Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 7

• 79 392
  • 775
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Моя син са го приели в 133то ,но не си спомням при записването да са ми дали входящ номер и сега как да разбера от списъците ?!?
Как разбра, че са го приели, след като не знаеш номера?

# 196
  • София
Моя син са го приели в 133то ,но не си спомням при записването да са ми дали входящ номер и сега как да разбера от списъците ?!?
Как разбра, че са го приели, след като не знаеш номера?
Защото днес ми се обадиха по телефона от училището , като го записвам да донеса някакъв си документ .
А някой знае ли какви документи точно се изискват при записването, освен удостоверение за завършена подготвителна?

# 197
  • София
Ето ги документите – https://web2.apis.bg/sofiacouncil/p.php?i=3399028&b=0
Би трябвало като отидеш в училището, да ти кажат номера, който не знам дали вече има значение.

# 198
  • София
Те институциите си изглеждат напълно самодостатъчни, за да тръгнат да се самосезират, но се чудя как може да се действа с жалби, молби и т.н., ако тази година критериите са по-обективни и трудни за манипулиране. Трябва някъде да са откровено и доказуемо потъпкани или заобиколени, за да имат основания жалбите. Иначе за какво и как може да се възрази на този етап и да се постигне евентуално "извънсистемен" пробив, ако мога така да се изразя?
Финтовете, много модни миналата година, бяха фалшиви телкови решения, актове за раждане и смъртни актове/колкото и да е трудно за нормалния човешки мозък да го побере/.
Съдейки от класиранията в някой най-желани училища, без фалшификати отново не се е минало. Добре, че ви беше спестен абсурда с местоработата, че лани стана ясно, че целокупното българско съобщество живее и работи в двора на училището.

Смъртни актове! Не, отивам да се самоубия! Това вече е абсолютно падение. Но аз друго си мислех. Да речем някак сега ще успея да излъжа системата, тоест всички вас или много от вас, които сте пред мен на опашката. Ама нали идва после, когато ще стане ясно къде живея или че слуховете за смъртта ми са силно преувеличени и т.н. Като как ще мога да ви погледна в очите? Мислех си, че това е най-сигурното средство за "последващ" контрол и ограничаване на подобни извращения. Ама явно съм грешал. А под "извънсистемен" пробив имах предвид нещо друго - нещо като напълно легална вратичка в системата, каквато бях открил за ДГ и входът през нея си беше съвсем почтен и нямаше нужда да лъжа, фалшифицирам или изпреварвам никого или пък да подкупвам и т.н., за да вляза през него. Но за това друг път.

# 199
  • София
:
Би трябвало като отидеш в училището, да ти кажат номера, който не знам дали вече има значение.
Жената не беше особено категорична по тел. че е приет и за това искам да се уверя ,но явно утре на място ще го сторя.
Четох я тази система  ,но някой трябва да ми преведе . Аз това което разбирам е само удостоверението за подготвителна и там на място ще ми прверяват комисията дали са верни данните . Flushed Smile

# 200
  • Sofia
:
Четох я тази система  ,но някой трябва да ми преведе . Аз това което разбирам е само удостоверението за подготвителна и там на място ще ми прверяват комисията дали са верни данните . Flushed Smile
Ако не отговаряте на други критерии (трайни увреждания, друго дете в училището, многодетно семейство и т.н.), трябва да представите "Оригинал на удостоверение за промени на постоянен адрес на детето, издадено от съответната районна администрация" или "Оригинал на удостоверение за промени на настоящ адрес на детето, издадено от съответната районна администрация" в зависимост с какъв адрес кандидатствате (постоянен или настоящ).

# 201
В случай, че детето е прието в прилежащото училище, но искаме да продължим във второ класиране в друго училище, как се действа с оригинала на свидетелството от градината? Може ли да се потвърди в прилежащото училище, но да се продължи с кандидатстване за второ/трето класиране в другото училище?

# 202
  • София
Симона, за коя група си кандидатствала?

# 203
  • София
Симона, за коя група си кандидатствала?
За първа група

# 204
  • Sofia
В случай, че детето е прието в прилежащото училище, но искаме да продължим във второ класиране в друго училище, как се действа с оригинала на свидетелството от градината? Може ли да се потвърди в прилежащото училище, но да се продължи с кандидатстване за второ/трето класиране в другото училище?
Записвате се в прилежащото училище, после подавате заявление за да продължите с кандидатстването на второ класиране в училището, което Ви интересува.
Ако приемат детето, отписвате детето/изтегляте си удостоверението за завършена ПГ от първото училище и го записвате/предавате удостоверението във второто училище.

# 205
  • София
Значи са тези, които brin de muguet ти е написала + удостоверението от ДГ.

# 206
Здравейте!

И аз ще запиша дъщеря ми там където е приета на първо класиране и ще подам заявление за участие на второ класиране в друго училище.
Но, ако я приемат в друго училище на последващо класиране, имат ли право да  ми откажат да си изтегля документите от първото?

# 207
  • където и да е,само да не съм сама
За второ класиране се подава само ако в съответното училище има свободни места,нали така?Или се предполага някакъв надпланов прием?

# 208
Нали оставсихме оригинала на удостоверението за адрес още при кандидатстването.Да не би сега да искат ново още едно?

# 209
  • София
Ако се заяви участие за второ класиране в училище, където детето не е прието на първо класиране, какви документи трябва да се носят? В училището в момента са оригинал за ПА и копие от акт за раждане. Трябва ли наново да се вадят или по вх.номер ще сформират новата кандидатура с вече наличните документи?
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт