Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 51

• 56 435
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Обсъждали сме го преди време, ЧПВ не се лекува. Може да е
 " заспал" вируса чрез имуностимуланти, но да се лекува няма начин. Пък , ако под лечение се има предвид премахване на участъка от шийката . който е засегнат чрез конизация това е друго .
Въобще не става въпрос при мен за нискорискови , които причиняват кондиломите.
Аз съм си с високорисков тип и не се притеснявам от кондиломи , а от по-сериозните неща...
Идеята на това в момента да не е активен вируса е че не водя от началото на самата Б полов живот, както и си пия имуностимуланти. Следящото АГ имала случаи , в които по време на Б вируса не е бил активен.
Относно раждането с ЧПВ си е абсолютно нормално при естествено раждане при наличие на вируса, дори било то е кондиломи да се предава на бебето. Като по -опасно е за момиченцата Simple Smile 
Салсиша, идеята е на 34гс е , че да може до 35 гс да излезе резултата и да се види дали е отрицателен и  ще махаме конеца и ще чакаме ест раждане, или е положителен и ще се определя дата за секцио.

# 226
 А ако имаш високорисков чпв в организма, но като са ти взели цитонамазка е била 2група и родиш естествено без да знаеш, че си имал вируса на 100% ли ще се предаде на бебето?

# 227
Не съм запозната с това дали се предава на бебето, но сега има ваксина против рак на шийката.

# 228
Miss_V, ти сериозно ли мислиш, че може за някакви седмици от активен, да става неактивен и т.н.? И ако ти излезе отрицателен 34, гаранция, че в 39 няма да е активен пак? Фантасмагории са това.

# 229
  • Blondeville
И аз знам, че ЧПВ не се лекува, носиш ли го, си го имаш винаги, просто понякога е активен, понякога "спи". Носителите на високорисков тип трябва да правят по-често цитонамазки, за да се следят, но според мен баш през бременността не е много ок да правят цитонамазка без конкретен повод. Иначе ЧПВ е същото като херпеса. Херпесът имаш ли го, носител си завинаги, понякога се активизира и избива, в останалото време спи. Не знам как е с ЧПВ, но активният херпес е много рисков при нормално раждане. За съжаление херпесът беше и причината за моето секцио. Първите около 24 часа ако не се лъжа, преди да се усетят признаци на избиване на херпеса, той е активен в организма и пак е силно заразен и опасен за бебето. Тоест до последно може да е ок, и да избие изневиделица. Една позната, която ражда в Англия, беше на ацикловир от 36 седмица ако не се лъжа, каза, че там практиката била такава при херпес.

# 230
  • Варна
dolca.callejo, нещо не ти разбрах въпроса Simple Smile
Цитонамазката не е критерии за наличие на  ЧПВ.
Скрининга за ЧПВ потвърждава наличието на такъв, но не показва кой тип е ,  а вече генотипирането определя точно вида - кондиломите са нискорискова група и наистина всяка втора жена ги има.
Аз като си видя резултат втора група цитонамазка и съм склонна чак да не вярвам Grinning Често излизам и трета, но си знам проблема, следя се често , колпоскопия задължително, та дори и биопсия имам преди Б.
То аз май в първия пост по темата питах за цитонамазка в 34гс , а идеята ми е за вземане на материал за генотипиране.
Резултата от цитонамазката  се влияе от това от кой участък на шийката е взет материала, особенно при масовите цитонамазки , които се правят с натривката върху стъкло. Ако вече е течно-базирана това си е по-достоверен резултат, защото се прави днк анализ.

# 231
Здравейте! В 7 гс. Забелязвам, че от 3-4 дни, след като ходя по малка нужда и се избърша имам леко жълто слузесто течение. Но само като се бърша и то го вижам по 1-2 пъти на ден(а ходя безброй пъти до wc). Течението няма миризма, нито имам сърбеж. По принцип до сега съм нямала никакви инфекции, освен нормалното бяло течение понякога и когато е студено. След последния преглед се оказа, че имам киста на жълтото тяло. Не знам това дали има нещо общо. Чудя се дали утре пак да тичам при доктора? Иначе часът ми е за 08.06. Дали е нормално или се паникьосвам прекалено?

# 232
Здравейте , в 12г.с съм и вече втора вечер не съм се събуждала да пишкам.. Притеснена съм, преди това ставах по 2 3 пъти .. Някой знае ли , дали е нормално ? Случвало ли се е на някого ?

# 233
По принцип е нормално, но нека те види лекаря. Слагаш ли нещо за задържане или пиеш ли такова ( утрогестан, дуфастон)?

# 234
Да я види лекаря, защо две нощи не е ходила до тоалетна?

# 235
Да я види лекаря, защо две нощи не е ходила до тоалетна?

Аз мисля, че мнението преди твоето се отнася за Анета, защото двете мнения са написани горе-долу по едно и също време.

Здравейте , в 12г.с съм и вече втора вечер не съм се събуждала да пишкам.. Притеснена съм, преди това ставах по 2 3 пъти .. Някой знае ли , дали е нормално ? Случвало ли се е на някого ?

Това малко като въпроса с облъчването от лаптоп... Нормално е. Каква връзка има това с бременността? Само този въпрос си задай. Като ви изчезне някой тъп симптом и започвате да се паникьосвате, дори да няма никаква логика...

Последна редакция: пт, 01 юни 2018, 02:55 от Анонимен

# 236
Мнението ми беше към Анета Димитрова. Аз съм нова тук и още се уча къде да пиша. Помагайте, за да не се получават изцепки 😂😂😂😂😂😂😂😂

# 237
По принцип е нормално, но нека те види лекаря. Слагаш ли нещо за задържане или пиеш ли такова ( утрогестан, дуфастон)?

Абсолютно нищо не пия, освен фолиевата? Трябва ли да пия??? Казаха, че кистата не е опасна

# 238

Абсолютно нищо не пия, освен фолиевата? Трябва ли да пия??? Казаха, че кистата не е опасна
Пусни си микробиология.

# 239

Пусни си микробиология.

Даже не ми казаха да си почивам ли? Да си се разхождам ли? Тъй като не съм на работа

Общи условия

Активация на акаунт