Всичко за косата Тема 4

• 67 885
  • 700
  •   1
Отговори
# 585
Фигс,мн полезно ми беше да прочета. Откъде се взима естесвена къна да си дойдем на въпроса?😁

# 586
Figs, аз правих къна от сайта на хена Фокс + индиго +амла пак от там.. Първо пробвах само къна с малко индиго и амла, но стана червено в корена (даже не червено, ами никакъв блудкав цвят).

На следващия ден сложих само индиго.

Чаровна, нямах предвид че само черната коса е здрава, а по скоро тъмната,  но това е в моя случай. Със сигурност след време вероятно пак ще я изсветля. Влече си ме и това е Simple Smile

# 587
Има всякакви коси. Има и руси коси, много поддържани, но е рядкост,особено ако са изкуствено изсветлени. Аз обаче друго си мисля, повечето жени се изправят, а пресата много заблуждава. Косата с нея блести и е гладка и изглежда здрава,обаче ако се появят в естетвен вид тогава се разбира една коса колко е здрава. И по мен си съм забелязяля това,а и на други коси.

# 588
И аз съм го забелязала това с пресата.
Моята не я изправям от около месец и въпреки,че ми е права,виждам разликата.
Пресата си е преса.

# 589
Мисче, аз се къносвах в ...да не казвам в кое лЕто Господне Blush Laughing, отдавна не я внасят моята къна, но преди 2-3 години обмислях дали пак да не започна да се къносвам и в търсене на инфо, кои от предлаганете в момента на пазара къни са доказано натурални и без примеси открих, както казах, темата за къната, а от там и сайта на hennafox. Дамата, която го списва е истински запалена по темата, бих казала експерт направо. Всички къни, които е внасяла 1во ги е пробвала на себе си, отчитала е и най-малката разлика в нюанс, покритие, трайност. Документирала ги е със снимки на собствената си коса (разкошна и като даденост между другото Purple Heart) Не намирам точно нейните снимки, с които ме беше оставила без дъх (може да е трила Thinking, но ето нещо все пак:
http://www.hennafox.com/blog/2010/01/моята-коса/
Тук е синтезирано не малко инфо: http://www.hennafox.com/blog/2013/11/тънкости-при-къносването/

* не съм ги ползвала, защото се отказах от идеята отново да се къносвам

И Мисче, и аз съм така Wink :

Скрит текст:
Ех та не съм поне с малко по-светла коса по рождение,не че не си я харесвам,но толкоз нищо да не мога да си направя без последици.

Ааа Герганче, точно така си става в корена с естествената къна Laughing , даже при нас беше отвратително оранжево в комбинация със стабилно оцветен път, че и останалата част от косата (никога небоядисвана до тогава) имаше нездрав, мътен, матов и ръждив оттенък. В ужас бяхме :chock: , но девойката, която ни запали настояваше, че това е нормално и вместо да се отказваме, да стиснем зъби и първите 4-5 пъти да се къносваме през една, максимум през 2 седмици докато се наслои (стояхме по минимум 6 часа, това тогова де).  Иии ооо Да! Резултатът си струваше при всички Heartbeat Но ние вече бяхме наблюдавали тази трансформация при нея и й вярвахме, а и бляскавата й коса ни беше пред очите всеки ден, като сериозен стимул. Ние и за това се зарибихме де, заради резултатите при нея. След години, когато вече беше изрязала къносаното, такава разлика!... амиии коса като коса Tired . Здрава, но нищо, нищо особено - целият блясък и обаятелност бяха изчезнали. Малко, зелено прахче, със специфичен тривисто-земен аромат, а толкова много магия ....

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 18:18 от Figs

# 590
Герганче,харесва ми цвета ти.
И при мен беше така в корените с био боята култиватор.
Имам две пакетчета останали от нея и ще ти я изпратя да я пробваш Simple Smile
 Figs ,на снимките в моята коса първата снимка е подвеждаща малко.Вижда се само горната част на косата .А и тъмната коса дава оптическа измама ( допълнителна плътност на косата ) .
Няма спор ,че на последните снимки косата и е уау Simple Smile

# 591
Фигс, аз съм я чела Хенафокс. Наистина много изчерпателно и косата й е жестока. Личи си,че е много заздравена,и че има много опит с къната.
Герганче,косата ти е добре. Няма какво да я мислиш.

# 592
Намазах се с Екселенс 7.1, въобще не съм очарована май. Не ми покри 100 процента белите коси, цветът ми е почти като на Герганчето, 7-мица, представете си....Засега няма уау, ще докладвам след 3-4 измивания

# 593
/.../ Figs ,на снимките в моята коса първата снимка е подвеждаща малко.Вижда се само горната част на косата .А и тъмната коса дава оптическа измама ( допълнителна плътност на косата ) .
Няма спор ,че на последните снимки косата и е уау Simple Smile
Както казах, не намерих точно снимките, които търсех ( дано не са изтрити- беше цяла, хронологично подредена енциклопедия). Първата снимка е малка да, не знам дали тъмното оптически 'сгъстява', възможно е, но с всяко къносване, къната се натрупва около косъма (не прониква в него), създава един траен филм, който с всеки следващ път се донатрупва и да, съвсем реално уплътнява косъма. За това и след време, косъмът, а от там и цялата коса е по-плътна. Това е и причината, фризьорите да си плюят в пазвата и през лявото рамо като им пристигне някой с напластена къна - боята не може да премине през този филм! (Отделно не се знае и как 2те ще си взаимодействат, къната макар и натурална, си остава изградена от химичните елементи от менделеевата таблица, та потенциалният елемент на изненада си остава висок)

EDIT:  Raja и аз бях пробвала Екселенс (май 6.1). И на мен не ми покри белите коси. И ужасно, ужасно много ми изсуши косата. Не повторих. Мн реклама, много нещо, а всъщност едно голямо нищо, но след сагата с профи боите, бях решила to keep an open mind и да намеря моята БОЯ, та пробвах.

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 20:45 от Figs

# 594
Шварцкопф ме очарова доста повече, честно 🤔

# 595
Коя на Шварцкоф?

# 596
Рая-Никол, преди боядисването - чиста ли ти беше косата от балсами маски и финиши?

# 597
Рая-Никол, преди боядисването - чиста ли ти беше косата от балсами маски и финиши?
Аз не ползвам финиши, както обикновено, на 2 дни. Тази харесах аз

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 22:11 от raja_nikol

# 598
Ив ,благодаря ти  bouquet
Тези маски на МШ добри ли са :
https://www.zlatnaribka.com/milkshake/treatments-grizha-za-kosata

# 599

Подходяща ли е за жени с кръгли лица? 
Косата ми е гъста и съм с кръго лице.
Искам подобна прическа, какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт