Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 51

• 55 868
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Не говорим ли за забременяване след раждане, че се обърках? От къде дойдоха тези 10 години без цикъл?

# 526
Как така ако нямаш цикъл може да забременееш? Възможно ли е  наистина?
Майка ми е забременяла веднага след раждането на брат ми и не е имала цикъл .На времето е нямало тестове и направо са я отсвирвали ,че не може да е бременна и след няколко посещения на лекари се разбрали ,че наистина е забременяла.Позната пък след раждането е чакала този цикъл 5 месеца и накрая отива на лекар и разбра ,че е в края на 4-ти месец.И сега има две момиченца без година разлика Simple Smile А уж казват ,че кърмачки не могат да забременеят дрън ,дрън.

# 527
Как така ако нямаш цикъл може да забременееш? Възможно ли е  наистина?

Да, ако си кърмеща жена, сега ако вече си в менопауза естествено не може. Но кърменето не е фактор, лекар ми го каза. Хормоните са объркани и няма цикъл но може да има скрита овулация. А пък и не всички кърмещи жени нямат цикъл до 6тия месец, моя например си дойде още на първия. Е, не беше точно истински цикъл, но имах някакво кървене там, което не беше лохии или някакъв проблем. Затова след раждането никога не знаеш кога ще ти дойде или кога ще имаш овулация и трябва да се пазиш, ако не искаш още едно бебе Grinning

# 528
За да действа кърменето като контрацептив трябва да са изпълнени множество условия - бебето да е ексклузивмо на кърма, да има минимум 2.5-3 ч. между отделните кърмения и т.н. Но аз не виждам тя да е споменала някъде, че кърми изобщо...

# 529
Това не е вярно. Моето бебе си е само на кърма и прави пауза 3ч., а цикъл си имам (вероятно и ову).

# 530
  • Варна
На мен логиката ми говори, че по-скоро при малки, а не при големи паузи между кърменията пролактинът ще е по-висок.
Цитат
От начина, по който жената кърми зависят до голяма степен нивата на пролактина, а от тук и за колко дълго ще бъде подтисната яйчниковата активност. За поддържане по-дълго време на кърменето, а индиректно и за по-дълго подтискане на яйчниците, се препоръчва кърменето да става на интервали не по-големи от 4 часа, да е започнало максимално рано след раждането, да се поддържа основно чрез сукане и по-малко с изцеждане на гърдите. Даването на течности, сок, чай или други добавки на бебето, както и смученето на залъгалки, намаляват интензивността на сукането и от там са предпоставка за по-ранно намаляване на нивата на пролактина.
Естествено гаранция няма, това не е математика.

# 531
С други думи, контрацепцията чрез кърмене е ала-бала, на който му се налага, да си търси по-сигурни методи.

# 532
Тя бременността и е най-малкия проблем. Такава инфекция може да си друсне, с тоя секс без предпазни средства, по време на лохии, че нямам думи. Имам ама ...

# 533
Бременността изобщо не ми е проблем даже бих се зарадвала а колкото до инфекцията аз съм си преценила дали мога или не да правя секс. Не съм ви искала мнение относно това,ако може да отговорите на въпросите ми отговорете ако не недейте Simple Smile

# 534
  • София
Отговориха ти на въпроса. Ако искаш мило отношение- вероятно имаш приятелки.
Смятам, че едва ли си бременна, при положение,че все още имаш лохии... а като сме се събрали във форума да изказваме мнение, моето е , че подхождате малко тъпо и безотговорно, but nvm. Живи и здрави.

# 535
  • Blondeville
А би трябвало да те притеснява евентуална инфекция, особено по време на една бъдеща бременност, идея нямаш какви поразии може да направи на бебето, да доведе до загуба или преждевременно раждане дори. Така че не е лошо малко по-отговорно да подхождате към това, лохиите и без това не са безкрайни, малко търпение... Иначе отговори на въпроса бяха дадени, не е нужно да скачаш така...

Бременността изобщо не ми е проблем даже бих се зарадвала а колкото до инфекцията аз съм си преценила дали мога или не да правя секс. Не съм ви искала мнение относно това,ако може да отговорите на въпросите ми отговорете ако не недейте Simple Smile

# 536
  • Варна
и как прецени дали можеш да правиш секс? По мерака ли? Явно да, щом здравето ти не ти е важно. Вземи се замисли малко вместо да скачаш.

# 537
За да действа кърменето като контрацептив трябва да са изпълнени множество условия - бебето да е ексклузивмо на кърма, да има минимум 2.5-3 ч. между отделните кърмения и т.н. Но аз не виждам тя да е споменала някъде, че кърми изобщо...

Това не е вярно. Моето бебе си е само на кърма и прави пауза 3ч., а цикъл си имам (вероятно и ову).

Едно от условията за кърменето като контрацепция е да не е възстановен цикълът на жената, т.е. ти не отговаряш на условията.

Ще ги изброя по-подробно:
-бебето да е на по-малко от 6 месеца
-да се кърми на 2,3-3часа, вкл. и 1-2 кърмения през нощта
-да не ползва биберон-залъгалка
-да не е възстановен цикълът на жената
-бебето да е изцяло на кърма
-желателно е и бебето да спи при майката за да може нощем да суче, когато поиска

Ако тези условия са изпълнени, може да се разчита на кърменето като контрацепция, защото при честото сучене пролактинът е във високи нива и подтиска овулацията. След шестия месец на бебето, независимо от честотата на кърмене, пролактинът пада и съответно може да се очаква менструация в някакъв момент(ако до тогава не е възстановена). Ако не са изпълнени тези условия, забременяването по време на кърмене е напълно възможно и нерядко срещано. Другото са бабини деветини от едно време.

Да допълня, че е напълно възможно преди първата менструация след раждане, да настъпи овулация. Ако жената кърми, вероятността е много малка(но я има, ако не са изпълнени условията), тъй като при възстановяването на цикъла по време на кърмене, обикновено трябват няколко цикъла за да се възстанови овулацията и процесите, които предизвиква месечния цикъл(напр. дори и да има овулация, лутеалната фаза в много случаи първоначално е много къса).

Ако жената не кърми, вероятността за настъпване на овулация преди първата менструация, е голяма, тъй като хормоните бързо влизат в ритъм.

Последна редакция: пт, 15 юни 2018, 10:06 от Happy_mommy

# 538
Точно това казвам, че никога не знаеш кога ще ти дойде първата овулация. Моята е много възможно да е настъпила по време на лохиите, защото още 10 дни след техния край имах първи МЦ. Въпреки, че всички условия бяха изпълнени.

# 539
  • Варна
Лохиите при секцио са по-кратки нали ?

Общи условия

Активация на акаунт