Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 51

• 56 378
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Май все повече обмислям варианта като тръгна да раждам, където ме заведе интуицията. И тъй като следящият ми лекар иска да ми прави последните изследвания 36та седмица и тогава да започне да слуша и тоновете, навсякъде ли ще ми направят запис на тонове ако ида на място без предварителни уговорки? Доколкото знам се плаща така или иначе. В 33 г.с. + 2 дни съм. В събота ми започва 45 дневния болничен и искам да отида другата седмица на запис.

Ако е по спешност да, но иначе да си ходиш ей така ... Трябва да имаш уговорка, ако не лекар - то акушерка от ЖК да ти следи тоновете.

# 376
Писна ми просто вече. Моят лекар за осем месеца не ми научи имената и какво чакам. Ще звънна предварително по телефона да попитам в някоя болница. Мерси!

# 377
  • Blondeville
Мисля, че в Надежда например можеш да запишеш свободно час за тонове, но все пак после трябва някой да ти разчете записа. Обикновено това е дежурният лекар на смяна. Със синът ми ходех на тонове там в дните, когато моят лекар даваше дежурства, и съответно след записа му звънях да се видим да ги погледне. Иначе може би акушерките се консултират с тях след записа, не знам.

Джей, в коя седмица прави БХС? Резултатът показва, че ЧХГ ти е малко по-ниско, но то така или иначе започва да спада в един момент след 12 седмица. Щом са ти казали, че всичко е наред лекарите, не го мисли излишно. Още повече щом другите показатели и ехографкото изследване са добри.

По повод сексовете и таблетките - айде стига вече с тия детайлни описания, пък какво изтекло (то какво ли може да е, много чудно), пък че не било и мито. Хигиенните ви навици нямат общо със забременяването в случая. Четете си листовките, и някоя и друга книжка понякога няма да навреди...

# 378
Icey, в Тина Киркова отиваш плащаш си и ти записват тоновете, няма нужда предварително да се записваш и да правиш уговорки. Акушерките те следят там, но после записа трябва да го занесеш на твоя лекар или на някой друг да види добре ли са. В Щерев също може онлайн да запишеш час.

# 379
  • Варна
Icey, при мен ще почват  тоновете в 35гс .
Другата седмица 34 ще ми взима последните кръвни, вл. секрет . Аз си мисля, че е раничко за тея неща ?

# 380
  • София
От 33 г.с ми пускат тонове. Не се уговарям, отивам когато ми е удобно в болницата. Можеш да попиташ във всяка една, аз например във Вита плащам 18лв за тонове, по 1 път в седмицата ходя сега по предписание на лекар.

# 381
Пак съм в паника. Просто няма да имам спокоен ден явно. Излезна микробиологията, и се оказаха стафлококо Cry. АГ каза да не пия нищо до 13 седмица ( сега съм в 11), а мен сърцето ми се е свило да не навредят тези гадове на бебето

# 382
Момичета,бях на 2ри преглед днес 6с. и 5 дни- не се видя ембрионче обаче. След една седмица съм пак - сакчето е 17 мм. като е нарастнало на ширина основно.Кога най-късно е нормално да се види ембрионче? Знам,че при всеки е различно,но все пак. Simple Smile

# 383
  • София
Ако си била с късно овулация, може би ще се види малко по-късно. При мен в 7 г.с вече го имаше.

# 384
Инсе на спукан фоликул на 14ти ден от цикъла,нормална ову-дано всичко е наред как ще издържа още 1 седмица не знам.

# 385
Инсе на спукан фоликул на 14ти ден от цикъла,нормална ову-дано всичко е наред как ще издържа още 1 седмица не знам.

И после още 30тина как ще издържиш Grinning шегувам се, радвам ти се Simple Smile успех дано всичко е наред! People Baby Symbol

# 386
30тина лесно ще издържа,ако знам,че всичко е било наред на последния преглед.Joy Не съм от жените,които се вглеждат във всяко нещо-даже напротив,честичко забравям,че съм бременна.😄 Малко се притесних  днес обаче,тъй като до колкото знам поне ембрионче трябва да се види на 17 мм. сакче,но може да е срамежливо - ще потърпя до 14ти. 😊

# 387
  • Варна
30тина лесно ще издържа,ако знам,че всичко е било наред на последния преглед.Joy Не съм от жените,които се вглеждат във всяко нещо-даже напротив,честичко забравям,че съм бременна.😄 Малко се притесних  днес обаче,тъй като до колкото знам поне ембрионче трябва да се види на 17 мм. сакче,но може да е срамежливо - ще потърпя до 14ти. 😊

Ooooo ще започнеш повярвай ми Grinning 
Колкото и да ти говорим тука за спокойствие ще видиш хормоните кво правят Grinning
Tо цялата бременност си е притеснение според мен.
Значи оня ден си мислех, кой е тоя мъж дето измислим, че тея 9 месеца са най-хубавите в живота на жената и бременността била бла бла ?!?!
Значи аз вече в средата на 8ми месец мога да кажа, че не знам колко непукист трябва да си, за да не ти правят впечатление и да не пука или да им се кефиш на някви необичайни за теб неща ? Бахти якото да имаш киселини дори при пиенето на вода ( и то за първи път през живота ти да изпиташ това) , да не можеш да си обръснеш краката и другите части я щот не ги достигаш, я щот не ги виждаш. Да не можеш да спиш вечер или пък отидеш до wc посред нощ и малкото чудо в теб е решило, че е време за ставане и за партиииии и почва едно бушуване..., да не говорим за това, че глава да те заболи и хапче не можеш да пиеш, гръб, кръст и гъз , че ме болят също сега е яко преживяване !
Това само някви общи неща, а всяка една бременна колко други неща й се случват Grinning
Всичко с усмивка на лице го пиша Wink

# 388
Здравейте, момичета! Към тези,които са имали гъбички в първи триместър,преди 12 г.с,лекувахте ли ги? В 10 г.с ми се появиха и АГ ми изписа Гиназол,но още се колебая,дали да не изчакам да мине поне 12г.с...като чета,масово не ги лекуват преди да е минал 3ти месец.Страх ме е да не навредя на бебчо...

# 389
Miss_V, с две ръце подкрепям всичко написано от теб Smile

Последния месец един познат (мъж) ми обясняваше колко щял да ми липсва коремът, когато родя... Моляяя?? Smile

Общи условия

Активация на акаунт