Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 7

• 79 406
  • 775
  •   1
Отговори
# 180
  • София
122-ро и 139-то са публикували списъка, но не пише кой от коя група е - само по входящ номер са.

Обаче в 139 има една изненада /поне за мен/. Приели са 98 деца при прогнозни 3 паралелки в "секретния" документ от района, който бяха публикували по едно време на сайта на 21 СОУ. И според него родените там 2011 са само 73. Излиза, че са решили да открият още една паралелка.

# 181
Искрено съчувствам на родителите на кандидат-първокласниците. Такава анархия и неразбория никога не е била. Още днес министъра с вид на шушумига и Робинзонова трябва да подадат оставки.

# 182
  • София
А със 35 СЕУ какво става? Нищо засега. До там ли трябва да се ходи?

# 183
  • София
Защо, Лоритта? Министърът какво общо има? Системата за прием е разработена от Столична община.

# 184
  • София
35то са си приели всички 1ва група за френски и английски и са теглили жребий миналата седмица за 2ра група с братчета: за 1 дете за френски и 3 за английски. За немския език не знам какво става.

Тия на жребий може всъщност да са 3та или 4та група, не 2ра. Не знам подробности.

# 185
Ок-геният, сътворил този хаос да подава оставка. Не че министърът не е същата бира.
(

# 186
  • София
Искрено съчувствам на родителите на кандидат-първокласниците. Такава анархия и неразбория никога не е била. Още днес министъра с вид на шушумига и Робинзонова трябва да подадат оставки.

Днеска в един новинарски сайт, където се опитваха да опишат литературно приема, имаше грешка - беше изписано първоплачета. Май грешката ще се окаже вярна. А оставки няма да има.

# 187
  • София
Добре де, какъв хаос е настанал? Преди беше по-голям хаоса. Сега всяко дете е разпределено някъде и почти във всички случаи е прието или ще е прието на второ класиране.

В 133то са стигнало до 4та група +5 точки! Това преди години нямаше как да се случи. Сега който е кандидатствал с фалшив адрес е вътре.

# 188
  • София
И преди беше така в 133-то. Там малки деца има най-много по 10 на набор. Борбата беше по месторабота.

# 189
  • София
Момичета, извинявам се, че така влизам в темата, но участвах в този цирк миналата година и цялата манджа с грозде с класиранията ми е много близка и присърце. Искам да ви кажа, колкото и да не се вярва на някои от вас, че тази година имате уникален късмет критериите да не могат много-много да се манипулират. Догодина, подозирам, вече няма да е така...
Това, което бих искала да ви посъветвам е, да не чакате държавните институции да се самосезират и да се размърдат, а ако не сте успяли за желаното училище, да действате ВЕДНАГА- писма, молби, жалби, сигнали, колкото и до когото е необходимо.
Миналата година се бях превърнала в Скот Фицджералд, но успях, колкото и безнадеждно да изглеждаше положението.
Успех на всички!

# 190
122-ро и 139-то са публикували списъка, но не пише кой от коя група е - само по входящ номер са.

Обаче в 139 има една изненада /поне за мен/. Приели са 98 деца при прогнозни 3 паралелки в "секретния" документ от района, който бяха публикували по едно време на сайта на 21 СОУ. И според него родените там 2011 са само 73. Излиза, че са решили да открият още една паралелка.

Да странно, защото казаха, че нямат възможност за още една паралелка дори и да искат. Но там си е странна работа. На мен ми се обадиха по телефона и ми казаха, че ако не отида на родителската среща, детето ми няма шанс за прием. Аз им казах, че детето има тържество и нама как да отида, но все пак е прието.

# 191
  • София
Те институциите си изглеждат напълно самодостатъчни, за да тръгнат да се самосезират, но се чудя как може да се действа с жалби, молби и т.н., ако тази година критериите са по-обективни и трудни за манипулиране. Трябва някъде да са откровено и доказуемо потъпкани или заобиколени, за да имат основания жалбите. Иначе за какво и как може да се възрази на този етап и да се постигне евентуално "извънсистемен" пробив, ако мога така да се изразя?

# 192
Моля ако някой е ходил до 35о да сподели коя група са последно приетите дечица

# 193
  • София
Те институциите си изглеждат напълно самодостатъчни, за да тръгнат да се самосезират, но се чудя как може да се действа с жалби, молби и т.н., ако тази година критериите са по-обективни и трудни за манипулиране. Трябва някъде да са откровено и доказуемо потъпкани или заобиколени, за да имат основания жалбите. Иначе за какво и как може да се възрази на този етап и да се постигне евентуално "извънсистемен" пробив, ако мога така да се изразя?
Финтовете, много модни миналата година, бяха фалшиви телкови решения, актове за раждане и смъртни актове/колкото и да е трудно за нормалния човешки мозък да го побере/.
Съдейки от класиранията в някои най-желани училища, без фалшификати отново не се е минало. Добре, че ви беше спестен абсурда с местоработата, че лани стана ясно, че целокупното българско съобщество живее и работи в двора на училището.

Последна редакция: пн, 04 юни 2018, 19:52 от SUNNY_DELL

# 194
  • София
Моя син са го приели в 133то ,но не си спомням при записването да са ми дали входящ номер и сега как да разбера от списъците ?!?

Общи условия

Активация на акаунт