Познай коя е книгата - 16

• 52 945
  • 918
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Да.
Ти си Wink

# 781
  • София
Нещо прочетено в ранната ми младост. Simple Smile

# 782
  • Варна
"Портретът на Дориан Грей" - Оскар Уайлд

# 783
  • София
Точно!
Ти си!

# 784
  • Варна
"Летящите килими са бързи, защото ги задвижват мощните магии на всемогъщите джинове. Само че имат лоша аеродинамика и са нестабилни. Предният им край при полет неминуемо се подгъва нагоре като детска шейничка и причинява въздушни завихряния, които пречат на полета. И все пак Ахмед Али управляваше умело. От своя страна Принцесата се беше замислила върху положението си и то вече не й се струваше толкова прекрасно, колкото в началото. Беше се вгледала в Ахмед, седнал на пулта за управление на килима, и беше забелязала зловещите бразди, врязани в лицето му, които някак си беше пропуснала преди, а също и жестокия начин, по който черните му мустаци се спускаха надолу и после се издигаха нагоре, за да завършат с остри връхчета намазани с восък. Даде си сметка, че е била малко неразумна, когато е приела поканата. Едва след това си беше помислила за своя Принц. Та той дори и в този момент би могъл да влиза в замъка. Ами какво щеше да стане, ако пристигне, не намери никой и отиде при някоя друга? Щеше ли тя да прекара целия си живот сама, под въздействието на магията за сън? Имаше ли някакво спасение за спящите красавици, които са имали нещастието да не бъдат намерени от техните принцове? А и в края на краищата, в какво се беше забъркала? Беше ли този Ахмед Али почтен и искрен?"

# 785
  • София, България
интересно, като Аладин малко ... не ще да е Приказките на Шехеразада ...

# 786
  • Варна
не ще да е...
Единият от авторите, защото (голям жокер) те са двама е сред най-влиятелните писатели в научната фантастика. Другият, също фантаст е носител  на наградите „Хюго“ и „Небюла“. Правят страхотна колаборация във въпросната книга.

# 787
  • София
Роджър Зелазни и Робър Шекли?
Ако са те, цитатът да не е от някоя от книгите в трилогията Донеси ми главата на принца, Ако с Фауст не успееш и Просто шеметен фарс ....

# 788
  • Варна
darknessfall, верен отговор; "Донеси ми главата на принца".
Ти си

# 789
  • София
ужас! Чела съм я тази книга поне 2 пъти ...дори имам нейно книжно копие. Зелазни ми е в топ 3 на писателите (заедно със Стивън Кинг) ... и да не мога да идентифицирам от къде е цитата Sad
Жокерът мнооого помогна!

Ако някой има готовност, нека пусне нова загадка.

# 790
"Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно посвоему.

В къщата на Облонски всичко се обърка. Жената бе научила, че мъжът й има връзки с гувернантката французойка, която беше по-рано при тях, и заяви на мъжа си, че не може да живее в една къща с него. Това положение продължаваше вече три дни и измъчваше както самите съпрузи, така и всички членове на семейството, и слугите. Всички членове на семейството и слугите чувствуваха, че няма смисъл от тяхното съжителство и че във всеки хан случайно срещналите се хора са повече свързани помежду си, отколкото те, членовете на семейството и слугите на Облонски. Жената не излизаше от стаите си, мъжа трети ден го нямаше в къщи. Децата тичаха из цялата къща като подплашени; англичанката се скара с икономката и писа до една своя приятелка, молейки я да й намери ново място; готвачът си отиде още вчера, по време на обеда; готвачката на слугите и кочияшът поискаха да им уредят сметката."

Simple Smile

# 791
Е, "Анна Каренина" на Лев Николаевич Толстой

# 792
Е, "Анна Каренина" на Лев Николаевич Толстой

Май с много лесно започнах Simple Smile
Ти си Book

# 793
Да, началото е емблематично просто. Освен това съм завършила Руска гимназия и Руска филология 😁
Само да измисля цитат и пускам.
Някой да коментира, че да пусна загадката.

# 794
Има ли някой, който не знае това начало?

Мама Ру, ти си 😀

Общи условия

Активация на акаунт