Перилни препарати и омекотители – 53

• 70 238
  • 726
  •   1
Отговори
# 315
  • Русе
На Денкмит също е добър този за вълнени дрехи.
Да, много е хубав.
Сакън! Прах не вземайте, че ще се степат родопските одеала. Моите ги прах миналото лято с праха за вълнени на ДМ. От 1 пране нищо не се разбра, но домашния ми елек и едно злополучно вълнено сако, за които неведнъж писах, се степаха яко. Тази зима ги прах 2-3 пъти с шампоан и малко се поотпуснаха.

# 316
  • В полите на Витоша :)
Добре, че стана въпрос дали течен или прах Simple Smile Утре ще ходя до ДМ, дано има течен.

Ако ги переш на ръка...може и с шампоан.

Ооо, не мисля да си го причинявам Simple Smile Взех ги, защото там няма пералня и да не се мъчим.

# 317
Има най-различни препарати за почистване на перални - виж в Кауфланд, ДМ и предполагам всяка друга голяма верига. Те обаче почистват от отлагания на варовик и препарати по вътрешните части (или поне така се рекламират). Няма да дезинфекцират машината.
Обикновено пускане на програма на 90 градуса с половин доза качествен прах (не течен) за бяло пране върши работа, когато чистиш личната си пералня. Когато обаче е ползвана незнайно от кого, аз лично бих я пуснала и с белина - ако е останало нещо неизтрепано от първия цикъл.
Та щом е чужда и неясно как ползвана машина, първо ще я почистя щателно - уплътнения, чекмедже, дюзи за вода, филтър; след това ще я извъртя с препарат за почистване срещу евентуални отлагания на течни и омекотители; после цикъл с половин доза прах за бяло и за капак - цикъл с белина.
В темата не обичат белината, но за мен е незаменима, когато е нужна дезинфекция.
Благодаря, а като количество какво да сложа? Иначе имам и Доместос мога ли от него? Ще сложа веднъж белина и веднъж прахче, тъкмо да я разуча, че е някакво Беко Volumax 5.

# 318
Родопски одеяла ги пера с прах за персил за цветно, но задължително на 0 градуса, защото цветовете пускат и на програма за деликатно пране. С омекотител повечко:blush:. До сега нямам проблеми.
Много ми е полезна темата. Благодаря на всички и специално на Гес!

# 319
  • София
Имам едно, малко тъпо, питане. Как да разбера кога е произведен прах/гел Ариел , Персил? Simple Smile

# 320
  • В полите на Витоша :)
Родопски одеяла ги пера с прах за персил за цветно, но задължително на 0 градуса, защото цветовете пускат и на програма за деликатно пране. С омекотител повечко:blush:. До сега нямам проблеми.

На моята пералня най-ниските градуси са 15, нямам 0, но се надявам да няма проблеми. А пускала ли си ги в сушилня или на открито ги сушиш?

# 321
Има най-различни препарати за почистване на перални - виж в Кауфланд, ДМ и предполагам всяка друга голяма верига. Те обаче почистват от отлагания на варовик и препарати по вътрешните части (или поне така се рекламират). Няма да дезинфекцират машината.
Обикновено пускане на програма на 90 градуса с половин доза качествен прах (не течен) за бяло пране върши работа, когато чистиш личната си пералня. Когато обаче е ползвана незнайно от кого, аз лично бих я пуснала и с белина - ако е останало нещо неизтрепано от първия цикъл.
Та щом е чужда и неясно как ползвана машина, първо ще я почистя щателно - уплътнения, чекмедже, дюзи за вода, филтър; след това ще я извъртя с препарат за почистване срещу евентуални отлагания на течни и омекотители; после цикъл с половин доза прах за бяло и за капак - цикъл с белина.
В темата не обичат белината, но за мен е незаменима, когато е нужна дезинфекция.
Благодаря, а като количество какво да сложа? Иначе имам и Доместос мога ли от него? Ще сложа веднъж белина и веднъж прахче, тъкмо да я разуча, че е някакво Беко Volumax 5.
На самата опаковка си има инструкции как да използвате препарата.
Доместос и белина не слагай.

# 322
  • Пловдив
Споделете как и с какъв прах перете маратонки, кецове, гуменки - колко градуса, каква програма?

Аз слагам не повече от два чифта. Сега съм ги пуснала на кратка програма с половин доза прах и малко омекотител, на 30 градуса и 600 оборота.

# 323
  • София
И аз похвалвам течния Денкмит за вълна. За праха (за вълнени тъкани) съм писала многократно, че е много зле, особено като престои няколко месеца.

# 324
  • На изток от Ада
За обувки пера ги с обикновен прах, 30 —40 градуса, по — кратки програми, но не и за 30 мин . Нищо им няма главно пера еспадрили, платнени обувки, гуменки Миналата година и маратонките на мъжо доста пъти , мои маратонки също саа ок, само подмвтките се поразлепиха . Нямам избор за обороти, миналата година дАже бяхме със стара пералня от 20 год

# 325

На моята пералня най-ниските градуси са 15, нямам 0, но се надявам да няма проблеми. А пускала ли си ги в сушилня или на открито ги сушиш?
На открито ги суша.

# 326
  • София
Кецове пускам на програмата за вълна, с прах за бяло.

# 327
Момичета, не знам дали ще може да ми помогнете, но все пак да питам. Как перете футболни тениски, имам предвид такива с име на футболист отзад, аз я пуснах уж на 30 градуса, но името отзад се обели. 😢😢😢

# 328
  • Варна
Момичета, не знам дали ще може да ми помогнете, но все пак да питам. Как перете футболни тениски, имам предвид такива с име на футболист отзад, аз я пуснах уж на 30 градуса, но името отзад се обели. 😢😢😢

Обърнати щампите на вътре, в мрежа за дрехи. Синът ми има две такива тениски, не са се разлепили. Обаче и качеството на щампите е важно... Нс мъжът ми тениска с щампи много бързо замина на боклука именно заради разлепени щампи.

# 329
  • Ловеч
Гес, ОМО-то в България със същия състав и аромат ли е като този Skip?

Общи условия

Активация на акаунт