Всичко за косата Тема 4

• 67 864
  • 700
  •   1
Отговори
# 555
От Кастинга имах точно 0% покритие на белите коси. С никоя друга боя не ми се е случвало, чак така да се белят.

# 556
Гери, на мен ми се случи с Колора Зеро, точно дело покри 😁. Екселенс 7.1 си взех, да видим

# 557
Косато ми се изтощи от машата, до сега не ми беше цъфтяла но днес забелязах и веднага отидох на фризьор, за да се подстриже. Фризьорката ми каза за тази маска
https://www.zlatnaribka.com/image/cache/catalog/1PhilipKingsley/ … 150-n-500x500.jpg
има ли някой, който да я е ползвал и какви са мненията?

# 558
  • Ланкър, планините Овнерог
Взех Приорин от Ремедиум за 37+лв

Имате ли идея за причина да не се задържа боя на косата ми? До скоро мислех, че е заради обезцветяването с прахчето на Лореал. Да, но вече мина време (януари май беше) и имам поизраснала моя си коса. И там не държи. И с най-агресивната боя да се намажа, след 2 миенета я няма. Вече започнах с шампоан оцветители да се мацам - поне да не се горя, така и така все толкоз време ще съм цветна. Преди две седмици последно се оцветих - някаква слива се водеше цветът+тонер с цвят лавандула + син тонер. В момента съм кестенява с оранжев отенък  Crossing Arms

# 559
Гери, на мен ми се случи с Колора Зеро, точно дело покри 😁. Екселенс 7.1 си взех, да видим

Хаха помня аз още тогава че писа и я заобикалям от далеч в магазина Simple Smile

Вече съм на къна.. Да видим колко ще издържа Simple Smile))

# 560
Взех Приорин от Ремедиум за 37+

Имате ли идея за причина да не се задържа боя на косата ми? /......./ имам поизраснала моя си коса. И там не държи. И с най-агресивната боя да се намажа, след 2 миенета я няма. Вече започнах с шампоан оцветители да се мацам - поне да не се горя, така и така все толкоз време ще съм цветна.

Моята сага, дума по дума просто!
Почнах с професионални бои, 1во безамонячни, че уж по-щадящи, но освен че не покриваха и супер бързо се отминаха. Минах на проф. амонячни 'барем' да покрият дълготрайно. Плюс/минус същата работа! Четох из форума, хвалеха 1 нова дрогерийна, че била трайна и не твърде агресивна. Купих я. О, чудо! Действаше + си уцелих точно моя цвят Party . Да, ама всяко чудо за 3 дни са казали по-мъдрите; явно за зарибяване първата партида е била ОК и после са смъкнали нивото, защото от 2рата опаковка нататък, нищо общо- не покрива, не държи...Rage . Да де, ама аз си побелявам прогресивно, вече не говорим за 5-10 бели косъма само.
Установих, че сулфатните ш-ни смъкват боята по-бързо. ОК - минах на безсулфатни, но дори и с тях, твърде бързо се отмива Crossing Arms
Ш-н оцветителите ги обичам, хубава ми става косата, бялото естествено не могат да покрият, но към момента вдигнах ръце просто! Както казваш "поне да не се горя, така и така все толкоз време ще съм цветна".
(P.S.: Знам че черното покрива идеално бели коси, но аз черна няма да се направя. А и има мн кестеняви дами, които са с идеално покрити бели коси боядисвайки се 1 в месеца Shocked Аз на 2 седмици, и не защото е пораснала, а защото се е отмила напълно.. )

Последна редакция: вт, 26 юни 2018, 00:56 от Figs

# 561
  • Ланкър, планините Овнерог
Figs, не знам при теб как е, но при мен не беше така. От 7 клас се мацотя и такова чудо не помня. През годините съм минала всички цветове на дъгата, като най-дълго бях черна (смятам, че е ок за мен, но с такава мъка го махнах, че не ми се връща). Всичко започна след обезцветяването с Лореал. Преди съм се обезцветявала с Деколор и всичко беше ок.

# 562

Хаха помня аз още тогава че писа и я заобикалям от далеч в магазина Simple Smile

Вече съм на къна.. Да видим колко ще издържа Simple Smile))

Ох, каква глупост е излязло от телефона...ефект Зеро имах предвид.
Сега съжалявам, че взех 7.1, а не чиста седмица, на ревютата ми рижавее, а уж трябваше да е пепелно....
Имате ли наблюдение от тия 2 цвята?

# 563
Ив , това ли е пресата ?

# 564
  • Ловеч
Да, това е. Аз я взех за 119,99 от сайта на  Remington, а после я имаше в Емаг на 109, моите колежки си я поръчаха. Тия дни я бяха пуснали на 89.99...следи там.

Поръчах си шампоана на Жая, гледах и CHI Keratin, (някой ползвал ли го е)
Ако този не ми допадне ще поръчам и него.

# 565
Гита Ог, моята драма е от последните години, от както се появиха бели коси. Тях имам чувството, че само мн тъмен цвят може да покрие трайно и то с напластяване.
А иначе там където имам остатъци от кичури си избива рижо. И тях боядисвах често, често. Фризьорката категорично ми забрани да продължавам така, каза че косата е увредена от това често вапцане.  И така, ш-н оцветителят ми е 1ви приятел сега.
След обезцветяване косата мн трудно задържа цвят- с мн напластяване + тр да върнеш извлечените пигменти наново. В клипчетата на колористи е мн подробно обяснено. Във всеки случай задължително тр да присъства % основен тон от боята, в добавка към желания нюанс (пепелен, за да приглуши рижото или с добавка на зелен коректор). Сигурно ги знаеш всички тези неща, предвид богатия ти опит. Теорията е хубаво нещо, но в реала от 1 боядисване, трайно да се премахнат рижите оттенъци няма как да стане (на тъмна, обезцветена коса). Въпросът е да се намери боя, която е прилично трайна все пак Crossing Arms

Последна редакция: вт, 26 юни 2018, 19:42 от Figs

# 566
Аз започнах да побелявам.. На 23 години съм. Имала съм и преди по някой и друг бял косъм,но сега бебешките които растат са си бели ...

# 567
Аз вече съм черна Stuck Out Tongue Winking Eye

# 568
Честито Герганче! Ти с черното май най-много се харесваше Simple Smile, а и на мн неща я подложи последната година, така че ще ти е благодарна сега. ( иначе аз със светло кестенявата те харесвах най-много, но помня че мн главоболия ти създаваше, а важното е ти да се чувстваш  комфортно)

# 569
Ами никога не съм била съвсем черна, всякакви тъмно кестеняви, но не и черна.
Истината е че като ми излезе някоя снимка на изсветлена коса и мигом ми се приисква. Просто знам че трябва малко да поработя върху здравината. Не знам какво да я правя. Ще помисля до другия месец дали ми е добре с къната.

Общи условия

Активация на акаунт