Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-27

• 73 442
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
Има доста такива сгради из цяла София, някои от тях завършени и използваеми, но батак документално и със забрана за достъп до "строежа".
Други стоят на скелет и чакат разпадане.

# 691
  • София
Искаше ми се да има закон, който да казва какво се случва с тези недостроени сгради. Или давност някаква. Бих се съобразила. Даже вече не ми е толкова заради имотите ( аз там никога не съм живяла и няма и да живея явно) Но за паметта на дядо ми и къщата му дори. И да не утрепе човек също. Anguished

# 692
а вие, като собственици на имота, по какви критерии си избрахте строител?

# 693
  • София
А да, ние вина си имаме, тук спор няма. Но това беше строителна фирма с други строежи преди това, добри сгради, наоколо , човека е познат така да се каже в бранша... не е 20 сет годишен
Но истината е, ние никога не бяхме живяла в къщата,  леля ми живееше там, тя разполагаше, те търсиха строител и те ( с братовчедите ми които също са в бранша) основно търсиха и преговаряха....
Аз се заех по - сериозно едва с "кашата"
Но повечето хора, които купуват от строител едва ли проучват всичко което описах, аз също нищо от това не знаех... естествено...  имахме и адвокат и договор ... но какво от това?

# 694
Здравейте,

Искам да ви помоля за мнение за фирма Инфинити Пропърти, имат няколко сгради в строеж, няколко вече са им готови. Изглеждат ми ок, има ли някой с опит с тях? Освен това знаете ли как мога да проверя дали една такава фирма е читава, има ли начин, който дори да не е 100% (защото само смърта и данъците са 100% сигурни), поне да е надежден.

http://www.infinityproperty.bg/

Благодаря ви!

# 695
  • София, Bulgaria
Здравейте,

Искам да ви помоля за мнение за фирма Инфинити Пропърти, имат няколко сгради в строеж, няколко вече са им готови. Изглеждат ми ок, има ли някой с опит с тях? Освен това знаете ли как мога да проверя дали една такава фирма е читава, има ли начин, който дори да не е 100% (защото само смърта и данъците са 100% сигурни), поне да е надежден.

http://www.infinityproperty.bg/

Благодаря ви!

Имала съм няколко сделки с тях, сградите им бяха завършени вече, когато купувахме. Отличават се с високо качество. Получих пълно съдействие и никакви възражения срещу "хилядите" документи, които им поискахме, което е рядко при строителни фирми.

Цитат
Освен това знаете ли как мога да проверя дали една такава фирма е читава, има ли начин, който дори да не е 100% (защото само смърта и данъците са 100% сигурни), поне да е надежден.
Единствено да се проверят техни вече завършени обекти и да се говори със собственици в тях. Спазили са сроковете, имало ли е забавяне и колко...
За мен някаква гаранция е, ако има осигурено банково финансиране на даден проект. И най-вече, ако работят по схемата 10-15% на предварителен договор, а останалото след акт 16.

# 696
Томева, а имали ли сте сделки с тях преди а16, някъде ми се мерна тяхна обява със схема за плащане - идваше нещо от сорта на 80-90% преди а16... Rolling Eyes Което не звучи толкова страхотно вече.

# 697
Скрит текст:
А да, ние вина си имаме, тук спор няма. Но това беше строителна фирма с други строежи преди това, добри сгради, наоколо , човека е познат така да се каже в бранша... не е 20 сет годишен
Но истината е, ние никога не бяхме живяла в къщата,  леля ми живееше там, тя разполагаше, те търсиха строител и те ( с братовчедите ми които също са в бранша) основно търсиха и преговаряха....
Аз се заех по - сериозно едва с "кашата"
Но повечето хора, които купуват от строител едва ли проучват всичко което описах, аз също нищо от това не знаех... естествено...  имахме и адвокат и договор ... но какво от това?
Yangdze, наистина в голям филм сте, а и не само вие, всички, които са купили там. То не че не знам и аз такива случаи, но понякога имат щастлива развръзка, а при вас явно малко е вероятна такава. И си права, че трябва да има някаква регулация в НС, ама кой и кога ще го направи... Не знам, аз лично се чудя на хората, които купуват преди акт 16, разбирам мотивите им (че не остават добри имоти, така е), но рискът да останеш не с лош, ами съвсем без имот, че и без пари, е прекалено висок на нашия пазар. Обаче има рискови играчи и "риск печели, риск губи", и то никак не са малко, явно, щом бизнесът "на зелено" процъфтява. Дано успеете някак да се оправите!

# 698
  • София, Bulgaria
Томева, а имали ли сте сделки с тях преди а16, някъде ми се мерна тяхна обява със схема за плащане - идваше нещо от сорта на 80-90% преди а16... Rolling Eyes Което не звучи толкова страхотно вече.
Не, но аз по принцип не влизам в такива схеми.

# 699
И много правилно.

# 700
Да, точно така е и в този случай, цялата сума е изплатена точно до Акт 15.
Имам позната в тяхна сграда на ул. Разлъка, много доволна, сградата е наистина супер, но и тя е взела апартамента готов.
Иначе имат доста завършени сгради, но с какво забавяне - не знам.

# 701

Имала съм няколко сделки с тях, сградите им бяха завършени вече, когато купувахме. Отличават се с високо качество. Получих пълно съдействие и никакви възражения срещу "хилядите" документи, които им поискахме, което е рядко при строителни фирми.

Цитат
Освен това знаете ли как мога да проверя дали една такава фирма е читава, има ли начин, който дори да не е 100% (защото само смърта и данъците са 100% сигурни), поне да е надежден.
Единствено да се проверят техни вече завършени обекти и да се говори със собственици в тях. Спазили са сроковете, имало ли е забавяне и колко...
За мен някаква гаранция е, ако има осигурено банково финансиране на даден проект. И най-вече, ако работят по схемата 10-15% на предварителен договор, а останалото след акт 16.

Благодаря за споделеното мнение!
Ох, ами то коя фирма работи с плащане на по-голямата сума след Акт 16, който питам все така е бил:
Предварителен договор 25%
После на ниво 8 - 10%
Кота нула - 25%
И т.н.

[/quote]

# 702
Мират груп искат 25% при подписване на предварителен договор, останалото след взимане на Акт 16

# 703
Мират груп искат 25% при подписване на предварителен договор, останалото след взимане на Акт 16

Между другото, по пътя на логиката, това е горе долу и себестойността на сградата, айде малко повече да е. Всичко нагоре си го прибира инвеститорът. Wink

# 704

Между другото, по пътя на логиката, това е горе долу и себестойността на сградата, айде малко повече да е. Всичко нагоре си го прибира инвеститорът. Wink
В повечето случаи тези 25% не стигат само дори за закупуване на парцела.. В момента читавите парцели без проблеми и на прилични места са такъв кът, че цените са им в небесата.

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 23:44 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт