Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 7

• 79 387
  • 775
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Много интересна интерпретация на "адрес в граничещ на прилежащия район" има на сайта на 20-то училище. Ако е вярна, съм заблудил няколко училища в района.  Обаче не е вярна, защото се разминава с оригиналната формулировка, която е съвсем ясна и категорична.

"Още веднъж Ви информираме, че под "адрес в граничещ на прилежащия район" се разбира адрес на някоя от улиците, ограничаващи прилежащия район  на училището, или на улица, естествено продължение на някоя от посочените улици. Адрес на детето в съседен административен район - например район "Красно село", ако не е на някоя от улиците, влизащи в прилежащия за 20. ИОУ  район, не носи точки"
Много интересно наистина. В Наредбата за прием в първи клас няма такива ограничения. Малко са си присвоили права, които всъщност вече нямат. Плачат за сигнал.

# 226
  • София
Разбирам, когато е написано неясно, двусмислено и се чудат как да го изпълнят, но когато е ясно, какъв им е проблема? Е как не разбраха за списъците - написано е съвсем точно как да ги оформят. Сега ги дават, както си искат. Правят си и свободни съчинения, когато си решат. Не спазват и срокове. Не всички - някои. Но за това трябва да има някакви санкции, за да не се повтаря догодина. Не непременно оставки, но все пак санкции.

# 227
  • София
Благодаря ви момичета . Днес ходих и го записах . Оказа се първи в класацията Hug Вярно , че ние от години си живеем на Аксаков , но пак имах притеснения! Черпя всички с Dango Виртуално Grinning

# 228
И аз записах днес първокласника. Приели са повече деца от първоначално обявеното, само заради това попадаме там..
Бързах да не се откажат 😂😂🤣

# 229
Привет! Честито на всички приети и успех на всички в очакване!
Някой може ли да сподели информация, препоръки за учителите във 2ро СУ Акад. Емилиян Станев:

Ана Христова Георгиева
Анелия Славейкова Гаджова
Елка Димитрова Миткова
Марселина Георгиева Бочева
Катя Велкова Методиева

До момента имам препоръки за Гаджова и информация, че Бочева ще се пенсионира преди да изкара децата до 4-ти клас.

Ще съм благодарна на всякаква информация.

И аз имам същите препоръки за двете госпожи с уговорката, че Бочева е в предпенсионна възраст. Уви, ние на първо класиране не сме приети.

# 230
Аз също записах моят син в 133 , ще съм благодарна ако получа някаква информация за учители .надявам се да съм направила правилен избор

# 231
В случай, че детето е прието в прилежащото училище, но искаме да продължим във второ класиране в друго училище, как се действа с оригинала на свидетелството от градината? Може ли да се потвърди в прилежащото училище, но да се продължи с кандидатстване за второ/трето класиране в другото училище?
Записвате се в прилежащото училище, после подавате заявление за да продължите с кандидатстването на второ класиране в училището, което Ви интересува.
Ако приемат детето, отписвате детето/изтегляте си удостоверението за завършена ПГ от първото училище и го записвате/предавате удостоверението във второто училище.

Здравейте, някой би ли ми казал какъв е смисълът да запишеш детето си в прилежащото училище, ако не искаш то да го посещава и така или иначе ще продължиш участие във 2ро класиране? Така не се ли блокират места, които реално няма да разместят картинката за второ класиране? Няма ли вариант, в който просто подаваш заявление за участие във второ класиране в същото това прилежащо училище, както и в останалите, които си избрал?

# 232
  • София
В случай, че детето е прието в прилежащото училище, но искаме да продължим във второ класиране в друго училище, как се действа с оригинала на свидетелството от градината? Може ли да се потвърди в прилежащото училище, но да се продължи с кандидатстване за второ/трето класиране в другото училище?
Записвате се в прилежащото училище, после подавате заявление за да продължите с кандидатстването на второ класиране в училището, което Ви интересува.
Ако приемат детето, отписвате детето/изтегляте си удостоверението за завършена ПГ от първото училище и го записвате/предавате удостоверението във второто училище.

Здравейте, някой би ли ми казал какъв е смисълът да запишеш детето си в прилежащото училище, ако не искаш то да го посещава и така или иначе ще продължиш участие във 2ро класиране? Така не се ли блокират места, които реално няма да разместят картинката за второ класиране? Няма ли вариант, в който просто подаваш заявление за участие във второ класиране в същото това прилежащо училище, както и в останалите, които си избрал?
Защото никак не е сигурно, че на 2-ро, 3-то или петнайсто класиране ще ти приемат детето в по-желаното училище. И накрая може да остане да запълва бройки е някое  училище, подобно на кварталното, но много по-далече.

# 233
  • Sofia
Никой не Ви задължава да си запишете детето в прилежащото училище. Може да не го запишете и да кандидатствате на второ класиране за желаното училище. Но за второ класиране има малко останали места и много кандидати от 4-та група, следователно шансът да Ви приемат намалява. В същото време вече сте си загубили мястото в прилежащото училище (защото не сте записали детето) и ако не го приемат в желаното, какво се прави?

Последна редакция: вт, 05 юни 2018, 16:42 от brin de muguet

# 234
  • София
По отношение на 20-то - в списъците са ни дали 5 т. за съседен район, въпреки че не отговаряме на тяхната дефиниция - но пък отговаряме на онова, което пише в системата. Понеже не сме приети, няма как да знам дали при самото записване биха се заяли. Ако на някой му се случи - бих оспорвала.
По отношение на 2-ро класиране (не за 20-то, а по принцип Simple Smile) - важат ли същите правила - район, уседналост и т.н. или по някакъв друг начин ще се класират кандидатите?

# 235
  • Sofia
Няма друг вид класиране. Системата е една за всички общински училища и за трите класирания в рамките на кампанията.

# 236
  • София
А за трето класиране има ли дата? В училищата, които гледах има само обявяване на места за 3-то класиране (13.06), но не и за самото класиране. Няма дата за подаване на заявления за класирането, няма резултати от класирането, няма нищо. От 14.06 се води "попълване на местата след трето класиране". Аз ли нещо не схващам?

# 237
Здравейте,
Може ли някой да даде информация/отзиви за началните учители в 11 ОУ - Дианабад! Не знам кои от тях ще поемат първи клас тази година. Това е училището ни по район.

# 238
  • София
А за трето класиране има ли дата? В училищата, които гледах има само обявяване на места за 3-то класиране (13.06), но не и за самото класиране. Няма дата за подаване на заявления за класирането, няма резултати от класирането, няма нищо. От 14.06 се води "попълване на местата след трето класиране". Аз ли нещо не схващам?

Това и на мен ми направи впечатление и даже се канех да питам. Би трябвало да се попълнят местата на трето класиране по аналагия с второ, но наистина няма срокове и не е изрично записано. Някои училища /35-то примерно/ са доразвили и дописали малко графика в тази му част, като са сложили и срокове, но повечето май са възпроизвели официалния график.

# 239
На сайта на 73 нищо не откривам. Някой да помогне с информация как са нещата там?

Общи условия

Активация на акаунт