Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 51

• 56 454
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Ами изпий една мока от старбъкс с едно блокче черен шоколад 75% и ще вдигнеш кръвното и ще спре да те боли главата,ако те боли, поне така правя аз Simple Smile

# 196
Ами изпий една мока от старбъкс с едно блокче черен шоколад 75% и ще вдигнеш кръвното и ще спре да те боли главата,ако те боли, поне така правя аз Simple Smile
Аа ние на село нямаме старбъкс 😂 Да не се засегнете само, ако е обикновенно с шоколад ще стане ли😁

# 197
Здравейте, бременна съм в 6 г.с., но кръвното ми е 100/50 или 90/40...Док препоръча да пия айрян със сол, но от тази сол имам чувството, че задържам много вода и се подувам има ли начин да заменя солта с нещо друго?
Ако винаги ти е било ниско кръвното, не виждам защо сега се притесняваш, че отново ти е такова. А и в тези е жеги може да инцидентно. Много по-опасно е да вдигаш кръвно - докато лежах в пети месец в болница за зацапване, 2 от 4 момичета бяха за лежане заради високо кръвно.

# 198
Колко вода задържаш от "тази" сол?! Със сол означава овкусен, не да напъхаш вътре 5 лъжици сол.

Киселото мляко със сол има съвсем различен ефект от кафето, по-добре прави, както ти е казал.

# 199
Confused Привет майчета, в 34 г.с съм и имам бяло течение, съпроводено с мирис. Доста некомфортно се чувствам от цялата тази работа. Интересното е обаче, че ми вземаха Микробиология, цитонамазка и абсолютно нищо, изследванията са си в норма. Някоя с подобен проблем??????

# 200
Чак пък цитонамазка ... една микробиология и урина са достатъчни. И какво значи с мирис, то мириса може и да не е остър, инфекциозен.

# 201
Чак пък цитонамазка ... една микробиология и урина са достатъчни. И какво значи с мирис, то мириса може и да не е остър, инфекциозен.
Ами вземаха ми и двете и стерилна урина също. Резултата е добър, но мириса си остава.

# 202
Здравейте мамчета,
Пак да се включа и аз. В 8-ма г.с съм и днес щях да колабирам за 2 секунди, но ме сложиха да полегна  и се свестих. Мериха ми кръвното. По принцип съм си с ниско и днес не бе по различно 90/60. Цял ден ми е лошо обаче. Притеснено ми е и много се уплаших, много. Ами ако бях сама ....някой с подобен случай. Бебето е ок надявам се. Утре съм на преглед. Добре че ви има тук, за да ми олекне като споделя. Благодаря на всички!

# 203
Kari, по кое време се е случило? Гледай да не ходиш много по слънцето сега между 11ч. и 17ч. Ако работиш вземи си болничен. И най-важното пий много вода, не допускай да се дехидратираш, поне 2л на ден пий. 90/60 е нормално кръвно и бебетата се чувстват по-добре, когато на майката е ниско кръвното. Високото е даже опасно.

# 204
Беше 12ч на обяд, но не съм била на топло, пазя се от горещините. Явно е от обезводняване. Ще пия повече вода. Определено трябва да се стегна. Благодаря ти! Hug

# 205
  • Варна
Я ми припомнете взима ли се цитонамазка в края на бременността ?   Говоря за 34гс примерно ?

# 206
Обикновено взимат при регистриране на бременността. Зк покрива само един път.

Аз лично не съм правила - отказах.

# 207
  • Blondeville
Аз си правих малко преди да забременея. Първият път със сина ми правих в началото, и прокървих малко в последствие, та този път реших да не правя.

# 208
Здравейте мамчета,
Пак да се включа и аз. В 8-ма г.с съм и днес щях да колабирам за 2 секунди, но ме сложиха да полегна  и се свестих. Мериха ми кръвното. По принцип съм си с ниско и днес не бе по различно 90/60. Цял ден ми е лошо обаче. Притеснено ми е и много се уплаших, много. Ами ако бях сама ....някой с подобен случай. Бебето е ок надявам се. Утре съм на преглед. Добре че ви има тук, за да ми олекне като споделя. Благодаря на всички!

На мен ми се случи може би към 10 г.с., бях на работа. С повече почивка се оправиха нещата.

# 209
Я ми припомнете взима ли се цитонамазка в края на бременността ?   Говоря за 34гс примерно ?
Значи исках да кажа, че в момента съм в тази г.с, а самата цитонамазка ми я вземаха в 25/6 г.с някъде, просто проблема ми не се е оправил.

Общи условия

Активация на акаунт