Лято топло наближава,а Септемврийче в коремчето на мама шава

• 49 196
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
Мисля, че и моето се е обърнало (и аз съм 28ма седмица ), ще видим в петък на прегледа.

Аз също не знаех, че това са контракции. Сега коремът ми е мек, а понякога е супер твърд и имам чувството, че ще се пръсне, но понеже не съм имала болки и не знаех, че са те.

# 466
Да се похваля и тук. Вчера бях на 3та ФМ. Всичко с бебе е наред. Според този ехограф отговаря точно на седмиците си 28+4, тежи 1120 гр. (според ехографа на АГ вървим със седмица напред,та не знам кое е вярно). Кръвотокът на пъпната връв, плацента и мозъчните артерии е ок, а плацентата е 1ва степен на зрялост. Водите са нормални. Видяхме го как отваря и затваря уста, очичките също ги отвори по едно време. Игра си с пъпната връв, буйстваше нещо Grinning Обърнат е надолу, с тяло в дясно и крачета в ляво, но той си е така от предната консултация още преди 20 дни.

Относно контракциите, аз си ги имам отдавна. Пия си магнезия, не са спрели, но са редки, под 10 на ден. Усещането при мен е като крампа, но на корема, т.е. силно втвърдяване, при мен на част от корема, не на целия. Няма болка, а по-скоро усещане за напрежение и стискане, схващане. Всичко трае до няколко секунди. Обикновено, когато съм в покой и получа контракция, сменям бързо позата или се изправям и правя няколко крачки. Отпуска веднага.

# 467
Никол, моя хемоглобин също е нисък. От 90 успяхме да го вдигн има 103 за два месеца някъде, но последния месец си стои 103 и не мърда, въпреки пиенето на железни препарати. За инжексии нищо не са ми казвали

# 468
Здравейте момичета днес бях при док и ми каза че трябва да лягам понеже ми била чувствителна матката и детето милото било вътре като в менгеме увиличихме магнезия и ще почивам повече . Някоя от вас да има така наречената чувствителна матка

# 469
Никол, моя хемоглобин също е нисък. От 90 успяхме да го вдигн има 103 за два месеца някъде, но последния месец си стои 103 и не мърда, въпреки пиенето на железни препарати. За инжексии нищо не са ми казвали
И аз така от 90 за два месеца на 105. Ходих не хематолог направиха ми всякакви изследвания и се оказа обикновена желязодефицитна анемия, но стойностите ми на B12 приближават долна граница все пак са над нея, но въпреки това ми изписаха инжекции Б12 за месец и желязо на хапчета. Казаха ми, че трябва да стигна хемоглобин 110 или 111 за бременни било добре.

# 470
И аз така от 90 за два месеца на 105. Ходих не хематолог направиха ми всякакви изследвания и се оказа обикновена желязодефицитна анемия, но стойностите ми на B12 приближават долна граница все пак са над нея, но въпреки това ми изписаха инжекции Б12 за месец и желязо на хапчета. Казаха ми, че трябва да стигна хемоглобин 110 или 111 за бременни било добре.

Аз също посетих хематолог и ми казаха, че е желязодефицидна анемия.

# 471
Ами бавничко се качва и последния триместър бебето най-много желязо си вземало, та затова такъв зор. Дано до термин да успеем да вдигнем до прилични стойности.

# 472
Момичета, вие изследвали ли сте си витамини Б6, Б12 и Д? Да са ви назначавали изследвания докторите? Знам, че по принцип не се назначават, но на моя приятелка АГ-то й пусна Д и Б12 и се оказа ниско Б12 (80 при минимум 120 или нещо подобно) и сега е на инжекции. Друга приятелка ще си ги пуска на своя глава. Та вие какво мислите по въпроса?

# 473
Момичета, вие изследвали ли сте си витамини Б6, Б12 и Д? Да са ви назначавали изследвания докторите? Знам, че по принцип не се назначават, но на моя приятелка АГ-то й пусна Д и Б12 и се оказа ниско Б12 (80 при минимум 120 или нещо подобно) и сега е на инжекции. Друга приятелка ще си ги пуска на своя глава. Та вие какво мислите по въпроса?
Аз си ги самоназначих и се оказах с много големи дефицити и на двата витамина. Месец изкарах на инжекции през ден Б12, а вит Д на капки всеки ден.
Другата седмица ще ги изследвам отново след терапията да видим докъде съм ги докарала. Като цяло много малко лекари ги назначават, а се оказва, че са важни.

# 474
И на мен ми пусна АГ витамин Б12 и витамин Д изследвания. Резултатите излязоха с много дефицит. Бях на инжекции витамин Б12 и капки витамин Д. Пусна ми и тсх и фт4-и, като и там бяха зле нещата... Но тези изследвания не са задължителни. Аз имах оплаквания и затова ми ги пусна още в 3я месец мисля.

# 475
На мен само Б12 ми назначиха, моят резултат беше 166 при долна граница 145 и съм на инжекции по две седмично за месец. Другите не съм ги изследвала.

# 476
Здравейте, днес мина моя преглед бебчо се е завъртял с главата на долу, което е добре...ноо доста изоставяме аз съм в 26г.с +3д а мъника отговаря на 25г.с+2 дена на предния преглед тежеше 451гр а сега тежи 756гр., Кръвното ми беше доста ниско 87/58 и доста висок пулс и ме пратиха на кардиолог, иначе водите са в норма на доплера всичко е точно, и моята плацента е 1ва степен на зрялост... Другото което ни притесни са килограмите забременях 53кг. А сега съм 55кг.  .... Доста почвам да се притеснявам за растежа на моя мъник Sad а сии хапвам доста не се ограничааваам изобщо и вода пия доста, дано следващите седмици да си навакса ....

# 477
Наблегни на протеините при хапване.
Въобще съм чувала, че на някои мами предписват медицински протеин на прах за качване на кг при бебето. Разбира се, трябва консултация.

Моля ви стискайте ми палци, детето ми донесе някакъв вирус и съм с гнойна ангина и отит. Ужас. Отивам в спешното - сори, ето едно спрейче, едни антибиотични капки и ще минава. Ами не минава. Консултирах се с УНГ, можело и без АБ. В някакъв ужас съм, какво ли не изпих, гаргари, лимони и не.

# 478
Здравейте, днес мина моя преглед бебчо се е завъртял с главата на долу, което е добре...ноо доста изоставяме аз съм в 26г.с +3д а мъника отговаря на 25г.с+2 дена на предния преглед тежеше 451гр а сега тежи 756гр., Кръвното ми беше доста ниско 87/58 и доста висок пулс и ме пратиха на кардиолог, иначе водите са в норма на доплера всичко е точно, и моята плацента е 1ва степен на зрялост... Другото което ни притесни са килограмите забременях 53кг. А сега съм 55кг.  .... Доста почвам да се притеснявам за растежа на моя мъник Sad а сии хапвам доста не се ограничааваам изобщо и вода пия доста, дано следващите седмици да си навакса ....

Само на едно място ли се следиш, т.е. всеки път на един и същ видеозон ли те гледат? Защото това седмица напред-назад е много относително, различните видеозони честно казано дават различни стойности. Аз понеже ходя на две места последния път на едното ме изкараха седмица напред, на другото че си отговарям точно и двата прегледа извършени в една и съща седмица.... Защо не отидеш за всеки случай на друго място да погледнат бебчето обстойно за да сравниш.

# 479
На едбо и също място са правени измерванията, когато бях на Фм преди 2 месеца беше назад с 4дни точно толкова колкото ми каза и следящия доктор може би седмица преди феталната

Общи условия

Активация на акаунт