Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 51

• 55 448
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
И на мен ми се случи това, в 36 седмица съм. Хълцането по принцип е по бавничко, т.е на по големи интервали. А това беше като туптене, доста по - бързо. Малко се постреснах в началото, но после спря. Мисля че на следващия ден пак го направи за кратко. Не знам какво беше това движение.

# 631
  • Blondeville
И аз с първата бременност прокървих след цитонамазка, и сега с втората не съм и помисляла да правя. Правих половин година преди да забременея, и мисля, че не е толкова наложително при това положение. А и сегашното ми АГ не е отварял дума за цитонамазка, и по-добре.

# 632
  • Варна
не знам какъв е зорът цитонамазка да се прави точно на бременни. И моят АГ категорично отказваше, защото за да се вземе качествено трябва да се остърже каналът. Знам, че масово докторите правят, но ми е много чудно защо.

# 633
Здравейте, бременна съм в 12 г с и днес ми взимаха цитонамазка и леко прокървих даже още кървя. Има ли някаква опасност за бебето и на някой случвало ли му се е.

И аз така си изкарах акъла. След цитонамазка кървене. Мина ми на 2рия ден. АГто каза, че е нормално. Но то беше и много малко, кафеникаво.
.     

На мен си ми течеше кръв и след това почна кафеникаво а сега съвсем леко кафеникаво ми зацапва.  След това нямаше проблем с бебчо нали

# 634
не знам какъв е зорът цитонамазка да се прави точно на бременни. И моят АГ категорично отказваше, защото за да се вземе качествено трябва да се остърже каналът. Знам, че масово докторите правят, но ми е много чудно защо.
И аз това се чудя, какъв е зорът? Ако излезе нещо нали така или иначе не се лекува до раждането?
Аз не разреших да ми вземат, когато бях бременна.

# 635
  • гр. Варна
Да ви кажа и на мен след, като ми взеха се зачудих защо изобщо дадох, но в началото бях толкова развалнувана от новината и неориентирана при кой лекар да отида и какво да направя, че изобщо не помислих на момента ;д

# 636
Здравейте от 2 дена насам имам сърбеж по тялото след поставяне на утрогестан вагинално схемата ми е 3Х2 имах зацапване което спря о от тогава се появиха сърбежите дали дозата не е голяма вече т к е описано като едно от страничните действия в листовката

# 637
Здравейте от 2 дена насам имам сърбеж по тялото след поставяне на утрогестан вагинално схемата ми е 3Х2 имах зацапване което спря о от тогава се появиха сърбежите дали дозата не е голяма вече т к е описано като едно от страничните действия в листовката

Дозата не е голяма, но това не значи, че не може да имаш алергия към някоя от допълнителните съставки. Все пак е изключително рядко срещано. По-вероятно сърбежите да са с друг произход. По време на бременност има доста състояния, опасни и безопасни, чиито симптом е сърбеж. От утрогестана страничните ефекти са най-вече, ако се пие, защото влияе силно на метаболитните процеси, ако се поставя локално - не.

Цитонамазката - никаква логика да се прави по време на бременност. Освен да си точат някакви клинични пътеки, или ако се плаща допълнително - да отчитат дейност.

# 638
Не съм се изразила правилно като си прочетох цитата значи 3х2 като едно на ден сутрин или вечер вагинално а останалите са перорално т к ми предстои цитонамаска идната седмица и трябвало 10 дена преди това да е перорален приема. След 14 г.с.задължително перорално трябвало дали е така не знам и естествено сърбеж

# 639
Не, не е така - напротив. Ще си докараш някой проблем с черния дроб от толкова пиене - то и сърбежите често точно от там идват. По възможност никога не се пие прогестерона. Може да потърсиш в Гугъл за сърбежите и черния дроб по време на бременност, да не го пиша тук.

Цитонамазката е абсолютно излишна и ненужна в 14 г.с.
Потърси второ мнение най-добре.

# 640
Благодаря за бързия отговор и аз предполагам ,че е точно както казваш, за черния дроб и аз се поинтересувах и за жлъчния мехур също не е много ок ,но понеже бях с отлепена плацента и се наложи така мярка. На 15 бях на преглед слава богу всичко е наред на 27 пак ще ходя и мисля че тогава ще намалят дозата понеже и в аналитичната характеристика на утрогестан пише 400 мг на ден 2 таблети са достатъчни за поддържане на нива на прогестерон за 12 часа ако е превантивно така че искрено се надявам и вярвам че всичко ще е ок . Понеже и при висока доза се получава странично зацапване а моята се наложи рязко увеличение от 2 на ден на 6 , но за сърбежа исках и друго мнение много благодаря за бързия отговор😊

# 641
Аз съм на 800 мг прогестерон на ден. И консултанта ми изрично забранява да се пие особено вече в късните седмици, също и не иска да ровичкам във влагалището, за да се избегне риска от внесени бактерии, затова ми дадоха ректални свещички. Винаги има начин, в днешно време има всякакви форми на лекарствата.

# 642
[video][/video]
Здравейте мами. Къде  (за тези които са ходили в София) правихте ФМ.?
Аз първите две ходих при Сигридов,  но повече кракът ми там няма да стъпи.  За третата искам да отида другаде.
Ще съм благодарна да споделите

# 643
  • Варна
Привет мами и бъдещи такива! Искам да попитам понеже на ранния скрининг бебчо се беше скрил кога ви правиха пак ФМ ? Thinking Сега на 11.07 съм на преглед ще съм 19-20 г.с има ли вероятност АГ-то да го види ако то пожелае да се покаже естествено хаха инати сме Rolling Eyes

# 644
Как така се е скрил? Какво имаш предвид?

Общи условия

Активация на акаунт