Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 51

• 55 545
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Токсични стават само витамините от група Б когато не приемаш метилираните им форми (щом си с тромбофилия и неусвояваш).

Naddiya, моля те използвай препинателни знаци за да се четат по-лесно постовете ти!
3 в 1 никога не съм пила, разтворимото кафе и по принцип не е полезно, а сега хептен. Не знам как ще пиеш щом ти се гади от миризмата. И аз съм кафеджийка, но сега не мога да погледна кафе.

За което, трябва да ги приемаш сто години, че да се натрупат толкова. Метилатите не са много безопасни също, ако така ще се разглежда въпроса. И пак нямат връзка с повишено уж желязо и паднал белтък.

# 91
  • София
Да, точно това съм написала "само витамините от група Б".

# 92
На Сигридов глупостите ... от витамини за бременни, точно желязото няма как да ти се повиши, че чак пък и токсични да са.
Както и да е. Те нямат общо с белтъка.
абе и аз така подозират ама бях длъжна да попитам. месец не съм пила витамини пиех Пре мама дуо.  Да съм си набавя Ла от храната. че аз сирене не ям риба също не обичам толкова. всеки лекар нови неща казва

# 93
На Сигридов глупостите ... от витамини за бременни, точно желязото няма как да ти се повиши, че чак пък и токсични да са.
абе и аз така подозират ама бях длъжна да попитам. месец не съм пила витамини пиех Пре мама дуо.  Да съм си набавя Ла от храната. че аз сирене не ям риба също не обичам толкова. всеки лекар нови неща казва

Отиди на някакъв лекар, който ще ти обърне внимание. Казваш, че си с тробмофилия и сигурно взимаш аспирин или НМХ, но това повишено желязо не е добре, може да е всякаква анемия, а при такава последното, което ти трябва е аспирин.

Белтъка е лесна работа - пиеш протеин, щом не може да коригираш диетата и това е.

Но обезателно отиди на истински лекар.

# 94
Какво мислите за този доктор Сигридов? Много го хвалят

# 95
  • Blondeville
Комбинираните витамини са абсолютно безполезни според мен и опита ми с първата бременност, но надали желязото може да се повиши до критични нива от тях.

За натрупването, може и бързо да стане, аз съм с мутация за неусвояване на фолиева киселина, и бях над горна граница с 1 таблетка метафолиева дневно, та я спрях в 11 седмица.

За Сигридов мога да кажа само хубави неща. Жени с по 4, 5 загуби износват здрави деца до термин при него. Не знам какво е по-красноречиво от това. Има и хора, които не го харесват, всеки си избира на кого да се довери.

Аз лично не харесвам лекари, които те тъпчат с всевъзможни лекарства, гледат те на конвейер, и идеята им е просто да добутат до термин, без да им пука особено с какво те тъпчат. С първата бременност се сблъсках с такива за съжаление, единият от тях откровено можеше да ме умори с едно от изписаните лекарства, а и отделно ми постави грешна диагноза, от която ме хвърли в такава паника, че никога няма да го забравя. Пък е доста популярен лекар.

# 96

Отиди на някакъв лекар, който ще ти обърне внимание. Казваш, че си с тробмофилия и сигурно взимаш аспирин или НМХ, но това повишено желязо не е добре, може да е всякаква анемия, а при такава последното, което ти трябва е аспирин.

Белтъка е лесна работа - пиеш протеин, щом не може да коригираш диетата и това е.

Но обезателно отиди на истински лекар.
точно Сигридов се усети по кръвните изследвания бяха с високи показатели и спря аспирина. Сега съм само на фраксипарин всеки ден. желязото откакто спрях витамините се нормализира даже падна доста. 
А Русев изследва фолат а че ми бяха казали от клиниката по 4 броя на ден и за мен беше лудост.  С метилирани формите като прекалиш пак стават и те токсични.
ТА сега незнам да връщам ли витамините да чакам прегледа ли

# 97
Изчакай си прегледа, ако не е много времето. Но с белтъците няма пречка да започнеш.

# 98
  • Blondeville
Кога ти е прегледът? Аз бих изчакала.

За белтъка поне можеш да започнеш да хапваш по 2, 3 белтъка на ден примерно. Има и протеини за бременни, но предполагам на прегледа ще ти изпишат така и така.

# 99
Изчакай си прегледа, ако не е много времето. Но с белтъците няма пречка да започнеш.
прегледа е идния петък. имаш предвид с протеина за бременни? нали

# 100
  • Blondeville
О, определено значи си изчакай прегледа. Иначе протеин за бременни не мисля, че е пречка да започнеш отсега.

# 101
dolca.callej, благодарение на др. Сигридов имам живо и здраво дете, след 2 аборта. При мен проблемите не се изчерпваха само с тромбофилията.

Човекът си следи добре нещата, държи на витамините, но само след доказан дефицит. Влязох да раждам с перфектни показатели на желязо, хемоглобин, белтък, витамини.

Chars,
На мен ми беше препоръчал протеин Прегнако.

Изчакай си прегледа.

# 102
Усещам едни боцкания като иглички от време във влагалището, АГ не каза нищо. Не са болезнени, но са някви странни. Нямам инфекция , чиста ми в микробиологията. На какво ли се дължи?

# 103
При мен с напредването на бременността тези бодежи станаха доста болезнени и отчетливи. Моят следящ доктор каза, че имало някаква кост симфиаза там, която е причината за това. А пък и моето бебонче се настани мноооого ниско с главата надолу от 6м още и притиска, та предполагам може и при теб да е нещо подобно Simple Smile)

# 104
  • Варна
Ивеее, още ли не си родила ? Коя седмица стана , не мина ли 38 ?

Ох аз от 2 дена ставам с болки ниско в дясно... бебето е навряно там с главата и болиииии от пристискане... как ли не й се моля да се разкара от там, и като пипна и е по -твърдо там... Като ходя така ме реже, че чак към опашната кост отива. Дано се поразкара по-късно от там, че имах планове да изляза от вкъщи днес Grinning
Или да се моля да завали на вън Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт