Лято топло наближава,а Септемврийче в коремчето на мама шава

• 48 875
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Може да си вземеш и ПИК код за НОИ за да си следиш болничните. Там пише абсолютно всичко.

# 631

Предполагам, че имаш Таласемия Минор. Аз съм с такава анемия и в момента хемоглобина ми е 96, нормалния ми  е 100-105. Желязото и В12 са ми в норма.
Взимам Фероглобин сироп, фолиева киселина, бирена мая, клеева тинктура и витамини за бременни.
Колко ти е обичайно хемоглобина? Въпреки анемията ми се струва, че си с опасно ниски стойности.
[/quote]

И аз съм с Таласемия Минор. Хемоглобинът ми е 75, а съм в 26 г. с. С нищо не мога да го вдигна и сигурно ще стигна до кръвопреливане. В четвъртък ще ходя на хематолог, но едва ли ще каже нещо различно.

# 632
Какви са ви стойностите на Б12, момичета?

# 633
Моят Б12 не е много добре при долна граница 141 моят е 165 и минах на инжекции.

# 634
Витамин B12 Active (Holotranscobalamin)   83.5   pmol/L   25.1 - 123.0

Това е моя резултат.

# 635
Питам във връзка с това, че в България референтните стойности са много занижени (зависи и единицата, с която го мерят, в различните лаборатории е различна). Т.е. трябва да са над средните. Не го казвам аз, а известни лекари. Не мога да намеря сайта, но мисля, че и в тези статии пише същото http://sunrisinglife.com/vitamin-b12/
.http://-spam132-/2016/07/could-it-be-b12/

също задължително вит.б12 ако го изследвате по време на прием (или до месец след прием било то орално или с инжекции), стойностите излизат високи, но после си спадат.
П.П. Детето ми на годинка беше с 82 хемоглобин и оттам ги знам тези неща.

# 636
Чела съм ги и аз тези статии, че са занижени стойностите, но тук лекарите ги отричат.

# 637
д-р Кадъм, д-р Литвиненко в София са специалисти,
в Пловдив също имаше, ама не помня..

# 638
  • София
За хемоглобина пия Ферофолгама, но пак да кажа, на 2-3 часа разстояние едно от друго с магнезия.

Pladi, по колко Ферофолгама пиеш ?
По принцип ми казаха 2х1, но аз пия само по 1, защото не мога да го вместя никъде. Другата седмица ще правя контрола и, ако е пак нисък хемоглобина, ще намаля магнезия, а ще увелича желязото.

Много благодаря, и аз от днес започвам да го пия. Ще гледам да вместя желязото 2x1, а ще намаля магнезия също на 2x1 пъти.

# 639
  • Varna, Bulgaria

Предполагам, че имаш Таласемия Минор. Аз съм с такава анемия и в момента хемоглобина ми е 96, нормалния ми  е 100-105. Желязото и В12 са ми в норма.
Взимам Фероглобин сироп, фолиева киселина, бирена мая, клеева тинктура и витамини за бременни.
Колко ти е обичайно хемоглобина? Въпреки анемията ми се струва, че си с опасно ниски стойности.

И аз съм с Таласемия Минор. Хемоглобинът ми е 75, а съм в 26 г. с. С нищо не мога да го вдигна и сигурно ще стигна до кръвопреливане. В четвъртък ще ходя на хематолог, но едва ли ще каже нещо различно.
[/quote]

Да, с минорна форма съм. Стандартно ми е макс.100. При предишната бременност влязох да раждам с 88 и всичко беше ок. На следващия ден беше 110.
Вчера си пуснах пак и беше се вдигнал на 88. Но предполагам, че от желязото, което приемах 5 дни. Но го спирам вече, че е над горната граница. Б12 никой не ми е пускал. Нито аг, нито хематоложката. Смуча по 2 по 1000 мг. на ден. Лекарката каза, че е по-добър вариант за мен от инжекциите, които са по 500. Също ми препоръча турската фолиева к-на Фолбиол, която е 5 мг , не като нашата мета от 0.4мг. От нея трябваше да пия поне по 6 на ден и все забравях. А от турската пия по 1 на ден.
Бирената мая каква е? Една жълта кутийка ли? По колко пиеш?

# 640
Да в жълтата кутия-2х2.
Чувала съм за турската фолиева киселина, то и другите им лекарства са по-качествени.
Стискам палци да вдигнете хемоглобина. Аз сигурно с такъв щях да се чувствам парцал, предния път разбрах с хемоглобин-100.
Имам притеснения, ще предам анемията на бебето. Дъщеря ми се отърва, ама сега чакаме момче. Никак не ми се иска, но нищо не мога да направя.

# 641
Б12 има инжекции, които са по 1000 мг. Знам, че с б12 не трябва да се злоупотребява и такива дозички от по 1000 мг се вземат само след доказан дефицит. Стандартно при бременност се приемат само 4мг. На мен примерно са ми изписали инжекции от по 1000 мг два пъти седмично, т.е. след доказан дефицит приемам 2000 мг седмично. Б 12 изследването не се поема от здравната каса и не е задължително да го назначава лекар, струва около 20 лв.

# 642
  • Beyond the stars
Аз по друга тема извън хапове и дефицити - много мами покрай мен хвалят сгъваемите легълца като вариант за постоянно обиталище на наследниците  Mr. Green При мен винаги възниква асоциацията - походно легло .. в смисъл ок ти е да спиш на него, ама си имаш друго - истинско- някъде вкъщи.
Та въпросът ми е към мамите със стаж - дървена или текстила кошара ?  Blush

# 643
И аз се чудя за кошарата, първата, дървена, я ползвахме много малко и този път ми се върти една идея да купим направо големи легла и една допълнителна сгъваема кошара , която да се ползва когато се наложи..

Последна редакция: вт, 19 юни 2018, 09:11 от ladySnow

# 644
Аз много време го мислех какво да е. Имам легло с люлка, което се трансформира на юношеско с място за повиване, ако се сещате, но тъй като ще се местим мислех да си взема една кошара за временно ползване за да не сглобяваме леглото. На края се отказах, защото ако съм само с кошара няма да има къде да съхранявам дрехите на бебето, а и люлката понякога е от полза. Така че си оставам с леглото Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт