Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 7

• 79 242
  • 775
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Не се плащат. От някои градини се правят на интересни и изнудват родителите първо да платят месечната такса и после им дават удостовереията. Незаконно е.

# 76
  • Куциндрел
Да, за това писах, че не съм плащала. Не поискаха да плащам такса.

# 77
Кога се носи портфолиото, което ни дадоха от ДГ в училище?

# 78
  • София
Не се плащат. От някои градини се правят на интересни и изнудват родителите първо да платят месечната такса и после им дават удостовереията. Незаконно е.
В нашата детска си ги платихме 5 лв.
Кое портфолио?

# 79
Ами дават едни папки, вътре с оценка на детето + решавани задачи. Мисля, че се дава в училище.

# 80
  • София
Ясно...нашите също ги раздадоха преди 2 дни на тържеството, никой не ме е притискал за таксата, да не говорим че не бях платила и за м.Април, платих я днес чак Flushed

maidi, как може да ви искат пари за удостоверенията, да не би да е за нещо друго?

Natali_, за пръв път чувам...Знам че ги има, но не познавам на някого да са му я дали и да са я искали в училище...дори ако не знаеш за нея, то няма и как да разбереш..никой нищо не споменава за такава оценка при нас. Но може да отидеш лично в градината и да поискаш да я видиш...

# 81
  • София
Коти, абсолютно не е ясно дали критериите ще се запазят за догодина и ако се променят - какво точно ще се промени.

# 82
  • София
Класната на сина не е искала портфолиото. Носих го на логопедката, понеже моят си има логопедичен проблем.
Така че, ако все пак трябва да се носи, ще ти кажат.

# 83
  • София
Ясно...нашите също ги раздадоха преди 2 дни на тържеството, никой не ме е притискал за таксата, да не говорим че не бях платила и за м.Април, платих я днес чак Flushed

maidi, как може да ви искат пари за удостоверенията, да не би да е за нещо друго?

Natali_, за пръв път чувам...Знам че ги има, но не познавам на някого да са му я дали и да са я искали в училище...дори ако не знаеш за нея, то няма и как да разбереш..никой нищо не споменава за такава оценка при нас. Но може да отидеш лично в градината и да поискаш да я видиш...

Още в началото на годината ни казаха, че удостовереията се заплащат, защото били по-особени. За мен са съвсем нормални и не виждам нищо особено за изработка. Интересно, ако някой родител беше отказал да плати, щеше ли да не получи удостоверение детето? Мислех, че се заплащат задължително, сега разбирам, че не е!

# 84
  • София
В ДГ на дъщеря ми онзи ден направиха страхотно тържество и раздадоха "особените" удостоверения. Никой никакви пари не е искал, а още по-странно ми е да се прави връзка между плащането на таксата за май и удостоверенията. Това е направо абсурдно. Нали цяла година са плащани такси по месеци и сега изведнъж някой решава, че последната такса ще е с "по-особен" режим на плащане.

# 85
  • Sofia
а още по-странно ми е да се прави връзка между плащането на таксата за май и удостоверенията. Това е направо абсурдно. Нали цяла година са плащани такси по месеци и сега изведнъж някой решава, че последната такса ще е с "по-особен" режим на плащане.
Това го искат в някои градини, защото понякога родителите след като мине май месец не си пускат децата повече на градина (баби, лагери и т.н.) и някои просто решават да не си платят таксата. Така градините се опитват да се застраховат, че последните такси ще бъдат платени.

# 86
  • София
Не се носи портфолио в училище. На гърба на свидетелството пише всичко за детето, което трябва да се знае в училище. Портфолиото си е за родителя. Свидетелствата по принцип се заплащат, в смисъл има някакъв разход по тях. Обичайно градините си ги покриват, но при нас се отвори дума, че може би от общите пари ще ги платим. Накрая все пак градината си ги пое. Става дума за стотинки някакви.

# 87
Днес взех удостоверението, като платих таксата. Не е проблем, понеже нямаше опашка. Подразни ме това, че касиерката ме изпрати да развалям пари. Все пак нали е каса, те трябва да имат дребни, аз все пак не знам колко точно е таксата, за да си приготвям точно.

За портфолиото питах в градината, обаче беше голяма лудница, че от днес са сборни групи и не ми обърнаха много внимание. Казаха да питам в училището, някъде ги искали. Peace

# 88
  • Sofia
Не се носи портфолио в училище. На гърба на свидетелството пише всичко за детето, което трябва да се знае в училище. Портфолиото си е за родителя.
На мен госпожите от групата на сина ми ми казаха, че по принцип портфолиото не е предназначено за родителите. От градината го дават на родителите  за да го предадат после в училището (ако го искат). Портфолиото (това са примери от работата на детето по различни "предмети") доказва "оценките" на детето.

# 89
  • Куциндрел
На нас ни даодха портфолио на диск, казаха, че може да го поискат в училище.
Не са вземали никакви пари за удостоверението и не би трябвало да вземат, но явно някои градини си имат свои практики.

Общи условия

Активация на акаунт