За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 63

• 43 450
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Имаше един лаф, че ако не псуваш докато шофираш значи не следиш вниматено пътната обстановка 😆

Аз на щерката и го спрях нощното хранене на два месеца, ядеше в 11-12 вечер и после в 6. Нямаше драми, но сега съм решила да не пробвам. Маминия глезльо не знам как ще го понесе, но подозирам че няма да е добре.

# 556
Моята щерка сама си махна яденето в 3 на 7 месеца, това в 6 аз и го махнах насилствено малко преди годинката. Grinning
Ариа,
Мамин глезльо 'се пак е мъж. Те са специална порода. Heart Eyes

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 09:15 от Likeadream

# 557
Именно 😆 Предупреждаваха ме, че момчета са по-глезени, ама не вярвах.  Случват ми се неща, за които съм се клела, че няма как да станат. Например да обикалям апартамента и да друскам бебе на ръце и то два часа. Голямата беше бебе мечта, но сега нещата стоят по малко по друг начин.

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 09:25 от ARIA*

# 558
Както чета тук , само аз не съм добре . Педиатърката отдавна ми каза да спра нощното , но моят 6 месечен бебок не иска нито вода,нито биба и се отказах още в 4-тия месец . Сега обаче от две , три седмици (може и повечко) се буди много често . Примерно спи до към 3 часа , суче малко и заспи .. И от тогава през 20-30минутки. Мрънка , подревава,  мъжът ми ходи по цял ден на работа , аз го дондуркам отново цял ден .. Трябва ни сън , незнам дали е НЕ Е ГЛАДЕН 😟😕 Сутрин коремчето му е по-скоро празно,  отколкото да е сукал в последните 3 часа ( под сутрин 6:00 ) Давайте съвети , моля..

# 559
Моят е на 8+ и все още има нощно хранене.На консултацията питах док и тя каза щом е гладен да му даваме колкото иска.Майтапи се,че като тръгне на дискотека ще смени млякото с бира.
Снощи имаше едно ставане в 01:30,а предната вечер в 3:00.

# 560
Нашата педиатърка каза още на консултацията, когато навърши един месец да махна нощното хранене, а после на консултацията на 2 да махна и другото, ама аз си питам ушите 😄 И сега се буди само веднъж към 4 часа (като заспива в 21:30), сама си махна едното нощно хранене. Буди се в 6, но не плаче за храна, но аз си й предлагам, суче малко и заспива.

Ариа, на мен пък майка ми казва, че аз съм била глезлата на мама, а брат ми е бил много лесен за гледане 😀

# 561
  • Германия
Момичета,
днес бяхме на преглед и съм попритеснена защото малката е качила за 28 дни само 335гр., днес навърши 4 месеца и сега е 60 см. 5.835 кг. Роди се 48 см и 3.100 кг. Първия месец качи 900гр, 2рия 735гр и 3тия 680гр. Само на кърма сме на поискване, иначе е пораснала с 2,5 см и главичката с 1,2 см.  А е жизнена, смее се, пишка, ака …. След 2 седмици пак ще ходим, да видим как е . Има ли други мами с подобни преживявания, да споделят опит?

Аз не виждам проблем. Не е задължително всеки месец да качват еднакво все пак. Някои месеци дърпат на см, по-малко на кг, другия месец пък може да е обратното. На 6 месеца се удвоява теглото, вие на 4м почти сте го удвоили. А и щом детето е жизнено и пълни памперсите, значи няма проблем!

# 562
Момичета,
днес бяхме на преглед и съм попритеснена защото малката е качила за 28 дни само 335гр., днес навърши 4 месеца и сега е 60 см. 5.835 кг. Роди се 48 см и 3.100 кг. Първия месец качи 900гр, 2рия 735гр и 3тия 680гр. Само на кърма сме на поискване, иначе е пораснала с 2,5 см и главичката с 1,2 см.  А е жизнена, смее се, пишка, ака …. След 2 седмици пак ще ходим, да видим как е . Има ли други мами с подобни преживявания, да споделят опит?

Аз не виждам проблем. Не е задължително всеки месец да качват еднакво все пак. Някои месеци дърпат на см, по-малко на кг, другия месец пък може да е обратното. На 6 месеца се удвоява теглото, вие на 4м почти сте го удвоили. А и щом детето е жизнено и пълни памперсите, значи няма проблем!
Първо детенце ми е и нямам опит с други бебета, та само слушам педиатъра пък и той е един с едни таблици и чертежи...

# 563
  • София
Момичета,
днес бяхме на преглед и съм попритеснена защото малката е качила за 28 дни само 335гр., днес навърши 4 месеца и сега е 60 см. 5.835 кг. Роди се 48 см и 3.100 кг. Първия месец качи 900гр, 2рия 735гр и 3тия 680гр. Само на кърма сме на поискване, иначе е пораснала с 2,5 см и главичката с 1,2 см.  А е жизнена, смее се, пишка, ака …. След 2 седмици пак ще ходим, да видим как е . Има ли други мами с подобни преживявания, да споделят опит?

Хамсти, и ние вървим горе долу така. Първия месец 1кг., 2м.- 800гр., 3м.-400гр. До тук бяхме само на кърма. 4м.-650гр., 5м. - 350гр. Два месеца сме на смесено хранене и въпреки това качи само 350гр. Педиатърката ме посъветва да започна захранване. Мъча се от три дни, но тя не знае какво да го прави пюрето. Вчера реши, че се прави пррррр и брррр, бърка се в устата и лъжицата и се маже. Мисълта ми е да не се тревожиш. Прецени за себе си как да процедираш.

И аз много говоря на бебка. Даже ѝ показвам буквите. Не че разбира, ама...

Слънцезащитно купих на Ла Рош, но още не съм го ползвала.

Не давам да се говорят глупости пред нея, нито да я плаши някой, нито манипулативни дрънканици. Много държа на тези неща. И не давам да се пуши около нея. Имам вече две караници с близки и роднини.

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 10:55 от eldorado_f

# 564
Едно в 3:00 и едно 6:00 супер  , ама от 3:00 До 6:00 10 пъти .. Ака само по 1 път на ден , а ние доста мляко и пюре яде от две седмици .. Педиатърката ще каже че нищо му няма , а не така . Роди се 3,260 и мин . месец беше 6 . 600 .

# 565
Как реално става това “махане” на нощното хранене? Дайте конкретни начини - бебето се буди и? Тези които кърмите, какво правите с препълването на гърдите, говорим за бебета 2-3 месеца?

# 566
Момичета,

Хамсти, и ние вървим горе долу така. Първия месец 1кг., 2м.- 800гр., 3м.-400гр. До тук бяхме само на кърма. 4м.-650гр., 5м. - 350гр. Два месеца сме на смесено хранене и въпреки това качи само 350гр. Педиатърката ме посъветва да започна захранване. Мъча се от три дни, но тя не знае какво да го прави пюрето. Вчера реши, че се прави пррррр и брррр, бърка се в устата и лъжицата и се маже. Мисълта ми е да не се тревожиш. Прецени за себе си как да процедираш.

И аз много говоря на бебка. Даже ѝ показвам буквите. Не че разбира, ама...

Слънцезащитно купих на Ла Рош, но още не съм го ползвала.

Не давам да се говорят глупости пред нея, нито да я плаши някой, нито манипулативни дрънканици. Много държа на тези неща. И не давам да су пуши около нея. Имам вече две караници с близки и роднини.

Захранване бих направила най-рано на 5 навършени месеца, ако се наложи, но мисля да  не давам АМ. А за кърменето ми се иска до 6м , само на кърма да сме.

# 567
Hamsti, и на мен ми е първо и аз слушам за повечето неща педиатъра, но за кърменето няма нито един педиатър, който да разбира от това. Затова слушам опитните мами във форума.

# 568
  • София
Защо реши, че на 3 месеца трябва да махнеш нощното хранене? Ако е на АМ иди дойди, но за кърма... Не виждам каква е целта. Много трудно се маха нощно кърмене без отбиване. Няколко пъти съм пробвала, а аз съм доста корава като реша, но не ми се получава. Като отбиеш и ще го махнеш, ако детето не реши да го спре само.

# 569
Не знам защо педиатрите се водят лекари на бебетата, а пък все гледат на майката да й е лесно. Я по график да се храни, я да махаш нощното хранене. А да го питаш бебето лесно ли му е да му се бута вода като е гладно. Възрастните сигурно така правим - по график се храним и като огладнеем пием вода Stuck Out Tongue

Общи условия

Активация на акаунт