Въпрос за Tefal optigrill +

• 6 434
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте на всички!
Имам Tefal optigrill +, на около 4-5 години, от които е ползван най-много 10 пъти.Причината е, че първо пробвахме с пържоли( свински и пилешки)- в началото на печенето изтече водата или сока им, после уж се запекоха-резултатът беше сварена суха пържола без грам вкус на скара, по-скоро на подметка.В последствие сме пробвали да печем кюфтета и кебапчета, които (понеже се затваря) сплесква.Единствено що-годе доволна съм оставала от печенето на зеленчуци.
Аз ли не правя нещо както трябва при процеса на печенето на месо или да го запокитвам при роднини 😅?

# 1
Здравейте на всички!
Имам Tefal optigrill +, на около 4-5 години, от които е ползван най-много 10 пъти.Причината е, че първо пробвахме с пържоли( свински и пилешки)- в началото на печенето изтече водата или сока им, после уж се запекоха-резултатът беше сварена суха пържола без грам вкус на скара, по-скоро на подметка.В последствие сме пробвали да печем кюфтета и кебапчета, които (понеже се затваря) сплесква.Единствено що-годе доволна съм оставала от печенето на зеленчуци.
Аз ли не правя нещо както трябва при процеса на печенето на месо или да го запокитвам при роднини 😅?
Имам я и единственото нещо, което може да се опече на нея е сиренето халуми ....

# 2
  • Под Слънцето
Такова е. Голям мерак беше да го имам, но след какви ли опити, седи зарязан и само ми пречи.

# 3
Основният недостатък на цялата серия е конструктивен - наличието на свалящи се панели, за по-лесно чистене. Тъй като са относително тънки, то като сложите храната, изстиват моментално и не могат да направят нужната коричка и да запазят соковете. Освен това има въздушна междина между нагревателя и плочата и това води до топлинна инертност и бавно достигане на зададената температура. Как не ги осмислих тези неща преди да я купя - не знам ...

# 4
Добре ме подсетихте, като написахте конструктивен недостатък.Забравих да спомена, че винаги , когато го отварям мазнината се стича от горната плоча назад и оттам  върху кабела, после няма изчистване.
Но така става, когато мъжът ми пожелае да ме изненада, без да ме е питал 😆
Че е и голям, нямам къде да го държа 😄Решено е вече, махам го ( за сега само грила, мъжа ще го задържа още малко 😆).
Ще си взема един парти грил за 40 лева, смятам, че ще ми свърши по-добра работа.

Основният недостатък на цялата серия е конструктивен - наличието на свалящи се панели, за по-лесно чистене. Тъй като са относително тънки, то като сложите храната, изстиват моментално и не могат да направят нужната коричка и да запазят соковете. Освен това има въздушна междина между нагревателя и плочата и това води до топлинна инертност и бавно достигане на зададената температура. Как не ги осмислих тези неща преди да я купя - не знам ...

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 10:48 от bjk85

# 5
Аз пека основно риба на него и съм много доволна, ползва се поне 2-3 пъти в седмицата ( ядем много риба ).
Става бързо и е сочна, нищо общо с печена във фурна или парти грил.

# 6
Аз също съм много доволна от моя оптигрил. Страхотни филенца стават на него – свински, пилешки, рибни... За дебели и мазни пържоли не е подходящ, но за сухи меса, предварително мариновани, е идеален. Зеленчуци, наденички, кюфтета и кебапчета... Друго не се сещам дали сме пробвали, но и това стига.
Плочите ги мия в съдомиялната, както и ваничката за мазнината. Останалото забърсвам с мокра кърпа.
Най-големият му плюс е, че спокойно го ползвам вътре вкъщи – не пуши и не умирисва като обикновените скари.

# 7
Аз също не бях от доволните и съответно забутах грила в един шкаф. Сетих се миналата седмица, че ми се яде пържола. Пекох на ръчен режим, на мах градуси, стана чудна. После гриловах зеленчуци на програмата за патладжани и се получиха също добре. Моят пуши, дими, но под абсирбатора не е проблем.
Ze ze, как печеш рибата и каква?

# 8
Лаврак, лефер, ципура напоследък и едър сафрид ( ММ е доста запален рибар и лятото пребиваваме основно на морето ). Рибата без главата я разделям по дължина и овкусявам със сол, зехтин и лимон. Пека на най-силната степен докато се образуват хубави чертички от плочата, не препичам много, защото ако не е мазна рибата месото изсъхва. Тази част на която остава гръбнака трябва да се пече с друга такава иначе плочите не се опират и ако е половинката от същата риба не хваща загар.

# 9
Здравейте, по написано в част от коментарите, разбирам, че става въпрос за по-старите модели на Tegan OptiGrill.
С мъжа ми сме хвърлили око на серията и много искаме един такъв. От позната, използваща един от вариантите, знам, че не пуши вкъщи, има ваничка в предната част, която събира цялата мазнина. До тук чудесно.
Притесниха ме обаче част от мненията, че пържолите ставали сухи…
Бих искала да получа мнения за уреда от тези от вас закупили го последните две години.
Кой модел смятате за най-сполучлив?

# 10
Имаме този който е с тавичка за запичане, мисля че е от последните модели. Аз правя предимно риба и зеленчуци и стават перфектни. Брат ми има същия и казва, че за месо слага в края, който е от към ваничката за изтичане някакава клечка за да не натиска много плочата, така ставали сочни пържолите.

# 11
Аз не разбирам от нови/стари модели. Нашият е OptiGrill XL и сме много доволни. Месото не става сухо, даже напротив – по-сухи меса като свински и пилешки филета стават много крехки и сочни. Все пак има няколко програми, ръчни настройки и възможност да се зададе предварително степента на препичане – алангле, средно или добре опечено.

# 12
И аз се чудя как успях да хвърля близо 300 лв за този боклук! Първо не може да достигне висока температура за да грабне месцето. Двете плочи притискат и изтичат соковете. Има едни руски модели, а също понякога в Лидл пускат модел със стъпаловидни зъбчета с които контролираш натиска. Когато има повече мазнина цвърчи и пръска върху копчето и терморегулатора, затова съм ги покрила със стреч фолио.
Изобщо само халумито става добре.
Ако някой го иска - подарявам го.

# 13
Здравейте, прецаках си тавата за палачинки с лъжичка, нали знаех че това ще се случи просто нямах дървена лъжичка(в процес на ремонт сме)😁. Та тавата си е нова и въпроса ми е може ли да се оправи по някакъв начин или вече си е за хвърлене😄

# 14
И аз се чудя как успях да хвърля близо 300 лв за този боклук! ..............
Ако някой го иска - подарявам го.
Тъй като много хора ми писаха на лично, да пиша тук, че оптигрила вече го подарих на Ze-ze, тя беше първа.

Общи условия

Активация на акаунт