Всичко за косата Тема 4

• 67 885
  • 700
  •   1
Отговори
# 570
  • au bout du monde
Здравейте, някой ползвал ли е тази термозащита https://www.lookfantastic.com/tigi-bed-head-beach-bound-protecti … 0ml/11256794.html

или да заложа на цимента на Керастазе. Търся термзащита за дама с изрусена коса, ползваща активно маша.

# 571
Герганче,честит цвят! Да покажеш снимка,чакаме😊
Аз съм много много раздвоена. Чудя си да се правя ли на кичури или не?червена ли,черна ли?Белия косъм се яви и ме дразни. Вярно 1-2 са,по 5 см ама не се покриват нещо и много им се ядосвам.
Краищата ми са сухи и сега знам,че ако се изсветля косата много ще ми се изтощи и ще стане пак всичко отначало. Явно и червеното си изтощава,че често мажа на два месеца. И не знам. А искам да я пусна до кръста. И ако я унищожа в краищята няма да стане. А сега съм в града,дето е фризьорката от сватбата ми и знам,че ще ме боядиса добре. Но не занм какво да измисля.

# 572
Мис, да кажем че очаквах повече къната, не знам как ще е в дългосрочен план. На първо четене е доста суха, няма го онзи ефект след боя "уау". Не ми дава да кача снимка, някаква грешка изписва. Ще опитам по късно.

# 573
Мис, да кажем че очаквах повече къната, не знам как ще е в дългосрочен план. На първо четене е доста суха, няма го онзи ефект след боя "уау". Не ми дава да кача снимка, някаква грешка изписва. Ще опитам по късно.

Къната подхранва ,ни цвета след н брой измивания става  оранжево-червен Grinning и това ме влуди.
Сега съм боядисана и пак избиват отенъци.

# 574
След къна ми избиваха светли кичури години наред. Иначе много си харесвах косата след това,но няма махане.

# 575

А,  сега стана. Ще видя как ще е и ще решавам. Не знам дали след една апликация пак трудно ще я махана, ако реша.

# 576
Много е хубав цвета. Имах колежка години наред с къна се прави, но тя е с кестенява коса,а обожава черно и това е единствения цвят за нея. И косата й изглегжаше добре и много лъскава,не се изтощаваше. Но това е за хора,които  си харесват един цвят и се правят само с него. Даже тя така ми каза тогава като видя естестевния ми цвят(почти черен, а аз бях рижаво-руса тогава),как съм могла да се боядисвам като имам такъв хубав цвят,ако тя имала такъв,нямало никога да посегне към боя.
Не знам обаче как стои въпроса с минаването от къна към боя. Аз и затова не съм се замисляла за къна никога,за мен не е опция. Има достатъчно щадящи и хубави бои,а и като ми хрумне да сменям ще стане трудно.

# 577
  • Велико Търново
Аз съм се къносвала преди -едно, че ми беше тегаво боядисването с къна, друго - че постоянно избиваше керемидено-ръждив цвят, което много ме дразнеше, но и няма как, при все, че естествения цвят на истинската къна е червен. Когато реших да мина на боя отново, фризьорката при която ходих се изприщи като й казах, че съм къносана - заяви категорично, че трудно се маха директно с боя къната, трябваше да обезцветим и тогава - боята. Моя позната реши директно върху къната да сложи боя и стана в зелени оттенъци Scream

# 578
  • Пловдив
И аз дълго време се къносвах тъмна, после реших, че искам нов цвят и отидох на фризьор, за 1во боядисане в живота с боя и резултата беше катастрофален - косата ми се накъса зверски, а дълги години в/у къната по светъл или по различен цвят не се получаваше. Не бих се върнала към нея, освен ако нещо крайно екстремно не го налага.

# 579
Къната е пипкава, трудно се нанася. Ще видя дали следващия път няма да си взема билкова боя. Не мога да реша още.  Ще видя как ще е с времето.  Днес я измих и няма тази сухота както беше вчера.  Ако поддържам този тъмен, почти мисля даже черен цвят,  то някак ще преживея къната.  Лошото е че все към светлото гледам бре да му се невиди. 
Трябва да си огранича достъпа до страници на фризьори или да си извадя една хубава снимка на дълга,черна, здрава коса и да си я гледам всеки ден. Joy

# 580
Герганче добро решение 😉 като стана дума за снимки, какви стр.на салони следите. Дайте някаква идея. Искам да видя разнообразни коси и цветове,на реални жени.

# 581
  • В полите на Пирин планина
Герганче, косата ти изглежда много добре и цветът е равномерен. С къна и индиго в две стъпки или билкова боя - почти няма разлика като апликация и пипкавост. Светъл цвят трудно се докарва с естествени бои / къни и прочие.

Ето я моята коса сега. От миналия октомври съм с билкови бои:

# 582
Герганче, не само черните коси са здрави.Може да се боядисваш в кестенявата,червената и т.н гама и да имаш здрава коса.
Цвета може да става постепенно по светъл с напластяване или с вкарване на леки кичури тук там.
Най важното е да не се боядисва цялата коса всеки месец.Да се поддържат корените ,дължините редовно да се обира цъфтежа .
Иначе цвета ти е станал доста тъмен(черен го виждам) .Хубава си ти е косата.Какво не и харесваш се чудя.
Мисче,не веднъж съм споделяла салоните които следвам.Едни от тях са Найс бюти (София),Салоните на Стефан,Ева Гидушка в Пловдив,Коко драй бар София и още много ,много други.
Аз си имам нов любим балсам.
Това е балсама на Hairifinty .Използвам го описания начин за терапия.
Косата ми става много мекичка и подредена.Такъв ефект имам от сините Джойковци.
Предполагам маската на Hairifinty ще е още по подхранваща ,но няма да е подходяща за тънка коса.Ще е по подходяща за плътна коса.

# 583
Чаровна,мерси,не съм обърнала внимание. Само Стефан съм го запомнила,че и аз следя.
Лейди,ако знаеш как си мечтая за такъв цвят. Страшен е!
Ех та не съм поне с малко по-светла коса по рождение,не че не си я харесвам,но толкоз нищо да не мога да си направя без последици.

# 584
Герганче, истинската къна е единствено и само червена (по-тъмна или по-оранжева и т.н.). Черна, винена и т.н. се добива като им добавят бая химии, имам многогодишен личен опит + поглед в/у приятелки. Тези, които използвахме естествена къна (към 15тина приятелки и познати) бяхме с най-невероятните коси: невъобразимо лъскави, с дълбок, бих казала 3 D цвят - страхотна красота беше да се наблюдават косите ни, хеле пък на слънце Revolving Hearts Колкото по-често и по-продължително се къносвахме, толкова по-красиво ставаше. Както и преди съм разказвала, този страхотен резултат се постигаше след определено време/наслагване (в началото си рижъвеехме стабилно, а и блясъкът не беше кой знае какво).  
При тези, които използваха къна с химични оцветители (черни, винени, махагон, кафяво) нямаше и на 50% от блясъка, който ние имахме, а цветът беше някак плосък, нямаше я онази дълбочина и отблясъци.  Лично в началото бях пробвала кафява и винена с добавки от билки, масла и бла, бла. Косата ми беше станала супер суха и вяла, чак когато започнах и аз с истинската разбрах, защо са всичките суперлативи за нея.
Е, след 5 години редовно къносване естествено само ножицата премахна цвета Laughing
Сега вече има по-богат избор на натурални къни, добавят индиго (за черен и кафяв цвят) и други натурални оцветители. За инфо, кои къни и 'бои' са натурални виж сайта на hennafox или в темата за къната- там момичетата са богове по темата (четях от сантимент и любопитство към новостите в един момент).
С всичко това, всъщност Laughing исках да кажа, че във всички сегашни натурални бои се съдържа и къна, и че идеята да си лепнеш  "една хубава снимка на дълга,черна, здрава коса и да си я гледам всеки ден. Joy" не е никак лоша:). Помисли го отново де Wink

Edit: Lady Brinne, страхотен, огнен водопад! Revolving Hearts Revolving HeartsRevolving Hearts

Общи условия

Активация на акаунт