Лято топло наближава,а Септемврийче в коремчето на мама шава

• 49 186
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
ТСХ-то е било високо наистина а какви ти бяха оплакванията тогава, че аз се съфирясах да го изследвам преди около 4 седмици когато бях в 24 г.с. плюс някакви си дни там и тогава ендокринолога ми каза, че всичко е нормално, но се чудя в първите месеци дали е било добре:thinking:
Най-вероятно ти е било добре. То тсх-то се вдига (ако се вдига изобщо) с напредването на бременността. Оплакванията ми бяха, че трудно дишам, лесно се задъхвам, отпаднала съм и т. Н. Всички тези са нормални за бременни. Тогава Агто ми пусна за изследване хормоните и витамините. Бях някъде в 12 г. С., но аз си ги направих по-късно. Към 15 - 16 г. с.  и излезе всичко не както трябва.

# 496
Оплакванията ми бяха, че трудно дишам, лесно се задъхвам, отпаднала съм и т. Н. Всички тези са нормални за бременни. Тогава Агто ми пусна за изследване хормоните и витамините. Бях някъде в 12 г. С., но аз си ги направих по-късно. Към 15 - 16 г. с.  и излезе всичко не както трябва.
Преди бременността изследвала ли си щитовидните хормони? Защото същите симптоми, без бременност, говорят за нарушена функция на щитовидната жлеза.
При бременност оптималните стойности на ТСХ са под 2, твоето си е по-високо, какво казва ендокринолога?

Относно пулса - и моят е доста висок, но винаги си е бил такъв, над 90. Обикновено препоръчват да се изследват щитовидните хормони в такъв случай, но аз моите ги следя стриктно от години поради фамилна обремененост.

# 497
Благодаря, момичета!
Хемоглобинът си пада през бременността. Аз от 146 ->132-> 123
Над 20единици по-ниско, а в 8-9 месец бебето най-мн дърпа...

П.П. Аз допреди бременността приемах Б12 метилкобаламин, високи дози.
Той има пряко влияние върху хемоглобина, и не само..

Последна редакция: чт, 14 юни 2018, 11:08 от Lisa.

# 498
"Преди бременността изследвала ли си щитовидните хормони? Защото същите симптоми, без бременност, говорят за нарушена функция на щитовидната жлеза.
При бременност оптималните стойности на ТСХ са под 2, твоето си е по-високо, какво казва ендокринолога?"
Да, да, високо беше, на хормонална терапия от 4ти месец съм. Тсх го държа под 2. Някъде около 1 и нещо ми е. Всеки месец трябва да го изследвам. Преди бременността не съм имала проблеми. Година преди да забременея тсх беше 1.3. Фт4 и фт3 в норма.
И Сега пак Фт4 и фт3 си бяха в норма и преди да мина на хормони да пия.

# 499
Моето тсх последно беше 2.5(няколко пъти го изследвах, не съм била диагностицирана никога с проблеми с щитовидната жлеза) фт3 и фт4 в норма, ходих на 3-ма различни лекари, които ме увериха, че няма нужда от лечение а аз ги питах точно не трябва ли да е под 2, но те ми посочиха  референтни стойности през всеки триместър и ме увериха, че няма нужда да ме тъпчат с хормони и на ехограф гледаха жлезата. Та оставам малко в чужденка, но им се доверих.

# 500
Ох, какво да кажа, различни лекари и различни мнения. Според мен, който си вярва на лекаря е най-добре да си следва съветите му. Аз също съм виждала различни стойности на тсх в различните триместъри и стигат даже до 3 в последно тримесечие. Но моят ендо и АГ го искат под 2 и си пия хапчетата ии това е Simple Smile

# 501
Който е на лечение/има диагноза - го искат ТСХ под 2. Но който просто си изследва хормоните и всичко е наред (например и ТАТ и МАТ) - 2ри триместър до 2.5, 3ти тримерстър до 3.
Това са референтни стойности, признати и в другите страни

# 502
Който е на лечение/има диагноза - го искат ТСХ под 2. Но който просто си изследва хормоните и всичко е наред (например и ТАТ и МАТ) - 2ри триместър до 2.5, 3ти тримерстър до 3.
Това са референтни стойности, признати и в другите страни
Сега се сетих, че сякаш и на мен това ми го обясниха, аз понеже се бях планирала, че е 2.5.

# 503
Да, да, високо беше, на хормонална терапия от 4ти месец съм. Тсх го държа под 2. Някъде около 1 и нещо ми е. Всеки месец трябва да го изследвам. Преди бременността не съм имала проблеми. Година преди да забременея тсх беше 1.3. Фт4 и фт3 в норма.
И Сега пак Фт4 и фт3 си бяха в норма и преди да мина на хормони да пия.
По принцип бременността може да отключи проблеми с щитовидната жлеза, важното е, че сте овладели нещата навреме. А и след 12 г.с. щитовидната жлеза на бебето функционира самостоятелно.

# 504
Раждането също може да отключи проблем с щитовидната - както се случи при мен Simple Smile Но, пия си хапчета, следя се и не го мисля 🌞

# 505
Днес дадох кръв изследванията са ок, минах преглед и при кардиолог и там всичко ми е добре,..... Ноо защо бебока ми изоставя храня се разхождам се... Възможно ли е  това че съм нервна и крива да му се отразяваа, и страшно много притеснения имам мъжа ми с възпален нерв не може да се движи казват му че ще го оперирят ако не се оправи тялото му криво, ремонта на къщатаа няма да се усъществиии.... Ще сме при тяхните ,,, ще затварят офиса на майка ми ще остава без работа абеее кошмар, викам си сега е момента да съм щастлива и да мисля само за хубави работи но уви, в момента в който го помисля и ми иде да ревна ...... Оплаакаах сее .... Малко мии олекнаа .....

# 506
Съжалявам, мила...
Понякога се струпват толкова неща и на човек му се иска само да плаче, вярвай, че е само период..

# 507
Даноо да е период, ивсичко да мине най-много ме притеснява всички тези емоции как се отразяват на бебето Confused

# 508
Даноо да е период, ивсичко да мине най-много ме притеснява всички тези емоции как се отразяват на бебето Confused

Постарай се са бъдеш максимално спокойна, колкото и да е трудно. Все пак нито свекърва, нито мъж е по- важен от детенцето ти, твоята плът и кръв.

# 509
Днес дадох кръв изследванията са ок, минах преглед и при кардиолог и там всичко ми е добре,..... Ноо защо бебока ми изоставя храня се разхождам се... Възможно ли е  това че съм нервна и крива да му се отразяваа, и страшно много притеснения имам мъжа ми с възпален нерв не може да се движи казват му че ще го оперирят ако не се оправи тялото му криво, ремонта на къщатаа няма да се усъществиии.... Ще сме при тяхните ,,, ще затварят офиса на майка ми ще остава без работа абеее кошмар, викам си сега е момента да съм щастлива и да мисля само за хубави работи но уви, в момента в който го помисля и ми иде да ревна ...... Оплаакаах сее .... Малко мии олекнаа .....
Лошо е така като се натрупва всичко, но винаги след такива моменти идват радостни мигове и съм сигурна, че твоите  предстоят. Ще ти се роди живо и здраво бебче и ще забравиш за всички лошотиии.

Общи условия

Активация на акаунт