Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 51

• 56 420
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Аз не се притеснявам за самата болка-ще си я изтърпя. Simple Smile Просто да не е индикация за някакъв проблем,ако е безобидна ще си я изтърпя стоически.😊

# 121
Влезеш ли в 12 седмица една сутрин просто като с магическа пръчка ще е изчезнало. Имаш бая време.
Ако е за газенето и повръщането не е така. Аз съм 16+ и до ден днешен си повръщам по няколко пъти на ден..

# 122
Здравейте момичета!
Родих преди 2 седмици и знам,че е нормално да имам кървене 5-6 седмици,но нормално ли е тези лохии да имат ужасно неприятна миризма?

# 123
Аз да ви кажа за краденето Grinning 5 лева са си кражба, ама то от мъжа ти (ако сте с един бюджет, както сме у нас) не е никаква кражба...

Относно хапването на някое плодче от двора на съседите - да откъснеш и хапнеш не е кражба. Ми, яло ти се, никой не е обеднял с двете череши, малинки/кайсийки и т.н. Кражба би било, ако отидеш с кофата или торбата, набереш и отидеш да продадеш/консервираш и т.н.

Що се отнася до дамата с малинката (много мило ми стана), тези белези някъде се наричат стреснушки (на други места във фолклора ги срещаме като образи, белези и т.н) - нали се сещаш, защото са от стряскането, а не, че на майка ти й се е яло и е хапнала Wink В крайна сметка фолклорът допълва съвременното знание - там където науката не може да каже какво е, се явява фолклорът Simple Smile

Това е все едно да не подадедш на малко детенце, същото е. Не, че няма мизерници, които по-скоро ще го хвърлят в боклука, отколкото да дадат на друг човек, но, всеки с проклетията си ...

# 124
Гаденето най-често спира след 3тия месец. Разбира се, че има случаи на бременни, при които гаденето и повръщането продължава по-дълго, но в масовия случай в края на 3ти, началото на 4ти месец спират този вид неразположения.

# 125
Аз като Ви чета ,направо се чудя дали съм бременна Joy .В 8 г.с съм и от началото нито ми се гади ,нито повръщам.Апетит ту имам ,ту нямам.Нищо специално не ми се яде.Болки никакви вече нямам .Абе само цикъл нямам това е Simple Smile .Луда работа.В началото ми викаха ,спокойно рано е за симптоми .Ами така и не дойдоха .

# 126
Аз като Ви чета ,направо се чудя дали съм бременна Joy .В 8 г.с съм и от началото нито ми се гади ,нито повръщам.Апетит ту имам ,ту нямам.Нищо специално не ми се яде.Болки никакви вече нямам .Абе само цикъл нямам това е Simple Smile .Луда работа.В началото ми викаха ,спокойно рано е за симптоми .Ами така и не дойдоха .

Имаш предостатъчно време за различни симптоми; колкото бременни, толкова различни бременности. Успех!

# 127
И аз бях така и един ден говорих с една позната и и споделих, че не намирам разлика в това как се чувствам преди да забременея (1ва бременост ми е), чудех се какво се оплакват жените. На следващия ден вече бях като ударена с мокър парцал, и така в продължение на около месец. Сега поутихнаха симптомите.
Та, на кратко: радвай се на спокойната си бременност 😊

# 128
През седмица, две се започва дискусията за повръщането и поне 50 поста, кой е повръщал или не, все едно е супер събитието по време на бременност.

# 129
Всеки иска да си поличи персонален отговор и внимание, нали за това е форум Simple Smile
През седмица, две се започва дискусията за повръщането и поне 50 поста, кой е повръщал или не, все едно е супер събитието по време на бременност.

# 130
Аааа, ясно. Това обяснява всичко.

# 131
Здравейте,
Бременна съм в 7-ма седмица и пия само фолиева киселина, която се спира след 3-ия месец. Лекарката каза, че не са необходими други витамини. Чета обаче, че всички мамчета от 3-ия  месец пият витамини pregnacare, в които пак има фолиева. Има ли същите витамини, но без фолиева? Извинете ме ако са тъпи въпросите ми.

# 132
  • София
Защо да се спира след 3тия? Просто се приема под формата на тези допълнителни витамини. Фолиевата киселина е изключително важна през цялата бременност.

# 133
Да зная че е важна, аз я пих и доста преди да забременея. Може и да не съм разбрала лекарката, но скоро съм на преглед и ще уточним. Благодаря ти!🤗

# 134
Пффф, т'ва с витамините си е тема за дисертация ...
Пиенето на фолиевата киселина е силно препоръчително до края на 3 месец (или докато ти свърши опаковката), заради органогенезата, която в твзи месеци е основно невралната тръба. Фолиевата се отнася главно до нея, мозъкът и нервите. Не, че те не се доразвиват и след 3 месец, просто вече не е основното развитие. Това не значи, че ако пиеш фолиева до края вредиш на детето Wink

Като цяло пиенето на витамини е свръхмодерно - бременни, болни, здрави, спортисти - всички пият витамини. Специално при бременност те са препоръчителни при майки и бебета с ниско тегло, забавено развитие (не приемайте за онова забавено развитие). Имайте предвид, че при някои бременни тези витамини не правят друго, освен да "помпат" бебето на размер и после ще ви обяснят как е голямо и ще го вадят цезарово. Затова бих ви посъветвала (непоискано) първо да си видите изследванията ПКК и урина, които се правят веднага след регистриране на бременността (около 12-13 седмица), да отидете на фетална морфологие и едва тогава да обсъдите с АГ имате ли нужда от витамини. Знам, че ви приличат на бонбони, но не са, при това са синтетични. Няма много полезни неща в тях.

И все пак - всеки си знае, имате глави на раменете, мислете - сега всичко, което поемете отива директно при бебето.
Моето мнение е, че бебето има нужда от грижа, малко въздържание от алкохол, цигари, да намалите кафето и прекомерните емоции, за да се развие добре и да е спокойно и след раждането Heart

Аз витамини не съм пила, магнезий ми се наложи да пия в рамките на 2 седмици заради болезнени контрации. Оказа се, че бременността ми понася добре - толкова добри резултати от изследвания не съм имала преди да забременея Simple Smile

Последна редакция: нд, 27 май 2018, 17:45 от Dakota_1

Общи условия

Активация на акаунт