Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 7

• 79 409
  • 775
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
В 73-то теглиха жребий за първа група. От 115 кандидати първа група ще приемат 88 деца. Общият им брой кандидати от 4-те групи е около 400.
А защо има жребий? Не следва ли местата да се пълнят без квоти от първа група надолу? Тоест всички с регистрация в прилежащата територия и уседналост над 3 години да заемат полагащия им се брой места? Каква е логиката да приемат по-малко?
Няма такова нещо. Теглили са жребий, защото явно местата са били по-малко броя на децата от първа група. Логиката е, че приемат толкова деца, колкото свободни места имат. Никъде в Наредбата не пише, че гарантират прием на всички деца от първа група...
Ммдаа, очакваше се, че в желаните училища ще има неприети деца oще от първа група.

Последна редакция: пн, 04 юни 2018, 15:54 от brin de muguet

# 151
  • София
Не бе хора, 73то си обявиха 88 свободни места, 4 класа по 22 деца. Всички, които са в първа група са 115 и съответно няма как да влезнат всички, затова са приели от тези 115 всички с някакви допълнителни точки от братя и сестри, от многодетни и т.н. и всички останали деца без допълнителни точки са разиграли на жребий, за да да допълнят 88те места. Просто до втора и т.н. въобще не са стигали.

# 152
  • Куциндрел
И накрая децата в Бусмаци. Joy Joy Joy
Чакам с нетърпение 17:00 часа да видя дали ние сме влезли поне в училището, в което се водим в 1ва група.

# 153
  • Sofia
И аз това щях да напиша. Сега всички неприети деца от прилежащия район на 73-то (от първа, втора и трета група) във всички останали училища ще са 4-та група... Не ми се мисли.

# 154
И аз това щях да напиша. Сега всички неприети деца от прилежащия район на 73-то (от първа, втора и трета група) във всички останали училища ще са 4-та група... Не ми се мисли.

Точно!

Длъжни бяха от Общината за прегледат данните по служебен път в районите по колко деца се водят над 3 г. и да осигурят райони, които за ги поемат.

Например в дадения район да се види, че има еди си колко деца с адрес над 3 г., дали стигат за обявените места и или да се намали района, или да се увеличат местата.

Сега какво правят тези деца?!? ….в Кремиковци или в Горубляне?!?

# 155
Ужас! И това са само децата с 3 години уседналост, а остават и други, които също живеят в района. Не ми се мисли какво им е на родителите!

# 156
  • Sofia
Имам чувството, че тазгодишният прием ще е още по-голямо мазало от миналогодишния.
Поне да бяха дали някакво реално предимство за две/три училища, а не смешните 5 точки за 4-та група.

# 157
  • София
Значи излиза, че неприетите досега от 1 група в 73 училище са 27 души, а пък от 107 училище ще отпаднат 12 души от група 3, като там кандидатите може би са към 350, ако се съди по входящите номера. Или стават общо 39 деца само от две училища, които ще разчитат на 2 класиране, но вече от позицията на четвърта група. Е, може и да има изключения, ако някое от приетите деца не се запише, но това ще са отделни случаи. След 50 минути ще видим как стоят нещата и в другите училища с по-голям наплив. Под ние разбирам не само родителите, а и всички останали играчи - МОН, РУО, СОС, райони и т.н. Защото те също по различни поводи изразяваха професионалното си любопитство към това, което ще се случи. Е, вече се случва.

# 158
  • София
Имам чувството, че тазгодишният прием ще е още по-голямо мазало от миналогодишния.
Поне да бяха дали някакво реално предимство за две/три училища, а не смешните 5 точки за 4-та група.
Е, тези 5 точки ги дадоха от немай къде в последния момент,  защото се надигна възмущение от това, че не се правеше никаква разлика между хора от същия адм.район и от друг район в другия край на София. Ама и при тези точки е много трудно да се определи мярката и мащаба - 22, 5, 6, 3 и т.н.  Как да претеглиш социалното? Може би за това трябват квоти, които сигурно не е невъзможно да се определят и ако не се запълнят, да се дадат местата по общия ред. Не знам, така си мисля.

# 159
  • София
В 128мо в Младост не са стигнали до 4та група, и от трета не са приели всички. в 39то в Младост са стихнали до 4та и са теглили жребий за няколко деца от там.

# 160
  • Куциндрел
От де ги разбирате тез работи в кое училище до коя група са стиганли? newsm78

# 161
  • София
И на сайта на 12-то качиха списъка.

# 162
В 128мо в Младост не са стигнали до 4та група, и от трета не са приели всички. в 39то в Младост са стихнали до 4та и са теглили жребий за няколко деца от там.

Според мен трета са приети всички и това с точките е вече четвърта.

# 163
  • София
От де ги разбирате тез работи в кое училище до коя група са стиганли? newsm78

Ами на 120 в самия списък са разделени по групи - там са стигнали до група 4, но с 10 точки минимум.

# 164
  • Куциндрел
В 138мо и 31во нищо няма.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт