Лято топло наближава,а Септемврийче в коремчето на мама шава

• 48 885
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, а тези от вас, които са изпитвали контракции биха ли споделили дали са били съпроводени с позиви за изхождане и остра болка от пъпа надолу. Защото днес ми се случи това нещо на два пъти - през три часа и се запитах дали е възможно да са контракции? Никога не съм имала и не знам какво точно представляват? 🙄

# 616
Това звучи на нещо стомашно-чревно по-скоро.

Последна редакция: нд, 17 юни 2018, 20:40 от Mn.nikol

# 617
Момичета, а тези от вас, които са изпитвали контракции биха ли споделили дали са били съпроводени с позиви за изхождане и остра болка от пъпа надолу. Защото днес ми се случи това нещо на два пъти - през три часа и се запитах дали е възможно да са контракции? Никога не съм имала и не знам какво точно представляват? 🙄

Мисля, че това са стомашни спазми

# 618
  • Varna, Bulgaria

Аз мисля, че са контракции. Когато раждах дъщеря ми ходих до wc поне 7 -8 пъти. Може би е хубаво да се чуеш с лекаря си ако пак ти се случи. Дано всичко е ок.

Като ви чета за хемоглобина и ви завиждам благородно. Моя е си пада поголовно, въпреки всичко, което приемам. Преди 4-5 дни беше 76. Но при мен няма какво да се направи. Надявам се да не стигна до кръвопреливане...

# 619
Диагностицирана ли си с някакво заболяване, защото това е много нисък хемоглобин, не ти ли се отразява на общото състояние, виене на свят, отпадналост и т.н.

# 620
Редки и неболезнени. По- скоро са нещо като схващане/стягане на корема. Пия си магнезия и засега мисля, че съм ок.
И аз ги усещам по същия начин - единично стягане на корема за секунда, но винаги ги получавам след събуждане от сън. През деня не ми се е случвало. По колко мг магнезий пиеш на ден? На мен първоначално ми предписаха 2х300мг, но това май е максималната доза. Сега съм на 1х300мг.

Моите контракции не са за секунда - може би около минута или по-малко. И са по всяко време на деня. Неприятно е, но не е болезнено. Пия 3*2 Магне Б6, не знам това колко магнезий е.

# 621
  • Varna, Bulgaria
Диагностицирана ли си с някакво заболяване, защото това е много нисък хемоглобин, не ти ли се отразява на общото състояние, виене на свят, отпадналост и т.н.

Да, имам таласемия(вид анемия). Нямам никакви оплаквания, освен че при физ натоварване се изморява и се задъхвам много. Проблемът при мен е, че не трябва да приемам желязо,ако е в нормата. Но и то беше паднало малко, та сега ще пия сорбифер за 10 дни. Отделно пия фолиева к-на, б12, бирена мая.

# 622
  • София
За хемоглобина пия Ферофолгама, но пак да кажа, на 2-3 часа разстояние едно от друго с магнезия.

Pladi, по колко Ферофолгама пиеш ?

# 623
coucoumelle, благодаря, че сподели как е било при теб.
Просто се случи нещо нехарактерно за организма ми и се повтори пак и тогава се зачудих как мога да си го обясня и само това ми дойде на ум, не допусках стомашно-чревно неразположение. Бях готова да звънна на АГ ако ме потрети, но до този момент не ми се е случило. В интерес на истината мисля, че в петък следобяд нещо подобно пак ми се случи, но не му отдадох значение. А пък си пия магнерот-а и все си мислех,че контролира положението. Ако и утре ми се случи вече ще звънна на доктора срам, не срам. Хубавото е, че във вторник съм на консултация и ще мога да споделя всяко притеснение.

Аз мисля, че са контракции. Когато раждах дъщеря ми ходих до wc поне 7 -8 пъти. Може би е хубаво да се чуеш с лекаря си ако пак ти се случи. Дано всичко е ок.

Като ви чета за хемоглобина и ви завиждам благородно. Моя е си пада поголовно, въпреки всичко, което приемам. Преди 4-5 дни беше 76. Но при мен няма какво да се направи. Надявам се да не стигна до кръвопреливане...

Последна редакция: пн, 18 юни 2018, 09:18 от va$ilev@

# 624
За хемоглобина пия Ферофолгама, но пак да кажа, на 2-3 часа разстояние едно от друго с магнезия.

Pladi, по колко Ферофолгама пиеш ?
По принцип ми казаха 2х1, но аз пия само по 1, защото не мога да го вместя никъде. Другата седмица ще правя контрола и, ако е пак нисък хемоглобина, ще намаля магнезия, а ще увелича желязото.

# 625
  • гр. Варна
Аз честно казано съм се снабдила с повечето неща за болницата просто не съм ги подготвила в сак, че и за бебето си набавим почти всичко, останаха дребни нещица.
А някакъв примерен списък имаш ли? Аз нищо не съм взимала още за болницата и нямам идея какво ми трябва Sad

# 626

Да, имам таласемия(вид анемия). Нямам никакви оплаквания, освен че при физ натоварване се изморява и се задъхвам много. Проблемът при мен е, че не трябва да приемам желязо,ако е в нормата. Но и то беше паднало малко, та сега ще пия сорбифер за 10 дни. Отделно пия фолиева к-на, б12, бирена мая.
Предполагам, че имаш Таласемия Минор. Аз съм с такава анемия и в момента хемоглобина ми е 96, нормалния ми  е 100-105. Желязото и В12 са ми в норма.
Взимам Фероглобин сироп, фолиева киселина, бирена мая, клеева тинктура и витамини за бременни.
Колко ти е обичайно хемоглобина? Въпреки анемията ми се струва, че си с опасно ниски стойности.

# 627
  • гр. Варна
Момичета искам да ви попитам кога ви изплащат болничния, края на месеца ли? Аз си взех сега от 01.06 първия болничен и не ми е мн ясно Simple Smile и колко % се изплащат?

# 628
До 10 дни след като изтече болничният се изплаща, но зависи и от работодателя кога ще го занесе. Моите ги изплащат много бързо до макс 5 дни след като изтече.За родилното имам списък, но знам, че във всяка болница искат различни неща по-добре провери в болницата, в която си избрала да раждаш.

# 629
  • гр. Варна
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт