Юлски мами 2018г.- тема 5

• 48 266
  • 762
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Jujence87 и на мен вечер ми е най- тежко. И аз съм си в болничен от 3 седмици и сега просто го продължавам. Трудно ми стана и завъртането в леглото, отнема ми поне минута, а ако го направя по рязко и ми се доповръща. Като си взех болнични и се замислих лелеее след 2 седмици влизам в 9 ти и дето се вика по всяко едно време може да тръгне. Предният път 36 седмица тръгна бебето.
Мами от Варна моля кажете в някой магазин да стр виждали нощници за бременни? Или по интернет ще поръчвате?
Аз си взех от магазин Мадара. С предно закопчаване. Памучна е ама тъничка. И още една ама тя ще ми е за резерва малко бабешка ми изглежда,ама нея ми я купиха де.....

# 61
Боли ме кръстът.

# 62
Проверила съм в НОИ,със счетоводител съм говорила,болничен може да се вземе по всяко време,т.е. може и да е по-малко от 45 дни,а може и въобще да не се взема.А почивните дни нямат никакво значение.Самата аз мисля да работя до последно.

# 63
  • Варна
Повече почивка и не се натоварвай по възможност

# 64
По цял ден на стол не става. Още само три работни дни и ще почивам. Ще съм технически ръководител на ремонтните дейности вкъщи и то най-често хоризонтирана Joy

# 65
  • Варна
evropa_varna в Гранд Мол на последния етаж до Хиполенд има магазин за бременни. Не съм сигурна, но може и там да има нощници

# 66
Краката подути, пръстите на ръцете и те, направо едвам ги свивам и си ме болят. Кръст и той не жали, разхлабват се връзките така, че някои вечери едвам се държа на крака като тръгна да ставам. Н-пъти на брой тоалетна, киселини и опити на коя страна е по-удобно - дясна или лява. То не стига, че едвам дишам, ами и се търкалям напред назад. Одеве мъжът ми разправя как сега като изляза в почивка, можело да си намеря още занимания, разходки насам натам, йоги, дишания, лекции за бременни... Мале само докато го слушах се изморих. Тепърва и жегите започват. Тези мъже не могат нищо да си представят, въпреки че я вижда как отскача и ми мести корема. Добре, че са по 2-3-4 кила, ами ако бяха по 10, щях да падам на всяка втора крачка Joy

# 67
Оценявам мнението ви. Като цяло държа при възможност на нормално раждане, затова помолих за линк с упражнения, който да спомогнат обръщането. Лекарите по принцип ми обясниха, че дават този срок, т.к. след това ще е доста голям и няма да има място да се завърти. Няма да съм с избор на екип и не мисля, че това е било водещо при коментарите на лекарите. Още повече, че ще раждам в частна клиника и цената за нормално раждане и секцио е еднаква.
Цената, която взимат от теб може да е еднаква, но освен от теб взимат и от касата, а пътеката за секцио е по-скъпа.

Като порастне повече е малко по-трудно да се завърти, но далеч не е невъзможно. В първата отчетна имаше една майка, при която от 7-ми месец беше с главата надолу бебето. На прегледа седмица преди термин - все още така. И тя пита лекаря си: "Ами ако се завърти?" и той: "Е, как ще се завърти, тясно е." Същата вечер усетила голям бунт в корема си. Отива на следващия ден, и както очаквала - завъртяло се е седалищно Simple Smile Овенче, да докаже, че може и иначе, ахахаа Simple Smile Добре че лекарят и беше свестен, каза, че ще изчакат да почне раждането, пък дано се обърне пак. Обърна се след 2 дни и се роди нормално в крайна сметка.

# 68
Честито ни Първо бебе в групата!
Чета ви и честно почвам да се панирам леко, още нищо не съм купила. Вие направихте основните покупки, стягате чанти за родилното, избирате лекри, ходите на отворени врати, аз Нищо. Тази седмица сънувах кошмар как раждам и няма с какво да облекат бебето, защото не сме купили дори бодита. В болницата и те нямат и ме гледат странно, каква е тая жена, досега са нямали случай някой да няма с какво да му облекат детето.  Луда работа.
Нормалните неразположения и мен ме мъчат, умора, оттекли крайници, разширени вени, килограми,  но пък аз искрено се радвам на слънчето, всеки слънчев ден е повод за празник. Къщато може и да е леко мръсничка, но аз използвам всяка възможност да сме навън с децата.
Аз планирам да съм още 4 седмици на работа. Иначе от миналата година планирам да я сменям тази работа и сега изведнъж ходя с такова желание, едни от най-приятните ми часове от деня са в офиса. Надявам се и оставащият ми месец да го изкарам по същия начин.
Отивам да измисля дали да заведа децата на плажа или на разходка в гората? Хубав ден на всички!:sunny:HeartNature Sunny

# 69
Здравейте! Искам да попитам някоя от вас пие ли Шуслерови соли ?

# 70
Връщам се от фетална в 32 седмица ,бебето ми изостава в 30 седм.Тежи 1330.Притеснена съм !

# 71
Връщам се от фетална в 32 седмица ,бебето ми изостава в 30 седм.Тежи 1330.Притеснена съм !
Този, който ти прави измврванията на феталната какво каза? Има ли нещо обезпокоително, на какво може да се дължи, кое му е по-малко освен килограмите, които реално са относителна величина на ехографа?

# 72
Потърси второ мнение като за начало, задължително от специалист по фетална морфология, а не от стандартен акушер-гинеколог. Виж дали ще се потвърди изоставането и ако наистина е така, обсъдете какви мерки могат да се предприемат.

# 73
Karamelka, казаха ли ти дали кръвотока към бебето е добър? Някаква причина? Може да е добра идея да си пуснеш изследвания на витамини - В12, B6, D и белтък и др., ако не си го правила до сега. И да - второ мнение от фетален морфолог задължително.

# 74
Честито ни Първо бебе в групата!
Чета ви и честно почвам да се панирам леко, още нищо не съм купила. Вие направихте основните покупки, стягате чанти за родилното, избирате лекри, ходите на отворени врати, аз Нищо.
passenger и аз съм като теб,нищичко не съм купила..Relaxed Колкото до обръщането на бебето,аз съм едно такова бебе,дето се е обърнало няколко часа преди раждането Smiley . Всичко е било наред,аз с главата надолу,приемат майка и хоп след няколко часа вече съм седалищно и се налага спешно секцио Simple Smile . Та всичко се случва,аз също смятам да чакам до последно да се завърти,а ако не благоволи да го направи - секцио,няма как! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт