Перилни препарати и омекотители – 53

• 70 206
  • 726
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Течния само освежава чисти дрехи, у нас. Simple Smile Понякога се чудя ние ли сме "прасенца" у нас, Grinning че други са доволни.
Точно от течен персил съм май-доволна и изпира без предварително третиране засъхнали петна от какво ли не. Но говоря за Persil Small And Mighty Color Protect.
------------------------
Аз също пера с течен, но ПЕРЯЩ течен Персил, ми е бил само от Германия, пробвах турски, полски и английски, нищо не става, за моето домакинство. Като се прецакам, после само чисти дрехи освежавам. Simple Smile

# 391
  • Велико Търново
На мен са ми удобни капсулите/само на Ариел съм пробвала/ - почти никога нямам пране за пълна пералня, пускам я когато преценя, мятам една капсула, пера на 40 и 60 градуса и съм обръщала внимание на петна/обикновено, химикал или флумастер от детето, кал/, които след изпиране ги няма.

# 392
  • оттам, откъдето започва България
Да, иначе е по-добър от останалите бюджетни, които съм тествал. Само аромата не ми харесва, защото бе сладникав, но това е субективно, на някои хора им харесват. Плюс е че този аромат е траен. Става за слабо замърсено пране.

Капсули не взимам, по простата причина, че не са удобни за точна дозировка и за предпране. Някои хора се оплакват, че обвивката им при пране на ниска температура не се разтваря напълно, пък и са по-скъпи. Ако може да ми обясните, какви точно са им плюсовете? Колкото до минусите, май  по-горе ги изредих.

Браво, мое мнение е, че много добре си се ориентирал за капсулите. Моята причина е същата.
Опитът ми е само от 1 или 2 пранета, но не бих потретила с капсулите /изключая случая, в който ми дадоха рекламна на Ариел преди доста време в Кауфланд, но все още не съм решила за какво пране да я ползвам/.

# 393
  • София
Аз как се излъгах да купя тия капсули на Персил, не знам. Предния път съм купувала старите на Омо, малките разфасовки и оттогава - не бях.

# 394
  • Велико Търново
За пълна пералня предпочитам капсули. Както е писала afrodita не ми е драма че ще ми излезе с 10/15ст. Повече, когато имам пълна пералня предпочитам да заложа на капсула за да съм сигурна че ще е дозирано точно.
При непълни перални си ползвам гел/ прах според ориентировъчно кг дрехи

# 395
Преди години като пуснаха капсулите бях купувала и дори не си спомням защо  не ги харесах .   Преди няколко дни от едно магазинче за паралелен внос купих една кръгла кутия с капсули Ариел   ,загледах се в опаковката и реших да им дам шанс ....ами  впечатлиха ме много приятно , изпират идеално , прането ухае  страхотно , дрехите са меки ... какво повече да искам ...  цената беше  27лв за 58 капсули / 40 - 50 ст за пране/  Не мисля ,че е толкова скъпо , купувам прахообразни и течни Ариел  или Даш пак от паралелен внос и като пари може и да излиза горе долу толкова едно пране и с тях.

# 396
Само да вметна, че същата кръгла кутия в Германия на промоция е €6 😬😬😬

Преди години като пуснаха капсулите бях купувала и дори не си спомням защо  не ги харесах .   Преди няколко дни от едно магазинче за паралелен внос купих една кръгла кутия с капсули Ариел   ,загледах се в опаковката и реших да им дам шанс ....ами  впечатлиха ме много приятно , изпират идеално , прането ухае  страхотно , дрехите са меки ... какво повече да искам ...  цената беше  27лв за 58 капсули / 40 - 50 ст за пране/  Не мисля ,че е толкова скъпо , купувам прахообразни и течни Ариел  или Даш пак от паралелен внос и като пари може и да излиза горе долу толкова едно пране и с тях.

# 397
  • София
Течният Персил, официален внос, е един от най-добрите течни препарати, които съм пробвала досега. Пера с прах, но миналата година си купих течния от лимитираната серия за проба, много добре изпираше.

Аз пък нещо не се справям с прането на фини тъкани с течния Денкмит за вълна... Имам една бяла блуза от материя като естествена коприна (може и такава да е, изрязала съм етикета), която не знам защо постоянно се наелектризира. Слагах й омекотител, не и не. И като я изпера с Денкмит-а, все едно не е прана, стои една замърляна... Накрая я изпрах с Персил прах за бяло и светна, няма наелектризиране, няма нищо... И останалите подобни блузи от вискоза и сходни материи почнах да пера с Персил прах за цветно, нямат поражения и са прекрасно изпрани...
Та въпросния Денкмит ще го ползвам само за вълна и толкоз.

# 398
Прахче за избелване дали ще се справи с хавлия ,която е доста изцапана ?Или да не си играя и да се купува нова.

# 399
Може би от поне три изпирания ще има видим ефект?
Зависи и с какво е изцапана...

# 400
Ще я пробвам довечера да видим.
Ами не знам и аз от стоенето в гардероба - някакви жълти големи петна са.

# 401
Ако е бяла, пробвай. Също с Вениш за бяло може да стане, зависи от какво са петната. Аз съм оправяла изцапани бели чаршафи с Аче.
Допълвам, че сега видях последния пост - пробвай да я пуснеш с прах за бяло на 90 градуса. Ако е от седене в гардероба, може и само това да свърши работа, без допълнителни препарати.

# 402
PPP, истинската естествена коприна не образува статично електричество (пиша го от опит), така че твоята блуза най-вероятно не съдържа такова влакно и можеш спокойно да я переш с обикновените препарати.
Виждала съм обаче доста етикети, на които пише 100% silk, а в действителност не е вярно и се усеща най-вече на пипане.

# 403
Имаше една ACE син гел,беше невероятна за бели тъкани,но вече не я виждам...
Някой ако знае къде има,да пише,може и в магазин за паралелен внос да я има,знам ли...

# 404
Благодаря за съветите за маратонките в пералнята.Сложих една стара хавлия с тях както ме посъветвахте.Много добре се изпраха.
Трябва ми ефикасен препарат за петна.Колежката ми каза че и свършил хубава работа един спрей,но не можа да се сети за името.Накой ползувал ли е препарат в подобна форма?

Общи условия

Активация на акаунт