Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 51

• 55 544
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Мерси!

# 76
Вторият вариант е да смяташ календарните месеци по датата ти на термин. Всеки месец след тази дата може да смяташ, че влизаш в следващия месец. Аз така ги смятах, защото ми беше по-лесно и съответно календарните месеци ми бяха по 30-31 дни, както по принцип се смята календарния месец. Докато при другия начин на пресмятане някои месеци са по 4 седмици, а други по 5 седмици, т.е. не отговарят точно на дължината на календарния месец. Така или иначе, разминаването с другия начин на пресмятане няма да е голямо, така че няма особено значение как точно ще изчисляваш месеците. За лекарите важна е седмицата, в която се намираш.

# 77
Аз за мене си да знам 😀 мерси

# 78
С какво борите острото главоболие. Забравих да попитам на прегледа, а парацетамола не винаги действа.

# 79
  • София
Хидратиране, храна, чист въздух, компреси със студена вода,...
Почивка (сън) в затъмнено помещение.

# 80
И аз съм нон стоп с главоболие и тъпият парацетамол не помага винаги , а и съм на легло баси ужаса 😭😭😭😭

# 81
Здравейте мами да ви попитам вие пиете ли кафе или 3 в 1 тъй като напоследък доста ми се пие но миризмата от кафе ме дразни и пия по едно пакетче 3 в 1 на ден дали е  вредно защото моя аг нищо не ми казва

# 82
Здравейте мами да ви попитам вие пиете ли кафе или 3 в 1 тъй като напоследък доста ми се пие но миризмата от кафе ме дразни и пия по едно пакетче 3 в 1 на ден дали е  вредно защото моя аг нищо не ми казва

Пия кафе. Правя си на машина. Знам, че нес кафето е доста вредно. Докторът ми каза даже по две на ден- сутрин и следобед, заради ниското кръвно. Но за сега си пия само сутрин

# 83

Пия кафе. Правя си на машина. Знам, че нес кафето е доста вредно. Докторът ми каза даже по две на ден- сутрин и следобед, заради ниското кръвно. Но за сега си пия само сутрин
И аз съм с ниско кръвно значи да спирам 3 в 1 че не искам да вредя на бебчо  да пробвам кафе ако не стане след като родя тогава ще си пия преди да забременея пиех по 3 4 кафета на ден ама сега не ми понася миризмата му

# 84

Здравейте имам въпрос.  днес след поредните кръвни изследвания общият белтък в кръвта се понижава и желязото уж беше над нормата  (преди месец) сега намалява. витамини за бременни не пия ,не ги усвоявам с тромбофилия съм. пия само неофолик мета,магнезии,б12,вит д.
чудя се какво да предприема. имам час за Сигридов и тази седмица ще правим ФЕ при Маринов в Надежда
предварително благодаря за отговорите

# 85
Тромбофилията не пречи на усвояването на всички витамини. На белтъка пък съвсем.

# 86
Тромбофилията не пречи на усвояването на всички витамини. На белтъка пък съвсем.
спряха ми витамините заради високото повишено желязо. явно са били токсични когато се натрупат в тялото?

# 87
На Сигридов глупостите ... от витамини за бременни, точно желязото няма как да ти се повиши, че чак пък и токсични да са.
Както и да е. Те нямат общо с белтъка.

# 88
  • София
Токсични стават само витамините от група Б когато не приемаш метилираните им форми (щом си с тромбофилия и неусвояваш).

Naddiya, моля те използвай препинателни знаци за да се четат по-лесно постовете ти!
3 в 1 никога не съм пила, разтворимото кафе и по принцип не е полезно, а сега хептен. Не знам как ще пиеш щом ти се гади от миризмата. И аз съм кафеджийка, но сега не мога да погледна кафе.

# 89
Изчакай си часа при Сигридов, той ще ти назначи каквото и колкото трябва.

Общи условия

Активация на акаунт