Перилни препарати и омекотители – 53

• 70 123
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
А не не. Аз 1/3 го казах, колкото да стане ясно за сметката какво количество прах да сложа. Иначе и 3,6кг слагам и 5 според зависи.

В досегашните прахове чашката ми беше с 3 чертички. Но тоя е същия, а чашката разграфена на 5 степени. А най-малката съвсем малко прах. 2кг пране не виждам как ще се изпере с 1 супена лъжица прах. Де да знам. Може и да стане, ама то не стига дето вода няма вътре, че и прах 1 лъжица...

# 166
  • София
PELLI, Tesori го има в няколко онлайн магазина, аз хо взех оттук, необяснимо е доста по-евтин

http://perilenmagazin.com/index.php?route=product/search&search=tesori

# 167
  • оттам, откъдето започва България
vici75, ако имаш възможност направи снимка на чашката си, за да я сравня с моята.

# 168
Проблеми има ли да се ползва чашата от стария прах, ако е със същите размери?

# 169
Guess, може ли да припомните какво количество прах се слага при половин пералня, примерно, не беше половин доза, повече беше, но колко?!?

# 170
Ако не е написано друго на опаковката – 3/4 от препоръчаната доза за съответното замърсяване и твърдост на водата, т.е. намалява се дозата с 1/4.

# 171
Благодаря!

# 172
vici75, ако имаш възможност направи снимка на чашката си, за да я сравня с моята.

Дидка, на тоя прах чашката, червената. Но не се вижда на моя снимка добре. Те едни такива размити чертички. Ще се пробвам пак да снимам.

Скрит текст:

Ето намерих из нета снимка на деленето на чашката, само че тази е като старата ми. Добавете още две чертички на горе и така изглежда новата:
https://st.hzcdn.com/fimgs/6b120273054503f9_6376-w240-h135-b0-p0--home-design.jpg

Гес, хвърлих си празната туба от прах. И старата чашка я нямам.

Последна редакция: сб, 26 май 2018, 17:53 от vici75

# 173
Досега се запознавах чрез гугъл преводач с този прах. Копирам от сайт, преведено на български.
Най-важните отзиви
от shwa.jea.ziejah ...
28 март 2018 г.
Най-добрият детергент, използван някога.
В над 60 години открих, че това е най-добрият миялен препарат, който някога съм използвал! Използвам течността и пакет Персил и те са добри; но "перлите" изглежда правят дрехите да изглеждат нови: белите са по-бели и цветовете са по-ярки (без никакво избледняване). За съжаление, "перлите" са твърде скъпи за мен, така че за сега ще се придържам към течните и пакетиращи препарати на Персил. Има ли някакъв шанс този тип препарат Персил да излезе скоро в цената?
Има и други ревюта в тази насока, т.е. колко добре пере.

30 долара ли струва този прах?

Пак превод: Persil Pro чиста мощност перли интензивен пресен пералня перилен препарат 50 товари 3lbs 11oz.
Тъй като хич ме няма с английския, това не означава ли, че тази опаковка е за 50 пранета?

На други места пише, че е за 59 унции: https://www.amazon.com/ProClean-Power-Pearls-Intense-Laundry-Det … ent/dp/B01LZKF7PR , при което 1 унция - 28,349 гр.

Много се  обърках вече, но тъй като ти владееш английски език, влез в сайта на Хенкел и виж какво пише. Аз и не знам за колко пранета е посочена опаковката.
Оттам ще прецениш и ще разделиш количеството на 50 пранета или колкото в действителност е. И като намериш колко е количеството за едно нормално пране, ще си сметнеш и за половинка. В крайна сметка е твърде вероятно да пере и с минимално количество, но аз, като Тома неверни, ще сложа поне 2 деления от 5.
Предполагам че и при теб е така, но аз сама си преценявам дали прането ми е по-силно замърсено или е такова, което няма нужда от по-агресивно пране.

Явно при вас са други перилните препарати, независимо от мненията, че в БГ перем с това, което се пере навсякъде. Едно е официален внос за БГ, друго турски Персил, трето САЩ. Мисля че сама ще трябва да намериш вярното количество.

Извинете ме, но постът ми стана ферман, а резултат май никакъв!

# 174
  • София
Здравейте!
От доста време ползвам праховете на ДМ за бяло и цветно, но смених пералнята и ...проблем. Разпенва се прекалено много. Преди слагах 65мл., сега намалих на 60мл., минах отново на Персил и от него пак 65мл., и пак се пени, и пак ми светят лампи за грешка в дозировката. Още от началото забелязах, че остава пяна и пусках допълнително плакнене, но от сервиза ми казаха, че не трябвало да допускам често  подобни "грешки".
Какво бихте ме посъветвали? Повече от това как да намалявам, с какво ще се пере?

# 175
За пълна пералня, т.е. 4-5 кг сухо бяло пране винаги си слагам 100 мл прах /от старата опаковка на ДМ/. При нас водата е по-твърда.
Никога не съм имала пяна, която да ме притеснява, по-скоро се вижда малко пяна като загрее до 50 или 60 градуса.
Праха в новата опаковка още не съм го ползвала и нямам мнение.
Скоро ще имам, тъй като старата ми свърши.

# 176
Скрит текст:
Досега се запознавах чрез гугъл преводач с този прах. Копирам от сайт, преведено на български.
Най-важните отзиви
от shwa.jea.ziejah ...
28 март 2018 г.
Най-добрият детергент, използван някога.
В над 60 години открих, че това е най-добрият миялен препарат, който някога съм използвал! Използвам течността и пакет Персил и те са добри; но "перлите" изглежда правят дрехите да изглеждат нови: белите са по-бели и цветовете са по-ярки (без никакво избледняване). За съжаление, "перлите" са твърде скъпи за мен, така че за сега ще се придържам към течните и пакетиращи препарати на Персил. Има ли някакъв шанс този тип препарат Персил да излезе скоро в цената?
Има и други ревюта в тази насока, т.е. колко добре пере.

30 долара ли струва този прах?

Пак превод: Persil Pro чиста мощност перли интензивен пресен пералня перилен препарат 50 товари 3lbs 11oz.
Тъй като хич ме няма с английския, това не означава ли, че тази опаковка е за 50 пранета?

На други места пише, че е за 59 унции: https://www.amazon.com/ProClean-Power-Pearls-Intense-Laundry-Det … ent/dp/B01LZKF7PR , при което 1 унция - 28,349 гр.

Много се  обърках вече, но тъй като ти владееш английски език, влез в сайта на Хенкел и виж какво пише. Аз и не знам за колко пранета е посочена опаковката.
Оттам ще прецениш и ще разделиш количеството на 50 пранета или колкото в действителност е. И като намериш колко е количеството за едно нормално пране, ще си сметнеш и за половинка. В крайна сметка е твърде вероятно да пере и с минимално количество, но аз, като Тома неверни, ще сложа поне 2 деления от 5.
Предполагам че и при теб е така, но аз сама си преценявам дали прането ми е по-силно замърсено или е такова, което няма нужда от по-агресивно пране.

Явно при вас са други перилните препарати, независимо от мненията, че в БГ перем с това, което се пере навсякъде. Едно е официален внос за БГ, друго турски Персил, трето САЩ. Мисля че сама ще трябва да намериш вярното количество.

Извинете ме, но постът ми стана ферман, а резултат май никакъв!

Диде  bouquet bouquet bouquet каква работа си си отворила. Аз щях да си преведа какво пише  ако ми беше копирала поста bouquet bouquet bouquet МНого благодаря!!!

Праха ми е за 50 пранета /1,68кг - 9-10$ беше. МНого трудно взех да го намирам, че всичко смениха с течни и капсули, та си го поръчвам он лайн. Имах розов, който беше силно ароматизиран. Сега съм с този  синия от картинката и е уж без аромат. Като разделя ми излиза 33гр на пране. Верно май една супена лъжица  newsm78 Иначе прането не е замърсено с петна по принцип, по-скоро графа "носено/обличано веднъж".

Благодаря ти още веднъж  bouquet bouquet bouquet

# 177
  • В къЩи.
Ох, с това дозиране на препарата за пране хич ме няма. ooooh!
Без значение дали ползвам течен или прах и на каква марка е винаги слагам пълна чашка от Ариел
Скрит текст:
.
Сегашната ми перална е на 8-9 год и когато я купихме беше най-евтината на пазара,та не ми създава проблеми. Другия месец ще взимаме нова и още от сега се притеснявам как ще се оправям  с нея. ooooh!

# 178
  • София
За пълна пералня, т.е. 4-5 кг сухо бяло пране винаги си слагам 100 мл прах /от старата опаковка на ДМ/. При нас водата е по-твърда.
Никога не съм имала пяна, която да ме притеснява, по-скоро се вижда малко пяна като загрее до 50 или 60 градуса.
Праха в новата опаковка още не съм го ползвала и нямам мнение.
Скоро ще имам, тъй като старата ми свърши.
И от стария и от новия слагах като за мека вода /София/ слабо/средно замърсено пране. После намалих още. Не виждам какво става, защото пералнята ми е с горно зареждане, но след края като отворя по капака има следи от пяна. По тази причина пусках допълнително изплакване. Явно трябва да търся препарат който не се пени толкова, но кой?

# 179
Търсех ТЕМА за бяло,още веднъж да пусна едно пране докато все още се намира,но в 5 магазина нямаше.Но пък намерих ОМО Ultimate за цветно малка кутия и реших да пробвам.
Ами най-много се доближава до DenkMit по резултати!Въобще не очаквах Simple Smile
Определено е по-добро от Persil и Ariel,поне според мен мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт