Перилни препарати и омекотители – 53

• 70 268
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
  • София
В новата брошура на Метро има капсули Персил 50бр. 19 или 20лв.

# 256
Гес, видях в бг магазините при нас тези Персили и Ариел в скрития текст. За съжаление оня ден докато ви разпитвах за дозировката на тукашния американски Персил, установих че този на прах е спрян окончателно в магазините. Намерих в ебей, но 30$ не ми се дават при положение, че го намирах за 9-10$ преди няколко месеца.  Дидка права излезе, че го е видяла за 30$. Та на бг магазините видях тези които съм снимала и искам да знам дали като свърша наличния ми в момента си струва да си взема някой от тези. Нали все казвате че има разлика между Персилите в различните страни, да не взема нещо по-калпаво от местните марки. Май на немски пише по кутиите на тези. Не мога да определя. Омо нямат внесен обаче. Бих си взела него, но за сега не е внесен.

Скрит текст:

Всичките показани прахове са произведени за западноевропейските пазари. Първите два са най-вероятно за Бенелюкс, предвид че във Франция няма хенкелски Персил (нарича се Le Chat). Другите три са за немския пазар.
Видях, че има Персил megaperls за 44 пранета. Това е същият прах, който ти ползваш в момента.
Има и прахове за цветни тъкани (color) – без избелители и със съставки против пренос на багрила.
Дали си струва? Ако на пране цената е колкото на местните марки, бих взела, но ако са много по-скъпи, не си заслужава. Ако тези са прекалено скъпи, в крайна сметка Тайд е добър прах – със сигурност ще пере поне толкова добре, колкото твоя Персил.
Имай предвид и това, че тези прахове може да са някакви стари и изфирясали. Като гледам така, Персил е от по-старите опаковки, а Ариел е по-нов.

# 257
  • Испания
Донесоха ми наскоро този Персил от Англия http://pepina1965.snimka.bg/daily/pp.5130062
Сефте го виждам  newsm78  Супер концентрат е явно,заслужава ли си,при положение ,че пера предимно с прахове-Ариел и Персил. 6 паунда е за 60 пранета .

# 258
Днес си взех от кауфланд прах  Омо Active Clean ( туй би трябвало  да рече ,че е за бяло, и да работи активно Wink , май и при мен започна едно презапасяване, като ви чета, май ще изкарам до догодина с моите запаси Simple Smile
Погледах го ,имаше печат , че е произведен 04.2018 . Но докато си го закарам в къщи, ако ми умириса колата, на другия ден пак мирише, в килера всичко на него ухае, и то без да е отворен. И ми следва логични въпрос, означава ли, че не се запечатват херметично тези пликове и след време без да е отворен праха изветрява ? Rolling Eyes

# 259
Моят и отворен е седял,без щипка и пак си имаше аромат.

# 260
На пликовете машината прави дупчици при опаковането, за да не се надуват.

# 261
  • оттам, откъдето започва България
Днес си взех от кауфланд прах  Омо Active Clean ( туй би трябвало  да рече ,че е за бяло, и да работи активно Wink , май и при мен започна едно презапасяване, като ви чета, май ще изкарам до догодина с моите запаси Simple Smile
Погледах го ,имаше печат , че е произведен 04.2018 . Но докато си го закарам в къщи, ако ми умириса колата, на другия ден пак мирише, в килера всичко на него ухае, и то без да е отворен. И ми следва логични въпрос, означава ли, че не се запечатват херметично тези пликове и след време без да е отворен праха изветрява ? Rolling Eyes
Освен че при мен не пере, както аз искам, миризмата на Омо е другата причина да не го купувам.

# 262
Оплакващите се, че им миришат разни препарати, сигурни ли сте че си плакнете добре дрехите? Трябваше да простирам чужди дрехи, изпрани, такъв аромат ме лъхна, че бях сигурна че не са изплакнати добре и бях права, като ги пипнах бяха мазни (не знам как да ги опиша по друг начин). Пускам по 5, по 10, по колкото допълнителни изплаквания е необходимо, за да съм сигурна че са изплакнати добре. Мокрите дрехи, прани с Омо, миришат леко на белина, нещо химическо, след изсъхване - на чисто, но трябва да ги душа, не се носи от тях.

# 263
При 3 лева за кубик вода, предпочитам да заложа на стриктно дозиране и максимална скорост на центрофугата. Нито един прах не оставя аромат при мен.

# 264
Ми... от 3 години си имам невродермит, едно петно с което тъкмо да се преборя и... хайде пак, та понякога се презастраховам.

# 265
  • оттам, откъдето започва България
С Омо съм приключила и няма да коментирам повече. Пера по един и същи начин с всички прахове и течни, вкл. и плакнене.
Това е резултатът при пране с моята пералня и не искам да натрапвам мнението си на никого. Simple Smile

# 266
Освен че при мен не пере, както аз искам, миризмата на Омо е другата причина да не го купувам.
Абе май и аз ще съм като теб, нещо тази миризма не ме кефи, но дет се вика ...пени се не пени....пари се е дало и ще го ползвам, но ще го тествам най-вече как пере, че моето работно облекло се цапа много Wink

# 267
Guess Who, Кои марки перилни препарати би класирала в Топ 5?

# 268
  • София
Омо Ултимейт е много добър прах, наравно с Персил и Ариел, тук доста време се коментираше и купуваше тъкмо той, вярно, че ароматът му е силен, но качествата на изпиране са безспорни. (Става дума само за прах, не за течен препарат).
Ароматът е нещо индивидуално и не е свързан с качеството на изпиране. Както аз не ползвам Ариел именно заради аромата, така  други няма да ползват Омо по същата причина.
Доброто изплакване е предпоставка за добро пране при всеки перилен препарат и за съвременните "икономични" и "еко" перални е направо задължителна опцията "допълнително изплакване".

# 269
Guess Who, Кои марки перилни препарати би класирала в Топ 5?
Три марки са най-добро качество и дават отличен резултат при пране, макар че всеки от тях има своя формула. Това са (по азбучен ред) Ариел, ОМО и Персил. Причината за това е, че трите гиганта, които ги произвеждат, влагат огромни суми в R&D.
На следващо място бих сложила собствени марки на някои дрогерийни и бакалски вериги – DM, Lidl, Aldi. За съжаление, в България Лидл махна добрия прах, Алди няма все още, така че остава DM. Марките на Билла и Кауфланд не са особено свестни.
На следващо място бих сложила марките от средния ценов клас. За съжаление, двете марки – Тайд и Тема – бяха спрени.
После са праховете от ниския клас – Рекс, Бонукс, Савекс, Изи.
На най-последно място са прахове, произведени от малки регионални производители – 6+, Елви, Ултра хит, Флекс, Перекс, Пурокс-мурокс и едни други български имаше, но – убий ме –не мога да се сетя за марката. Обикновено са дъното и са с ултраниско качество. Ако за Савекс казвам, че е главно сол, сода и стрита скала, тези са само сол, сода, фосфати, свръхмалко ПАВ, никакви ензими. Някаква абсолютно допотопна формула и произведени по най-допотопен начин. Савекс поне има ензими, сравнително добро количество ПАВ, фотоизбелител, някои версии и перкарбонат; произведен е на сушилна кула.

Общи условия

Активация на акаунт