Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 51

• 56 366
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Това с 9те месеца, малко няма логика да го обяснявате на някой, който е притеснен, дали изобщо има ембрион и какво става в момента. Дори е твърде нелепо, да не използвам друга дума ...

Но ако много държите, може да се разходите по темите с кухо яйце, аборти и кюретажи и да им обясните за тежките 9 месеца, с тоя присмехулен тон, нищо, че изобщо не са стигнали до там.

# 391
Кой, къде и на кого се е присмивал? Поне аз лично в моя пост визирам себе си, моите виждания и моите усещания. Не съм коментирала случая на потребителката, нито съм направила пряка връзка. Стига с този назидателен тон, моля...

# 392
  • Варна
Salsisha, явно трябваше да го напиша  в отделен пост, за да ме разбереш, че хич не се обръщам към девойката със забавната част на поста си.
Само първите 3 изречения в поста са към нея, а после са общи размисли Grinning

Пожелавам й след 2 месеца да почне да пита в темата защо вече не я болят гърдите примерно Wink
И ако това не го разбра имам предвид , че се надявам всичко да й е наред и да се радва на бебче след 9 месеца.

И Fireee, недей да влизаш в препоръчаните ти теми и само да се психираш, а си изчакай следващия преглед !
Препоръчвам ти го като жена минала по пътя на кухо яйце, кюртаж и тези наистина полезни теми , но и много натоварващи Simple Smile 

# 393
Кой, къде и на кого се е присмивал? Поне аз лично в моя пост визирам себе си, моите виждания и моите усещания. Не съм коментирала случая на потребителката, нито съм направила пряка връзка. Стига с този назидателен тон, моля...

Miss_V отговаря на потребителката, а ти я подкрепяш с две ръце... явно без връзка, щом казваш. Което пак не е на място.

# 394
Убеждавам се, че всяка в чуствителна на различна тема и тълкува според неговата ситуация. В началото на бременността четях темите за проблемна бременност, тъй като съм предразположена към проблеми. Бях убедена, че няма как да я докарам до успешен край, всяко ново нещо ме караше да психясвам, да чета по въпроса и ставаше по-зле. От както спрях тези теми и пропускам постовете по въпроса положението е много по-добре и се чуствам по-спокойна и уверена. Въпреки това, когато на последната консултация една майка разправяше пред всички за проблемната си бременност, късни аборти и т.н пак успя да ме вкара във филма (в 36 седмица съм и почти съм го добутала до края), а на момичетата в начална бременност не им завиждам. Да, трябва да има самоцензура, но и да знаем, че не всичко казано се отнася до нас, без значение от коя страна сме.

# 395
Аз пък не се притеснявах толкова преди да забременея, колкото след това. 9 месеца бях все на тръни.
С проблемна бременност, с операция в 3 месец. До 5 месец ми се гадеше, киселини, които преди това не знаех какво са, но не се оплаках от нищо. Добре, че в началото си бях самоналожила забрана да чета във форумите, че иначе не знам и аз какви филми щях да си втълпя.

# 396
Момичета явно запушения нос беше предшественик на настинка.Нямам температура ,а само хрема и кашлица.Цял ден съм на мед ,лимони ,лайка и топла пилешка супа.Какво още мога да направя за да мине по-бързо?

# 397
Момичета явно запушения нос беше предшественик на настинка.Нямам температура ,а само хрема и кашлица.Цял ден съм на мед ,лимони ,лайка и топла пилешка супа.Какво още мога да направя за да мине по-бързо?
Спрей с морска вода(хипертоничен).

# 398
Ползвам го на Куикс  Simple Smile

# 399

Да отидеш на лекар и да си пуснеш една урина поне, за да си сигурна, дали е нужно или не по-сериозно лечение.

# 400
По въпроса с неразположенията, вие малко объркахте неразположенията, които съпътстват бременността с притеснения. Едно е да те мъчат киселини и подути крака, съвсем друго е да се притесняваш дали с бебето всичко е наред. Ако бременността не е придружена с проблеми(истински проблеми, не обичайните неразположения), не е задължително бременните да се притесняват 9 месеца. Всичко е до психика. Ако има истински проблеми и/или рискова бременност, тогава вече е съвсем нормално бременната да се тревожи за много неща.

Fireee, стискам палци всичко да е наред. От значение е и апаратурата, с която са те гледали. Моето лично мнение е, че преди 7 навършени седмици, е рано да се правят изводи. Успех!

# 401
Някои пък направо си се мажат с мас, ама да знаете, че смърди неприятно и разбира се оставя следи по дрехите.

# 402
Аз се мажа с маз. Да неприятно мирише, затова само корема си мажа.
Преживява се честно казано, плюс това не виждам смисъл да дам 40лв за някакво мазило с неясно съдържание.
Разбира се, уж намерихме домашно прасе поне да не е маз от магазина, че и там продават.
За следите по дрехите , аз се мажа, оставям го 30 мин без дреха на мен. После попивам със салфетка и не съм имала проблеми.

# 403
  • София
Колкото е уж домашна тая мас, толкова е и маслото за 40лв... fudge logic. С квото и да мажете - ако сте предразположени - ще имате стрии. Аз например имам стари на дупетo и макар, че се мажа ( малко от дъжд на вятър) все още очкавам да се появят и по корема. В понеделник влизам в  9 месец и всичко очаквам.

# 404
Можете ли да ми кажете от кой магазин да отида да си къпя възглавница за бременни? Искам я за тази вечер да си в взема или утре, но не знам къде продават. От София съм. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт