериозно....

Да, не е невъзможно е терминът да е объркан, но за това би трябвало да има показания и до този момент, т.е. по принцип да си върви назад, а не изведнъж да изостане в 7-ми месец.

"Не се храниш достатъчно" също е просто хвърлено обвинение, вероятно на база на това, че си вегетарианка. Дори храненето ти наистина да не е ок, по-скоро е нормално да го обсъди с теб или да те препрати към конкретен специалист, с който да обсъдиш какво би могла да направиш - като храна, като добавки и т.н.

Мисля, че няма смисъл да гадаем тук в темата - нито сме лекари, нито имаме пълна информация, затова най-добре отиди при друг лекар, заедно с всички изследвания до тук и обсъдете какъв е случаят. Пожелавам ти да е фалшива тревога просто. Но ако все пак не е, е добре да си взела всички възможни мерки.

# 83
          Карамелка, може просто да са объркали термина, спрямо овулацията ти. Моята е късна - на 17-18 ден ми е. А не може ли просто бебето да си е мъниче, щом всичко друго му е добре? Познавам бебе, родено 1.800 в 9 месец и е добре сега.
Аз също не хапвах месо преди да забременея, но хемоглобинът ми почна толкова бързо да пада, че проядох, дори черен дроб...Лекарката все ми се караше да ям мръвки и аз ям, какво да правя. Пия и желязо и сега всичко е наред, изписаха ми и млечен протеин.
        Passenger и аз сънувах точно същия сън, че бебето се ражда, ние не сме купили абсолютно нищо и му е студено в родилното, защото няма дори одеялце...Grinning Май ми е време да купя нещо за успокоение..
Иначе и на мен много почнаха да ми се подуват пръстите на ръцете и да ми изтръпват, както и съм с подути крака, но иначе се чувствам сравнително добре.
        Успех на всички. Flowers Four Leaf Clover
Изследванията ми са наред,хемоглобин 132.

# 84
  • Варна
Кармелка , аж протеини има още време до термина ти! От опит ти казвам, ако не ти се яде месо - яж извара , яйца , сурови ядки! Купи си и пий протеин! С предна бременност бебето ми започна много да изостава - с две седмици и то след 6 месец. Аз нямах апетит и само плодове хапвах. Доктора ми се накара и ми направи специална диета ( тогава не бяха модерни протеините на прах) . Малко се по насилвах особено с изварата и овесените ядки, но за месец 8 ми бебето качи цял килограм и нещо. И при мен нямаше никакъв реален проблем. Така че не се паникьосвай

# 85
  • Карнобат

Мамчета вижте от няколко дни съм така.Изследванията са ми шест,уж не ям много солено. Кръвното ми е нормално.Преди ми се поддуваха само сутрин като стана,а от два дни съм така.В 35 седмица съм и предполагам,че е от тежестта.Дайте съвет с какво да облекчавам положението?

# 86
  • Варна
вдигай краката да са по-високо от сърцето и сложи кърпа със студена вода върху тях. За да няма венозен застой,движи от време на време глезените-примерно 20 кръгчета с глезените в едната посока,20 в другата. Ако не се лъжа и белтъчините трябва да се намалят. Моите отоци са доста по малки и са предимно вечер и то ако времето е било горещо. Все пак врътни един телефон на аг-то си понеделник.

# 87
  • Варна

Мамчета вижте от няколко дни съм така.Изследванията са ми шест,уж не ям много солено. Кръвното ми е нормално.Преди ми се поддуваха само сутрин като стана,а от два дни съм така.В 35 седмица съм и предполагам,че е от тежестта.Дайте съвет с какво да облекчавам положението?
Краката високо вдигнати, хладка вода или компреси или в леген и не мърдай от вас. Не изглеждат добре

# 88
  • Карнобат
И на мен преди само вечер леко се надуваха краката,ама от вчера са така и ме сърбят едно.Ще ви послушам и ви благодаря за съветите Simple Smile Simple Smile

# 89
Да не е някаква алергична реакция?

Общи условия

Активация на акаунт