Банята - 32 тема

• 112 979
  • 801
  •   1
Отговори
# 690
Ето, ама тия делфини са брутални...

# 691
Ще направя файл с нещо абстрактно, но още търся Визията Simple Smile
Имаш ли идея през колко см. е добре да са лентите и каква сила/лумени? Мисля да сложа димер, има място къде да го скрия. 
Питам, защото ние ще слагаме осветлението и отделно фирма ще сложи платното.

# 692
  • Варна
Аз нямам нищо против опънатите тавани, напротив! Няма нужда от мазилки, могат да се мият, скрито осветление...

Само да са без картинки...

Трябва да е нещо много мислено свързано с геометричната форма на помещението или с осветлението, за да ми е приемливо, но в една малка баня 2/2 и някакви плуващи риби или други фигури ми идва ту мач. Все пак това е дом, не е мострен щанд на изложение да се демонстрират възможностите на продукта. Виж, ако се отнася за голяма къща, където си има детска баня, със съответните плочки, може да се помисли и за такъв таван, но с идеята, че след порастване  на децата ще се сменя изцяло.

Нищо лично, само изказвам моето мнение.

# 693
  • София
Моля ви за мнение за полските плочки Tubadzin. Обиколих вече десетина магазина и това е , което ми хареса най-много като дизайн. Но как са като качество? И още - плочките с релеф отгоре как се държат във времето напред?

# 694
  • Sofia
Моля ви за мнение за полските плочки Tubadzin. Обиколих вече десетина магазина и това е , което ми хареса най-много като дизайн. Но как са като качество? И още - плочките с релеф отгоре как се държат във времето напред?

Моите са такива и си ги харесвам. Сравнително отскоро са, но нямам забележки.

# 695
Здравейте,
А как избрахте осветлението за банята, аз мисля да слагам луни, но не съм сигурна колко трябва да са ? Притеснява ме да не стане прекалено тъмно...

# 696
Здравейте,
А как избрахте осветлението за банята, аз мисля да слагам луни, но не съм сигурна колко трябва да са ? Притеснява ме да не стане прекалено тъмно...
С лед луни не е тъмно. Банята ми едната е 4.5 кв с 4 луни и е светло. Другата е към 2.5 кв.и е с 2 луни. В къщата ни банята е между 8-10 квадрата, забравих колко, имаме 4 големи и 4 малки лунички, като ден е Simple Smile

# 697
Потвърждавам, от инсталационна гледна точка една луничка на квадрат стига. Само гледай да са с широк ъгъл на осветяване (120 градуса), защото едва ли искаш спотове, които да правят петна на пода Mr. Green
От там нататък според интериора можеш да видиш колко мощни лед крушки да сложиш. Може да са 3, или 5, или 7 вата. И внимавай с температурата на ледовете. На мен лично ми става лошо в помещение със студена светлина, а даже и бялата не ми понася. И затова винаги купувам топла.

# 698
Аз пък предпочитам бяло пред жълто осветление.

# 699
  • Пловдив
Здравейте,
С лед луни не е тъмно. Банята ми едната е 4.5 кв с 4 луни и е светло. Другата е към 2.5 кв.и е с 2 луни. В къщата ни банята е между 8-10 квадрата, забравих колко, имаме 4 големи и 4 малки лунички, като ден е Simple Smile
Да използвам и аз да се включа с питане. И на мен ми предстои да решавам същото, че ще прекарваме кабелите за тока. Има ли значение колко са големи луните или само "силата"  им на осветление. Банята ни е около 3,5 кв. и си мисля да има 2 големи лед лампи на тавана. Една в зоната на душа и една в сухата част, като отделно се предвиди локално осветление около огледалото. Дали ще е достатъчно?

# 700
Най-добре е да се консултирате с добър електротехник. Ние поне така правим за осветление и контакти.

# 701
Нас ни консултираха в магазина за осветителни тела за LED лампите - наложи се да ги сменим с двойно по-голяма мощност, за да е добре осветено. Направихме проба на място и го установихме. Много е неприятна комбинацията малка и тъмна баня.

# 702
  • ...
Мисля, че на всяка лампа има указано колко лумена светлина отделя и може да се пресметне. Това упражнение го прави ММ, но той е и ел техник

# 703
Нас ни консултираха в магазина за осветителни тела за LED лампите - наложи се да ги сменим с двойно по-голяма мощност, за да е добре осветено. Направихме проба на място и го установихме. Много е неприятна комбинацията малка и тъмна баня.

Пробата на място не върши работа, защото в светлия магазин не може да се прецени. И не е нужно човек да е електротехник за да си сметне нуждата, но моят практически съвет е да се преоразмерят малко нещата, а после да се  тества на конкретния обект. При грешка в сметките цената е малко пари за по-мощни или по-слаби лед-чета, но нищо друго. Та не е страшно и непоправимо.

# 704
Не съм експерт, но колко силно свети една лампа няма никаква връзка с това колко вата е тя. Гледа се колко лумена излъчва дадена крушка, за добиете представа. Една нормална стая от 25 кв според моите разбирания има нижда от около 1600- 2000 лумена, за да е осветена ОК.  Вече от колко броя кушки ще получите въпросната цифра, си е ваша работа.

Общи условия

Активация на акаунт