Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 51

• 56 382
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Мамита, нещо съм се сетила да питам нормално родилите, без усложнения, шевове и т.н  - сложиха ли ви лед или някакъв вид тежест на корема веднага след раждането? Искам да кажа прави ли се това по принцип, или някъде само и в някакви си случеи

# 361
Успех мила, аз нямах такива проблеми.......имах лека бременност......но за сметка на това и двете ми деца ритаха многото.....
А сега как са, има ли зависимост? Моята госпожица пумпал е същата и се чудех като се роди какво да очаквам. Или ще е очаквай неочакваното Joy

Да! Моята също много ме риташе и сега още си е пумпал. Сутрин я намирам на 180 градуса в леглото 😂

След като родих Ралица тя в началото от 2 до 4 месец беше спокойна, но след това подивя....и така до днес.....Не спира да чупи неща и какво ли още не. Много е палава. Един ден я бях отвела на едни катерушки.  Тя се качи на покрива на къщичката, когато я видях изтръпнах. Тя беше висока поне 3-4 метра.......Добре, че успях да я сваля на време, иначее...
Ами общо взето Ралица е голям дивак, сега ще видим как Никола ще бъде!

# 362
  • Телиш/Плевен
Мамита, нещо съм се сетила да питам нормално родилите, без усложнения, шевове и т.н  - сложиха ли ви лед или някакъв вид тежест на корема веднага след раждането? Искам да кажа прави ли се това по принцип, или някъде само и в някакви си случеи
Аз раждах преди четири години, но да, сложиха ми торба с лед. В държавна болница беше раждането, ако има значение.

# 363

На мен нищо не са ми слагали

# 364
Не намирам информация за болницата, където ще раждам дали е практика това, но още не съм питала никого лично и се чудех

# 365
На мен също нищо не слагаха.

# 366
Момичета, след няколко дни влизам в 27г.с и вече усещам затруднение при дишане. Това нормално ли е? Извинявам се за въпроса, но ми е първа бременност. Понякога се паникьосвам. Качила съм 8 кг до сега и може би ми натежават вече. Знам ли?!

# 367
Нормално е Wink

# 368
На мен нищо не са ми слагали, но има хора, които се нуждаят............
Напълно нормално е! Heart

# 369
  • София
След първото раждане ми сложиха торба с пясък на корема и бутилка (с лед) м/у краката. Имах само 4 вътрешни шева.
След второто раждане нищо не са ми слагали.
1во раждане - Правителствена, 2ро - Тина Киркова

# 370
Здравейте,

искам да попитам тези вагинални таблетки Фарматекс ако се приложат и 4 часа след това се стигне до полов акт, има ли опасност от забременяване? След секса течността като че ли изтече и не е мито със сапун...

# 371
Здравейте,

искам да попитам тези вагинални таблетки Фарматекс ако се приложат и 4 часа след това се стигне до полов акт, има ли опасност от забременяване? След секса течността като че ли изтече и не е мито със сапун...

Вие изобщо прочетохте ли листовката и как се използват песарите? Прилагат се 5-10 мин преди половия акт и времето им за действие е до 4 часа. Така, че е напълно възможно да има бременност, но не казвам, че със сигурност има. Но след като не сте ги използвали правилно, ако не сте ползвали друго предпазно средство е възможно. А течността, която е изтекла няма да коментирам, сами се сещайте какво е...

# 372
Излязоха ми резултатите от БХС. Тъй като мъжът ми ходи да ги вземе са му обяснили че всичко изглежда наред, само една стойност била занижена и са означили със стрелка надолу. Ето тази:
Free-bCG (бета-хорионгонадотропин) МоМ 0.32 част от медианата.
Някой знае ли какво точно означава и има ли смисъл да се притеснявам излишно.
С лекарката ще ги обсъждам като се видим.

# 373
Май все повече обмислям варианта като тръгна да раждам, където ме заведе интуицията. И тъй като следящият ми лекар иска да ми прави последните изследвания 36та седмица и тогава да започне да слуша и тоновете, навсякъде ли ще ми направят запис на тонове ако ида на място без предварителни уговорки? Доколкото знам се плаща така или иначе. В 33 г.с. + 2 дни съм. В събота ми започва 45 дневния болничен и искам да отида другата седмица на запис.

# 374
Не се притеснявай! Всичко ти е наред
Излязоха ми резултатите от БХС. Тъй като мъжът ми ходи да ги вземе са му обяснили че всичко изглежда наред, само една стойност била занижена и са означили със стрелка надолу. Ето тази:
Free-bCG (бета-хорионгонадотропин) МоМ 0.32 част от медианата.
Някой знае ли какво точно означава и има ли смисъл да се притеснявам излишно.
С лекарката ще ги обсъждам като се видим.

Общи условия

Активация на акаунт