За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 63

• 43 417
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Бях чела, че може и с преварен зехтин да се маже. Но ми звучи малко гадно това, не знам.

# 631
  • София
Има я навсякъде пяната против крусти на Мустела. Купувала съм от Медея. Малкият имаше като беше на 2м, но продължавам да си го мия с нея. Има сравнително доста коса и не мога да си представя и с душ гела да му я мия. Лично мнение де.

Относно Божана, също съм скептична, поради причините, които са написали и другите момичета.

# 632
И на мен в аптеката преди около 6 м. ми казаха, че Мустелата за крусти е спряна. Но факт, че други майки си го купуват. Иначе аз взех шампоан със същото действие на А-дерма.

# 633
Ние от раждането ползваме пяната против крусти на Мустела.Много съм доволна,действа и е икономична.На 8 месеца още мием с нея макар,че вече няма крусти.Продължавам да го къпя с нея,за да не се появят пак.

# 634
  • София
Спешъл, виж тази статия. особено хомеопатичните и билкови средства.

# 635
Be_special, а да питам на колко месеца е твоето бебче?

# 636
Виждам че има много скиптични хора но се поставете на мое място аз не съм от селото на сапруга ми а от Стара Загора тук не познавам никого а и нито моито семейство нито на сапруга ми ни помагат с една заплата се подържаме цял месец ток, вода, храна а и квартира за капак и осигуровките ми колко пъти се е налагало сапруга ми да работи извън редно зада закупим поне легло и количка аз щях да купя и други неща но не стигнаха а аз ще родя докато сапруга ми земе заплата

# 637
Добре де, ти май четеш избирателно.
Имай уважението към всички нас и пиши поне малко грамотно ✌

Премстете се в Стара Загора -> голям град ->повече възможност за работа ->по-високи доходи-> повече пари за грижа за детето.

# 638
  • Велико Търново
Вече изразих своето мнение, но не се сдържам да отбележа, че 99% от жените тук и техните сАпрузи си плащат осигуровки и работят колкото могат само и само да осигурят семейния бюджет. Не виждам нищо странно и крайно мъчително в това.

# 639
Be_special, а да питам на колко месеца е твоето бебче?

На 5,5м Simple Smile Като след 4м периодично започнаха да се появяват и изчезват.Сега са около фонтанелата и затова не ми се иска да мажа с олио и да четкам,деликатно е мястото.Ще търся пяната.

# 640
  • Стара Загора
Виждам че има много скиптични хора но се поставете на мое място аз не съм от селото на сапруга ми а от Стара Загора тук не познавам никого а и нито моито семейство нито на сапруга ми ни помагат с една заплата се подържаме цял месец ток, вода, храна а и квартира за капак и осигуровките ми колко пъти се е налагало сапруга ми да работи извън редно зада закупим поне легло и количка аз щях да купя и други неща но не стигнаха а аз ще родя докато сапруга ми земе заплата
Помоли роднините от Стара Загора да ти изпратят.

Последна редакция: чт, 31 май 2018, 12:33 от crossfade

# 641
  • Пловдив
Тя просто моли за помощ. Не мисля, че е поискала съвет как да живее. Не е ли по-редно който не може да помогне или не вярва, просто да си замълчи...няма смисъл да я нападаме. Животът си е неин в крайна сметка.

# 642
Ето, но през телефона не ми дава да постна целия линк, извинявам се :
https://apteka.framar.bg/30001171/мустела-крем-против-крусти-40-мл

Иначе и Биодерма имат продукт за крусти, една фармацевтка много ми го похвали преди време.

Този продукт, за разлика от всички други, ни махна крустите почти веднага. действа мноог бързи. бяхмепробвали други мазила от типа на бейби скалп и тн и нямаше голям ефект, също така изварен зехтин. За съжаление в някакъв момент ме хвана страх от него и реших, че ще оставя скалпа а бебето на спокойствие малко, за да се опита самия му скалп да си нормализира обмяната, но ако купуваме нещо за крусти, ще е именно това.

Момичета, вие препоръчвате ли бънджи или не? Педиатърката ни много одобри, но аз сега пък пак имам притеснения.

Вчера ни се случи нещо много страшно и още преживявам и се възстановявам.
Относно моленето за помощ, аз си мисля, че детските, които се получават в България не са пропорционални на разходите за децата. Не мисля, че имането на деца трябва да е непременно свързано с доходи. Именно любовта и грижата са задачата на майката, а екзистенц минимум трябва да се осигурява от държавата, поне за бебето. Това е българско мислене, защото ние сме свикнали да не разчитаме на държавата за помощ и хората сами си уреждат нещата (което е хубаво по принцип). Но тъй като самата държава и общество печелят от имането на деца, нищо лошо няма да се помага. Като жена родила по-късно, смятам, че раждането по-рано си има преимущества, включително за здравето на бебето(и майката) и е нормално държавата да помага на младите майки да бъдат добри майки, въпреки някакви финансови проблеми.   

Последна редакция: чт, 31 май 2018, 12:49 от ett2812

# 643
Ett, ортопеда ни каза, че разни бънджита, проходилки и от тези, дето слагаш бебето в гащите, а ти държиш едни каиши да го водиш така, забравих как му се викаше, не са препоръчителни, а даже третото си е опит за убийство Wink

# 644
Божанче, ние имаме дрехи за момче, много. ако искаш пиши ми. Не всички са нови, защото някои са "наследени" от роднини. Имаме и ваничка за новородено. пиши ми на лични. Имаме и едно креватче за новородено, но него не можем да го пратим сега, защото е в Германия.

Мяу, недей с тия опити за убийство, защото вчера едва не си претрепах детенцето. Бяхме с раничка и се спънах и паднах, в ръката си държах чадър за слънце. пред главата на бебето беше камък, много остър и по някакво чудо направих лицева опора (как съм хвърлила чадъра, за да си освободя двете ръце даже не помня) и се извъртях. Просто страхотия.

Общи условия

Активация на акаунт