Лято топло наближава,а Септемврийче в коремчето на мама шава

• 48 914
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Аз до момента не съм имала контракции никакви или поне такива, които да усетя, та незнам какво представляват. В коя седмица си ти, щом АГ ти е казал, че е нормално не се притеснявай може би трябва повече да си почиваш.

# 571
    Мен ми е чудно как така местят термина. Нали се взема предвид последната менструация. Не ми стигат 4 дена за болничния и обсъдихме този вариант с промяната на термина. Оказа, се че не могат да го променят в документите, административно нещо не позволява. И моето бебе върви по-голямо, но термина не се променя.

И аз това се чудих, защото на мен не ми достигат 10 дни и сега се налага да се явавам на ТЕЛК.

За стволовите клетки ако имах възможност нямаше изобщо да се замислям.

Относно контракциите, получавам по 2-3 на ден безболезнени за щастие.

# 572
    От последната седмица на 5 месец ги имам, значи от почти 2 месеца. Важното е да са под 10 на ден, нерегулярни и безболезнени. Магнезий и нош па оправят до някъде положението. Магнезият задължително на разстояние 2-3 часа от лекарства с желязо и калций съдържащи храни.

# 573
      Мен ми е чудно как така местят термина. Нали се взема предвид последната менструация. Не ми стигат 4 дена за болничния и обсъдихме този вариант с промяната на термина. Оказа, се че не могат да го променят в документите, административно нещо не позволява. И моето бебе върви по-голямо, но термина не се променя.

И аз това се чудих, защото на мен не ми достигат 10 дни и сега се налага да се явавам на ТЕЛК.

За стволовите клетки ако имах възможност нямаше изобщо да се замислям.

Относно контракциите, получавам по 2-3 на ден безболезнени за щастие.
      Странна работа, моят термин си го мръднаха без проблем и в средата на другия месец излизам в 45 дневния преди термин, пък болничните ми идват точно навреме док ми ги беше сметнал с термин 4.09 да ми стигнат.

# 574
      Аз до момента не съм имала контракции никакви или поне такива, които да усетя, та незнам какво представляват. В коя седмица си ти, щом АГ ти е казал, че е нормално не се притеснявай може би трябва повече да си почиваш.

В 29 съм. Simple Smile Иначе да, ходих и си взех Диаспорал, като е на прах магнезият действал по-бързо. Тя и лекарката ми го беше изписала, но ми се струваше ненужно толкова много магнезий. Но явно си трябва, щом са ме почнали от сега.

# 575
      Ние ще съхраняваме стволови клетки. Спрели сме се на две фирми, днес даже бяхме на среща с едните. Ще решим до седмица-две и ще подписваме преди 30 г.с., за да хванем отстъпката.

Аз все още успявам да спя. Обграждам се с възглавници.

За контракциите - даже докато пиша сега получих една. Имам си от много време. Редки и неболезнени. По- скоро са нещо като схващане/стягане на корема. Пия си магнезия и засега мисля, че съм ок.

# 576
      • София
      Съхранихме стволови клетки на първата ми дъщеричка и никога не съм се чудила, твърдо ЗА съм.
      Сега ще съхраним и за втората ни бебка.

Ако бяха по- достъпни цените си мисля, че никой нямаше да се колебае.

Контракции така и не разбрах, какво е, изобщо не ги усещам.
      С първата ми бременност на следенето на тонове ми обяснява точно, кога имам, но аз нищо не отчитах.
      Така и при раждането получих пълно разкритие без да разбера и да ме заболи и за миг.

Аз си спя по гръб, и настрани, на ляво и на дясно ми е еднакво удобно.

# 577
      За стволовите клетки има и много противоречиви мнения от специалисти относно начина им на обработка и съхранение. Дано никога на никой не се налага използването им.

# 578
      • София
      За всяко нещо има За и Против мнения, дано никога да не стигна до използването на стволовите клетки, но предпочитам да имам някаква опция, отколкото никаква.

# 579
      Ох, аз с мойте контракции в 1 часа ходих до спешното. Всичко му е наред на бебчо, застанал обаче с дупето надолу. Изписа ми повече магнезий, защото явно съм в недостиг и фрапето, което си позволих да пия днес, може също да е оказало влияние. Поне се успокоих. 😥

# 580
      Даниела, добре че си се успокоила и с бебчо сте добре. Какво се случи, защо ходихте в спешното.

# 581
      Даниела, добре че си се успокоила и с бебчо сте добре. Какво се случи, защо ходихте в спешното.
      Ами, в последните 5 часа усетих повече от 10-тина контракции. Те са от тези подготвителните, но никога до сега не са били повече от 3 на ден, и се шашнах. Сега поне ще спим спокойно със свеки, че я мъкна с мене по нощите, таткото като е нощна 😀 ще наблягам на магнезия и спокойствието.

# 582
      Ами, в последните 5 часа усетих повече от 10-тина контракции. Те са от тези подготвителните, но никога до сега не са били повече от 3 на ден, и се шашнах. Сега поне ще спим спокойно със свеки, че я мъкна с мене по нощите, таткото като е нощна 😀 ще наблягам на магнезия и спокойствието.
      Добре е че сте отишли, може би трябва да си почиваш повече да не се напрягаш с домакинска и всякаква работа като цяло.  И моето бебе се е завъртяло с дупето надолу, а допреди седмица си беше с главичката надолу. Доктора ме успокоява, че на този етап има много време още да си се върти.

# 583
      Какво означава, че не ви достигат няколко дни болничен?
      Моят док не иска да сменя термина, въпреки че бебето по ехограф е с една седмица напред още от самото начало. На феталната морфология ми казаха, че ще имам нов термин , обаче явно не ..
      Аз все още си спя почти по-корем , настрани . Пробвам се с една огромна възглавница , но в нея съм като в ограничителн, а аз обичам да се ширя Simple Smile иначе не спя, защото ходя до wc по 2-3 пъти, а и се събуждам от глад , направо свиреп глад Simple Smile

# 584
      Редки и неболезнени. По- скоро са нещо като схващане/стягане на корема. Пия си магнезия и засега мисля, че съм ок.
      И аз ги усещам по същия начин - единично стягане на корема за секунда, но винаги ги получавам след събуждане от сън. През деня не ми се е случвало. По колко мг магнезий пиеш на ден? На мен първоначално ми предписаха 2х300мг, но това май е максималната доза. Сега съм на 1х300мг.

Така и при раждането получих пълно разкритие без да разбера и да ме заболи и за миг.
      Това звучи супер. Grinning

Тези дни пообиколих за пердета и полилеи за детската... Еми няма такъв беден избор, направо не ми се вярваше. Обиколих всички големи магазини и нищо, само някакви компромисни варианти.

Общи условия

Активация на акаунт