Перилни препарати и омекотители – 53

• 70 114
  • 726
  •   1
Отговори
# 150
 Паралелен внос нещо...ясно.

# 151
  • В къЩи.
За "моя" Ариел ли става въпрос? Взех го за 7,99лв  Laughing (много ми са смешния тия цени) .Мярнах го преди из темата и реших да го пробвам ,въпреки че мноооого рядко имам пералана само с бяло пране. Иначе го има почти във всяко магазинче ,в което продават перилни препарати.( от дълбоката провинция съм)

# 152
Благодаря ви за пояснението!

# 153
За "моя" Ариел ли става въпрос? Взех го за 7,99лв  Laughing (много ми са смешния тия цени) .Мярнах го преди из темата и реших да го пробвам ,въпреки че мноооого рядко имам пералана само с бяло пране. Иначе го има почти във всяко магазинче ,в което продават перилни препарати.( от дълбоката провинция съм)

Да, да...за твоя. Зачудих се защо не е в кутия. Като този от официалния внос.☺

# 154
  • В къЩи.
Много одавна не съм купувала прах в кутия. Както по-назад се спомена в темата,много по-удобно ми е ползването на прах в плик. Peace

# 155
Гес, може ли пак помощ за нещо може би очевадно, но да попитам. Само да припомня че става дума за пране в Щатите. Пералнята  ми е с капацитет 3,5 cu ft, т.е. събира 5,4кг пране. И както може би знаеш тук указанията за праха са за малко, средно и голямо. Добре обаче сега чашката ми е с 5 деления. Това пране като го разделя на 3 ми излиза малко 1,8кг, средно съответно 3,6кг и целия капацитет. От тия 5 деления за прах колко да му сложа на това малко пране - 1 деление ли или две? То първото деление буквално хваща 1 супена лъжица. Какво пране ще да е това, чак се чудя. Ако сложа пък много, да не вмириша пералнята (за сух прах става дума, не течен). Благодаря ти.

# 156
2 деления, Гес ще ви обясни, аз ще се опитам. Първо, 5 е по-близо до 6, 6/3=2. Когато пералнята е заредена на половина, примерно, не се слага половин доза, а повече. Това повече беше 2/3, или 1/3 (?). Може и половината от половината, за по-лесно.

# 157
Оооо много благодаря. Разбрах. Все ме е страх да не вмириша пералнята, че в момента ми е като нова и вътрешно и външно, благодарение на темата и съветите тук, а е на 10 години..Не че от веднъж ще стане нещо, но докато изразходя праха неправилно, като нищо ще я усмърдя.

# 158
  • оттам, откъдето започва България
Това, че пералнята ти е с 5 кг. капацитет го разбрах.
Но не разбрах колко кг сухо пране искаш да сложиш в пералнята.

# 159
# 160
Дидка, примерно най-малкото - 1/3 както rovaru е отбелязала. Поне аз така мисля, че 1,8кг би трябвало да ми е най-малкия грамаж на прането, нали? (поне до сега все така съм си мислела че е)

Много е тъпо това с определяне на малко, средно и голямо пране, защото не се знае кой каква пералня има в тях. Моята например е за 5кг сухо пране. Добре, но имам съседка нейната е за 7кг сухо пране. А на праховете указано само количества за малко, средно и голямо. Да ама моето малко е 1.8кг, а нейното малко е 2,5кг грубо. За кое малко се отнасят инструкциите на праховете...Загубена работа.

Последна редакция: пт, 25 май 2018, 21:27 от vici75

# 161
Vici, определяте количеството дрехи спрямо перилния препарат ли и слагате 1/3 или 2/3 в пералнята? По-добре спрямо количеството дрехи, които искате да перете и максималната доза на препарата, който искате да ползвате да си изчислите колко препарат да сложите.

# 162
Ами аз питам за минималното количество сухо пране, пък после ще удвоя и утроя. Значи в моя случай 1,8кг от пет чертички на чашата, ти каза до две да сложа прах.

# 163
Да се включа и аз. Карам доста традиционно - Ариел, Персил, сега в момента едно Омо, но ароматът му е много силен, доминира над омекотителя и като облека дрехата и над парфюма ми дори 😥
Омекотители Ленор, Семана и имам два любими на Апта.
Веднъж се отклоних към Рекс, по препоръка на колежка, Японска градина май беше. Не повторих. Детето като беше бебе, със Сано.
Докато ви четях ме зарибихте за експерименти и купих Ленор на прах, розов, произведен в Гърция и два аромата омекотител Tesori d'Oriente, произведени в Италия. Прах дрехи и след сушенето в сушилнята ароматът е много нежен и деликатен, не натрапчив като с Омо-то, а дрехите меки. За изпиране не мога да преценя как ще се държи при мръсни и с петна дрехи, ние нашите ги обличаме по веднъж, най-много два пъти и не са мръсни. Ще го тествам на покривки, там се представяме "достойно" на клепане с манджи 😂.
Тази вечер пуснах кърпи, с втория омекотител, утре сутринта ще видя как са.
Редактирам днес сутринта: кърпите излязоха сухи, много меки и ароматизирани, бялата бутилка от омекотителя е с по-наситен аромат.
Къде намери Tesori?

# 164
Така казах, да.
Питах: защо трябва да сложите 1/3 или 2/3, не може ли 1/2, или нещо различно от тях?

Общи условия

Активация на акаунт