Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 51

• 56 441
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Препоръчват ф.к. да се пие до към 12-14седмица, когато се затваря невралната тръба.

# 136
Ако не ядеш по 5 кила плодове и зеленчуци, расли в несъществуваща био почва, поне по 1 гълъб на ден от девствена джунгла, не пиеш изворна вода и не дишаш планински въздух, плюс още няколко фактора - по-добре пий витамини.

П.С.: Невралната тръба се затваря в 8 г.с.

# 137
Здравейте. Бременна съм в 7-ма гс. Нямала съм проблеми до сега. Но тази вечер си лежа и усещам лека болка много ниско в дясно, през кратък интервал(2-3мин може би). Това вече продължава 30-40 мин. Случвало ли ви се е? Нещо се притесних аз. Да допълня още, че днес бях на разходка по обяд и доста походих-вече се измарям мн бързо и едвам се прибрах вкъщи от умора.

# 138
Като менструална ли ?

# 139
Здравейте. Бременна съм в 7-ма гс. Нямала съм проблеми до сега. Но тази вечер си лежа и усещам лека болка много ниско в дясно, през кратък интервал(2-3мин може би). Това вече продължава 30-40 мин. Случвало ли ви се е? Нещо се притесних аз. Да допълня още, че днес бях на разходка по обяд и доста походих-вече се измарям мн бързо и едвам се прибрах вкъщи от умора.
Адажке, най-вероятно си се преуморила. Моя доктор ми каза, че опаснте болки са ниско долу в средата. В осми месец получих точно такива и полежах в болницата. Но ако е от страни- ляво, дясно е от разтежа на матаката. И все пак ако много се притесняваш отиди да те видят. Поняколка притеснението може да ти навреди повече Simple Smile

# 140
Като менструална ли ?
Не. Все едно ме пробождат с нож за секунди и пак спира. Болката беше лека. Боля ме до към 23:00(от 19:30 някъде започна).

# 141
Аз имах такива болки точно в този период на бременността. Местихме квартира и мисля, че беше от преумора и притеснение. Като ги усещах полягах на ляво и ме отпускаше.

# 142
  • гр. Варна
Здравей, искам да ти кажа че моят лекаря даже ме предупреди за болки ниско долу и придърпване,
което ще се появи в начална бременност. Каза ми, че ако болката е по-силна мога да пия но-шпа 3x1 на
ден. Все пак органире започват да се местят променят и т.н., вече ако е силна и нетърпима, тогава
със сигурност не е нормално.

# 143
Здравейте. Нали съм си паника-отидох на лекар: оказа се киста на жълтото тяло. Преди една седмица като бях на потвърждаване на бременността нищо не ми казаха...не знам какво е гледал този доктор 😡😡😡 не било страшно-до 3-тия месец ще я наблюдават и ако не се уголеми-ок; ако се уголеми-секцио. А до сега не съм имала никакви гинекологични проблеми, ама никакви

# 144
Здравейте. Нали съм си паника-отидох на лекар: оказа се киста на жълтото тяло. Преди една седмица като бях на потвърждаване на бременността нищо не ми казаха...не знам какво е гледал този доктор 😡😡😡 не било страшно-до 3-тия месец ще я наблюдават и ако не се уголеми-ок; ако се уголеми-секцио. А до сега не съм имала никакви гинекологични проблеми, ама никакви
Не се притеснявай ще се махне.Изписа ли ти някакъв прогестеронов препарат?

# 145
Не се притеснявай ще се махне.Изписа ли ти някакъв прогестеронов препарат?
Не. Нищо не ми каза да пия- само фолиевата киселина до 3-ти месец и след това витамини за бременни. Каза,че е 28мм кистата. Ама да не съм се шашкала

# 146
Някой от София да се е следил в Медкрос? Чували ли сте за д-р Ангелова, защото не я намирам в сайта, а ми запазиха час за нея, и съответно доволни от нея?

# 147
  • Димитровград
Здравейте момичета, вече станах в 12г.с.+2дни започнах да спирам дуфастона, като гинеколожката ми каза една седмица да го пия 2×1, после една седмица 1×1(в момента го пия 3×1) и да го спра. Но шпа пия 3×1 и него да намалям по същата схема, но ако не го пия имам едно неразположение ниско долу и затова ми изписа магнерот на този етап 3×2. Искам да ви попитам за дозата на магнерота не е ли височка и ще замени ли но шпато? Благодаря ви предварително за помощта.

# 148
За мен дозата магнерот е висока. На мен в 9ти месец ми бяха препоръчали такава. Дори не си направих труда да я взема.
Нормално е с увеличаване на плода да има неразположение от разрастването на матката.

# 149
Може ли да се пие клеева тинктура и да се дъвче джинджифил по време на бременност?
Бременна съм в почти 13 г.с. На няколко места четох противоречиви отзиви и за двете.
За клеевата ми казаха 3 по 15 капки. Имам такава от аптеката и сутринта на гладно глътнах 15 капки.
От два дни леко ме сърби и дразни гърлото, а в 5-6 седмица така заради неизлекувано гърло ми се пръсна тъпанчето и сега ме е страх да не иде пак към ухото и пак да изживея тоя кошмар.

Лукчета смуча с мента и лайка, прополки. Днес ще почна и чай с много мед и лимон.

Общи условия

Активация на акаунт