Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 51

• 55 863
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, този път и аз ще се включа с тъп въпрос, но се притесних. Майка ми сутринта, влязла да ме събуди , но аз не очаквах изобщо да видя някой до леглото ми и се събудих с писък , и хваната за гърлото с моята си ръка от страх. Та въпроса ми е може ли нещо да му стане на бебчето ми, че съм и в 7-ми месец. Да не ми каже да си навия алармата, ами... Ама.... свършила работа. Освен това съм изплашила и нея, защото не е очаквала да реагирам така. Е как да реагирам, като от ученичка никой не ме е будил до леглото ми да ставам. Сега ми е смешно, но като станах цялата треперех. Може някоя да ми пише на лично, че да не става затъпяване на темата. Пак се извинявам и хубав ден на всички 🙂

# 556
Майка ти акъл има ли? Не може ли да те повика, от разстояние, ами ще се промъква, като таласъм до леглото ти?
Негативна реакция от силен стрес, естествено, че може да има, дано при теб да не стане нищо.

# 557
Майка ти акъл има ли? Не може ли да те повика, от разстояние, ами ще се промъква, като таласъм до леглото ти?
Негативна реакция от силен стрес, естествено, че може да има, дано при теб да не стане нищо.

И аз това я попитах 😂

# 558
Ами трябва да станеш и да пиеш няколко глътки вода да се успокоиш и нещо захарче ли какво се слага под езика.....така съм чувала бабешки препоръки.
Аз също много мразя някой да ми се промъква като таласъм е точната дума. В нас друг освен ММ няма, но съм го предупредила още от преди да съм бременна да подвиква когато влиза от вратата, понеже понякога мия чинии и не чувам че се отваря.
А това е една и от причините рано да напусна работа. В стаята която бях, стоях с гръб към вратата и по цял ден подскачах някой като влиза.

# 559
  • София
Ох, това със стрясканетое ужасно. Аз пък вчера претърпях ПТП. Някаква леля не ни видя ли, в мъртвата точка ли и бяхме, не знам, но буквално реши да се престрои... В НАС. А на мен като ми забраниха да шофирам и съм си отпред на пасажерската седалка, та бая си изкарах акъла, въпреки че ММ реагира светкавично и избегна по-сериозен сблъсък. Само по боята е, ама майната му. На мен ми мина уплахът бързо, но сега като се замислям с каква скорост се движеше тая жена, как беше мокро и бяхме точно да мантинелата ми настръхва косата. На всичкото отгоре се развиках и вдигнах такъв панаир на сред булеварда, че нямам думи просто Grinning в 9 месец не ми се остава без кола, та ще чака за сервиз Grinning ММ го е яд, че сме щели да изписваме бебчо с ударена кола, а аз вече го преживях. Горкия цяла вечер ми пипа корема да усети дали е наред бебето, а той мадежа като усети, че някой го гали и се спира.
Както и да е, препсувах цялата случка, взех си двустранния протокол и да живее Каското Grinning

# 560
Lucy_lu, неприятно е, но важното е, че всички сте добре. Тези неща не можем да ги предвидим. И аз имах ПТП в 9ти месец и много се уплаших, защото аз шофирах и бях сама в колата. След това месеци наред не смеех да шофирам.

Може ли да ми покажете научна статия, в която медицински лица са се подписали с името си, че кърменето потиска овулацията и може да се ползва като контрацептив?

Има редица проучвания в тази насока. Този метод е определен като 98% надежден, т.е. изключения винаги има. Не съшествува метод за контрацепция, който да е 100% надежден. Само въздържанието ти гарантира, че няма да забременееш.

Ето този сайт публикува най-различни приучвания и изследвания и има инфо:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12286083

Тук също има инфо:
https://www.healthlinkbc.ca/health-topics/hw131799

Всеки може да си направи елементарна сметка, че надеждността на този метод не е толкова голяма, колкото например презервативите(99.9%). Но е факт, че има и бременности, настъпили въпреки използванаето на презерватив.

Не абсолютизирам нищо, а по-горе посочих единствено условията, защото наистина има такъв метод за контрацепция LAM - lactational amenorrhea method. Не съм си го измислила аз, чела съм достатъчно преди да напиша за него тук, за разлика от повечето пишещи. А твоята овулация преди настъпването на менструацията е само доказателство, че методът не дава 100% гаранция(както всички останали методи) Wink Човек не е лошо да е информиран, преди да отправя обвиненения.

# 561
  • Blondeville
Това, което не е много ок за бебето при силен стрес/уплах, е че се отделя повече адреналин. Затова например в зъболекарските кабинети на бременни слагат упойки без адреналин, ако се налага. От еднократно стряскане/уплах не мисля, че ще има някакъв проблем.

Lucy, важното е, че сте се разминали леко и всичко е наред! Колата не я мисли.

# 562
Абе хората инфаркти получават от уплах, без да са бременни, какво остава, ако са ... Не е за подценяване такова нещо, може ли така несъобразително, да се промъкваш ...

# 563
# 564
  • Варна
Това за промъкването честно ми идва в повече. Вие как бихте събудили спящ човек? Като крещите от вратата ли? Аз лично се приближавам и така събуждам. Егати звяра малоумен я изкарахте тая майка. В крайна сметка всеки може да се стресне, чак пък такива драми. Нищо няма да му стане на бебето, спокойно!

# 565
И аз съм се стряскала няколко пъти докато бях бременна, не съм драматизирала, дори не съм допускала, че може да му навреди на бебето.
Виж ПТП е друго - там има удар, добре, че сте се разминали с малко, Луси✌

# 566
  • Варна
Аз се стряскам и подскачам дори котката като мине покрай мен, че да не ми скочи на корема Grinning Grinning Grinning Пък, ако влезе някоя миризливка забравям, че съм бременна и направо ставам с корема напред Grinning Grinning
Много съм стресната ли стресирана ли ?!
Момичето , което пита по темата дано да е наред и тя и бебчето й Simple Smile

# 567

Тя изобщо не е знаела как да ме събуди и беше много притеснена и изплашена. Със сигурност го е направила така, за да не се изплаша, но се е получило обратен ефект и със сигурност никоя майка не би искала да изплаши бременната си дъщеря 🙂 Важното е , че сме добре. Каза, че повече никога няма да ме събужда така, щяла да ми звъни по телефона 😃 Милата. И двете бяхме доста стреснати, но после аз доста се посмях, но тя не. Между другото майка ми е прекрасен човек, просто е изгубила тренинг със събуждането на друг човек 😃

Последна редакция: сб, 16 юни 2018, 13:03 от blondi_il

# 568
Момичета пикачих снимка от ехогеафа на плодния сак, четох ,че формата трябва да е кръгла. Моя е с неправилна форма и вероятно от там е кървенето..някакви теории??

# 569
Лекарят каква теория ти даде?
Ние едва ли бихме били по-компетентни от него. ,✌

Общи условия

Активация на акаунт