Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 7

• 79 400
  • 775
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ако се заяви участие за второ класиране в училище, където детето не е прието на първо класиране, какви документи трябва да се носят? В училището в момента са оригинал за ПА и копие от акт за раждане. Трябва ли наново да се вадят или по вх.номер ще сформират новата кандидатура с вече наличните документи?
Благодаря
Никакви, само заявлението за второ класиране и, ако класират детето, теглиш документите от първото и записваш във второто училище!

# 211
В Красно село ситуацията е следната:

2 СУ- до 8.3 +22 точки за братче
   5 ОУ, 34 ОУ, 36 СУ, 126 ОУ- приети само 8.1,
   51 СУ- 8.1 и 8.2 / макар и много желано/,
   25 ОУ- има класирани и от 4та група.
   19 СУ не мога да разбера кого са приели, може би само първа.

Не се сещам за други училища наоколо.
Е, класовете са обявени по 22 деца, та подозирам, че до септември ще приемат и останалите деца от втора група.
Не е така за 25-то. На третата страничка пише РЕЗЕРВИ. И аз се заблудих в началото. Така че са приети от първа, втора и трета група. Четвърта са резерви.

# 212
  • София
В нашето училище има два списъка: за английски език (всички деца общо накуп, с номерчета) и за немски език. Няма информация за обявените иновативни паралелки, до коя група е стигнато и т.н.
Моето момие е прието и беше много щастлива. Дано днес се мине без перипетии, че сме с допълнителни критерии...
УСПЕХ НА ВСИЧКИ СЪС ЗАПИСВАНЕТО И ДАНО НЕ ВИ ВРЪЩАТ ЗА ДОКУМЕНТИТЕ!

# 213
  • Sofia
Не мога да разбера, толкова ли е трудно за училищата да спазват Наредбата:
Цитат
6.4. След всяко класиране, на видно място в сградата на училището и в сайта на училището Комисията предоставя информация за класираните ученици при спазване на Закона за защита на личните данни и регламент 679 от 2016 година на ЕС - вх. №, група и брой точки.
Две от училищата, които ме интересуват не са си направили труда да публикуват приетите деца от коя група са и с колко точки (видях, че и в други училища е така). А едното дори не е спазило изискването за защита на личните данни и вместо входящ номер е публикувало трите имена на децата!

# 214
  • София
125то са публикували по 3 имена, но пък нито група, нито точки .

# 215
  • София
И в други училища има информационно затъмнение. В 138 само едни номера са изпляскали и толкова, без група и точки. Миналата година поне точки имаше, та човек можеше да се ориентира все пак за какво иде реч без да се налага да се разправя с канцеларията.
В 109 - същата работа, само номера. В 23 пък освен номера, дали и инициали. Но точки и група - няма.

# 216

Къде са публикувани?

# 217
  • София
В 20-то са публикувани на сайта, списъци с точки по входящи номера; Приети са всички деца от района, плюс братя и сестри, които са 4-та група;
За мен ( ние сме приети там), това беше един от най-добре организираните приеми на училище - само през сайта - всичко сканирано и то без излишни документи, с обратна връзка от системата; точно навреме публикувани резултати.
Може би трябва столична община да ползва този опит !

# 218
Може ли информация къде точно са публикувани резултатите онлайн за 20-то училище? Сайтът им от около месец не работи и домейна трябва да се поднови.

За сканираните документи имам една забележка, трябваше да позволяват да се качват и pdf файлове, щеше да е още по-лесно.

# 219
  • In the jungle out there..
Привет! Честито на всички приети и успех на всички в очакване!
Някой може ли да сподели информация, препоръки за учителите във 2ро СУ Акад. Емилиян Станев:

Ана Христова Георгиева
Анелия Славейкова Гаджова
Елка Димитрова Миткова
Марселина Георгиева Бочева
Катя Велкова Методиева

До момента имам препоръки за Гаджова и информация, че Бочева ще се пенсионира преди да изкара децата до 4-ти клас.

Ще съм благодарна на всякаква информация.

# 220
  • Sofia
Може ли информация къде точно са публикувани резултатите онлайн за 20-то училище? Сайтът им от около месец не работи и домейна трябва да се поднови.
Класирани: https://priem20ou.liptrade.eu/
Сайт: https://20иоу.бг/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B2%D0% … D0%B8%D0%BD%D0%B8

# 221
  • София

Къде са публикувани?

https://priem.sou125.com/results

# 222
  • София
старият сайт на 20-то не работи, но веднага го замениха с нов:  https://20иоу.бг/

Не допускаха pdf, защото според тях най-лесно се фалшифицира информацията ( така ми отговориха, когато аз също се обаждах да питам преди подаването).

# 223
  • София
Много интересна интерпретация на "адрес в граничещ на прилежащия район" има на сайта на 20-то училище. Ако е вярна, съм заблудил няколко училища в района.  Обаче не е вярна, защото се разминава с оригиналната формулировка, която е съвсем ясна и категорична.

"Още веднъж Ви информираме, че под "адрес в граничещ на прилежащия район" се разбира адрес на някоя от улиците, ограничаващи прилежащия район  на училището, или на улица, естествено продължение на някоя от посочените улици. Адрес на детето в съседен административен район - например район "Красно село", ако не е на някоя от улиците, влизащи в прилежащия за 20. ИОУ  район, не носи точки"

# 224

Къде са публикувани?

https://priem.sou125.com/resu

Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт