Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 51

• 55 866
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Лохиите при секцио са по-кратки нали ?

Така казват, защото при ЦС те изчистват добре и лохиите са по-кратки.

# 541
Лохиите при секцио са по-кратки нали ?

Имах лохии 40 дни. Но бяха доста оскъдни в сравнение с тези на нормално родилите съквартирантки. Мисля, че след втората седмица минах на ежедневните превръзки, но не от най-най тънките.

# 542
Точно това казвам, че никога не знаеш кога ще ти дойде първата овулация. Моята е много възможно да е настъпила по време на лохиите, защото още 10 дни след техния край имах първи МЦ. Въпреки, че всички условия бяха изпълнени.

Не вярвам да си имала овулация преди това, щом са били налице условията. И аз имах нещо като менструация седмица след лохиите, после няколко месеца пауза и на 6тия месец започна редовна менструация. Малко след това се опитвах няколко месеца да забременея(с редовен цикъл 28 дни), но се оказа, че изобщо нямам овулация.  Така че наличието на менструация изобщо не означава фертилност. Wink

# 543
Кърменето като контрацепция е абсолютен мит и няма никакви правила, според които да действа.

От раждането на детето ми, та до 6 месечна възраст беше изключително кърмено на поискване. Не съм давала нито АМ, нито вода - само и единствено кърма. На третия месец от раждането, на профилактичен преглед, доктора каза, че вече съм имала овулация и около седмица след това вече имах менструация. Съответно, ако съм имала непредпазен полов контакт, шанс за забременяване е имало, и то голям.
Та тези теории, които развивате тук биха могли да изиграят много лоша шега на някоя заблудена женица.

# 544
  • Варна
И какви теории развиваме, още повече пък митове? Никакъв мит не е, абсолютно научно обосновано и доказано е твърдението, че изключителното кърмене, съответно високият пролактин подтискат овулацията. И без да си кърмачка ако пролактинът ти е завишен може да имаш проблеми с овулацията. Не видях някой тук да е написал, че това важи на 100%. Напротив, всички казваме, че изключения винаги има и ако не се планира бременност е нужно по-сериозно предпазване.

# 545
Може ли да ми покажете научна статия, в която медицински лица са се подписали с името си, че кърменето потиска овулацията и може да се ползва като контрацептив?

# 546
  • Варна
Заяждаш ли се в момента? Къде написах, че е добра идея кърменето да се ползва като контрацептив? Колкото до връзката между кърмене и овулация напиши словосъчетанието в гугъл и ще ти излезе достатъчно информация. Приключвам с този махленски спор.

# 547
Съжалявам че го приемаш като заяждане.
По-горе бяха посочени "условия за кърменето като контрацепция". Аз бях изпълнила всички тези условия и въпреки това на третия месец след раждането имах и овулация, и малко след това менструация.

# 548
Здравейте  момичета, ходил ли е някой на фетална морфология в 20 г.с. и защо се прави тя?

# 549
  • Blondeville
Прави се за да се огледат подробно всички органи на бебето за малформации, кръвоток, плацента, води, шийка и тн. Може би един от най-важните прегледи по мое мнение.

Здравейте  момичета, ходил ли е някой на фетална морфология в 20 г.с. и защо се прави тя?

# 550
А дали и там като при скрининга те плашат ненужно , че бебето е с рискове  за даун и всякакви проблеми. Аз толкова се наплаших с тоя резултат от късния скрининг, че направо със страх ще ходя и  на  фетална морфология, но се моля всичко този път да е наред с бебето.

# 551
А дали и там като при скрининга те плашат ненужно , че бебето е с рискове  за даун и всякакви проблеми. Аз толкова се наплаших с тоя резултат от късния скрининг, че направо със страх ще ходя и  на  фетална морфология, но се моля всичко този път да е наред с бебето.

Никой никого не плаши на Феталните морфологии. Или има показатели за нещо, или няма. Ако има - изследват се допълнително. Ехографията не е гадателско начинание.

Какво значи "този път" всичко да е наред? Ако нещо не е било наред, то трябва да е било проследявано и досега, докато се докаже категорично. Дори и нещо да не е в норма, за повечето неща, могат да се вземат мерки - като кръвоток, шийка и други ... и по-добре да се вземат навреме.

# 552
  • Blondeville
Не знам какво значи да те плашат, казват каквото се вижда, има показатели, на база които отчитат риска. Към 20-та седмица вече може с доста по-голяма категоричност да кажат дали бебето има видими аномалии или не.

Не знам дали при теб са коментирали биохимичен скрининг, или ехографски показатели, като рискови, или и двете, нито какво са ти казали точно. Но тази фетална е един от най-важните прегледи и е меко казано безотговорно да се пропусне, особено при съмнения. Отделно при съмнения има и допълнителни изследвания, които могат да потвърдят или отхвърлят хромозомни аномалии - амниоцентеза на 100%, и неинвазивни тестове като Пренатест. Би трябвало да сте го обсъдили със следящия АГ.

Пожелавам ти спокойствие и здраво бебе!

# 553
Какво значи да те плашат?
Феталната морфология между 11-14 г.с. (оптимално около 12-13 г.с.) се използва за оценка на основните органи и структури на плода. На този ранен етап от развитието на бремнността се прави оценка на главата, орбитите,  предна коремна стена, стомаха, пикочния мехур, крайниците. Определя се локализацията на плацентата и броя на съдовете в пъпната връв.

Прегледът на феталната морфология между 11-14 г.с. позволява диагностицирането на някои големи структурни аномалии на плода. Ранното диагностициране на тежки и несъвместими с живота аномалии дава възможност за прекъсване на бременността в по-малък гестационен срок, което е свързано с по-нисък риск за бременната. В допълнение, специализираният ехографски преглед между 11-14 г.с. се използва и за измерване на дебелината на нухалната транслуценция, както и за оценка на феталната носна кост. Последните два ултразвукови маркера представляват ефективно средство за ехографски скрининг за хромозомни аномалии в ранните срокове на бременността, вкл. за синдром на Даун.

# 554
Ок благодаря на всички за изчерпателните отговори .

Общи условия

Активация на акаунт