Всичко за косата Тема 4

• 67 855
  • 700
  •   1
Отговори
# 660
ако измиете с малко зелен коректор 1-2 см + малко 5 ца основен цвят
1-2 см от корена ли, може ли малко по-конкретно?
Благодаря.

аз се забавлявам с вас и вашите снимки и имам достатъчно добри нерви да изтърпя вмирисаната сварена коса на някаква кокошка,някъде... Grinning
Няма нужда от такъв груб тон принципно.
Аз разбрах шегата в първият ти пост, но този ми идва малко в повече вече.
В малка купичка не метална слагате малко шампоан 2 см зелен коректор 6-7 см 5ца коеето е кафяво малко оксидант 10 мл разбивате шампонирате косата 5 мин миете и възстановявате. Цялата коса миете не само корена Simple Smile

# 661
Rokky77, ще ми е интересно да прочета кои брандове са висок клас.Може и на ЛС ако не желаете да пишете в темата.
Използвам шампоани и имам шампоани на Марокан,Алтерна хайверената серия,Ланза,Шу,
Имам и шампоани на Кюн ,Маракеш,Hairifinty, Милк Шейк,Джойко ,Орайт.
Съответно на тези марки използвам и маски за коса.
Олиата са ми на орайт,кевин мърфи,ланза ,кенди мист на Алтерна ,митик ойл .
На коя марка може да се открие чисто арганово олио без силикони?
С линийка ли се измерват тези см? Rolling Eyes

# 662
Как да предотвратя изслетляване на кичури от слънцето, косата ми е светло кафява не я боядисвам?
Обикновенно стават приятни нюанси... Иначе слагате щапка Simple Smile ув филтри няма да помогнат. Simple Smile

# 663
Как да предотвратя изслетляване на кичури от слънцето, косата ми е светло кафява не я боядисвам?
Мисля,че няма как. Моята е тъмно кестенява с червен отенък,еми на места е направо руса станала..

# 664
Rokky77, ще ми е интересно да прочета кои брандове са висок клас.Може и на ЛС ако не желаете да пишете в темата.
Използвам шампоани и имам шампоани на Марокан,Алтерна хайверената серия,Ланза,Шу,
Имам и шампоани на Кюн ,Маракеш,Hairifinty, Милк Шейк,Джойко ,Орайт.
Съответно на тези марки използвам и маски за коса.
Олиата са ми на орайт,кевин мърфи,ланза ,кенди мист на Алтерна ,митик ойл .
На коя марка може да се открие чисто арганово олио без силикони?
С линийка ли се измерват тези см? Rolling Eyes

Всяка марка има по нещо додро когато се ползва за правилната цел! На част от изброените съм фен. На око се мери Simple Smile Simple Smile

# 665
Eто още няколко цвята които харесвам и ще ми е интересно да знам как се постигат.

Цвета ми беше подобен като на втората ,след близо две-три седмици резултата е на лице.Ръждива коса ,с червени-оранжеви отенъци.
Фризьорката смеси три вида бои и добави и коректори ,но цвета след няколко измивания стана ужасен както се вижда от снимката.

# 666
Мисля,че няма как. Моята е тъмно кестенява с червен отенък,еми на места е направо руса станала..
От тъмнокестенява до леко да червенее на слънце ок но до светло няма как Simple Smile. Ако все пак държите да си върнете цвета до естествения без боя може пак с мат 3ка + студено лилав коректор тук може и повече 7-8 см от коректора забърквате с шампоан и малко оксидант шампонирате за 5 мин и си връщате вашия равен цвят без разходи за салони и фризьори.

# 667
Eто още няколко цвята които харесвам и ще ми е интересно да знам как се постигат.

Цвета ми беше подобен като на втората ,след близо две-три седмици резултата е на лице.Ръждива коса ,с червени-оранжеви отенъци.
Фризьорката смеси три вида бои и добави и коректори ,но цвета след няколко измивания стана ужасен както се вижда от снимката.
топлите нюанси махагон червено бакърени и оранжеви цветове по принцип са по нестабилни и си искат подръжка. 2 рата снимка е по студен махагон докато вашия цвят които е направен е бил по топъл махагон, и понеже е работено с по висок оксидант корена след време изсветлява като добавим и отмиването на боята резултата е по светъл корен. Идеята на цветните шампоани е да поддържат цветовете по наситени до следваща боя(аз предпочитам мат за който обяснявам по горе и които всеки може да си направи, шампоаните не са резултатни много) 1 вата снимка е с изсветлени краища или израстнали кичури като в корена е работено с пепелива 4-5 (4.1-5.1) а края е матиран с същата боя. С времето се отмива и трябва подръжка. 2 рата снимка е махагон с добавен студен виолет(лилаво) възможен е и сив коректор така че да се притъпи топлия отенък на махагона.

# 668
Rokky77, да помоля и аз за съвет. Ползвам силно изсветляваща боя пепелен нюанс с 12% оксидант за корена, от което съответно белите коси са си там и ми вадят очите. Мога ли да добавям основен тон, колко и какъв 8, 9, 8.0, 9.0?

# 669
  • Ланкър, планините Овнерог
Rokky77, на мен лично ми е много полезно инфото. Благодаря! И понеже явно ги разбираш нещата, да си питам. Има ли "чалъм" да се боядисам и да ме хване боята след обезцветяване с прахчето на Лореал? Това беше зимата и от тогава няма боя, която да хване, че и да държи. В събота сложих шампоан оцветител с тонери разни и виждам, че е хванало само горе, където е моята си коса. А дори и там след първото - второто миене ще падне. Това се случва и с боя. И с Фарком се боядисвах, за която бях чела, че е много агресивна. Е, и с нея толкоз хвана.
Чалъма е да се възстанови до някъде косата с маски (балсами) добавени в тях арган висок клас, олио от женшен и кокосово масло, това е една много добра маска и преди шампоан и след шампоан когато я направите по лека (за след шампоана... След като се възтанови след 1 2 маски но повтарям с висок клас продукти тук брандове няма да цитирам,може да се направят 2 боядисвания с добра безамонячна боя едно след друго между боите се измива само с вода подсушавате и слагате 2 рата боя за по 40 мин. Косата ще е с доста гланц цветовете зависят от корена и по светлия цвят накрая, обикновенно се избира цвят по близък до корена. За конкрени номера бои снимка! На косата не на очила или фейс Simple Smile Simple Smile
Ами преди боя се мажа с Мароканойл. По-по ли трябва да е? Вече незнам колко пъти правих и маски с кокосово масло. Искам да постигна виолетово със син отенък, да е студен цвят, не червеникаво. Нещо такова https://www.google.bg/search?q=loreal+preference+38&client=t … rc=Nxj24BN_9bwmOM:
 Ще говоря и с фризьорката дали може нещо да се направи или да си чакам да израсте и изреже, да си ходя бозава до тогава. Поне съм с къса прическа.

# 670
Rokky77,благодаря .
Ще говоря следващия път с фризьорката(август месец) да ме боядоса с5 ца + 5.11 или 6.11 и после в къщи ще си правя от този мат.
Искаше ми се да избягам от по тъмноте нюанси,но не се възприемам с по светла коса.

# 671
Rokky77, да помоля и аз за съвет. Ползвам силно изсветляваща боя пепелен нюанс с 12% оксидант за корена, от което съответно белите коси са си там и ми вадят очите. Мога ли да добавям основен тон, колко и какъв 8, 9, 8.0, 9.0?
Възможно е с една 8 ца(1/3 от боята)  заедно с изсветляващата боя  да вкарате малко пигмент +1-2 см виолетов коректор за по перлен цвят.

Скрит текст:
Rokky77, на мен лично ми е много полезно инфото. Благодаря! И понеже явно ги разбираш нещата, да си питам. Има ли "чалъм" да се боядисам и да ме хване боята след обезцветяване с прахчето на Лореал? Това беше зимата и от тогава няма боя, която да хване, че и да държи. В събота сложих шампоан оцветител с тонери разни и виждам, че е хванало само горе, където е моята си коса. А дори и там след първото - второто миене ще падне. Това се случва и с боя. И с Фарком се боядисвах, за която бях чела, че е много агресивна. Е, и с нея толкоз хвана.
Чалъма е да се възстанови до някъде косата с маски (балсами) добавени в тях арган висок клас, олио от женшен и кокосово масло, това е една много добра маска и преди шампоан и след шампоан когато я направите по лека (за след шампоана... След като се възтанови след 1 2 маски но повтарям с висок клас продукти тук брандове няма да цитирам,може да се направят 2 боядисвания с добра безамонячна боя едно след друго между боите се измива само с вода подсушавате и слагате 2 рата боя за по 40 мин. Косата ще е с доста гланц цветовете зависят от корена и по светлия цвят накрая, обикновенно се избира цвят по близък до корена. За конкрени номера бои снимка! На косата не на очила или фейс Simple Smile Simple Smile
Ами преди боя се мажа с Мароканойл. По-по ли трябва да е? Вече незнам колко пъти правих и маски с кокосово масло. Искам да постигна виолетово със син отенък, да е студен цвят, не червеникаво. Нещо такова https://www.google.bg/search?q=loreal+preference+38&client=t … rc=Nxj24BN_9bwmOM:
 Ще говоря и с фризьорката дали може нещо да се направи или да си чакам да израсте и изреже, да си ходя бозава до тогава. Поне съм с къса прическа.
Марката която сте цитирали е идеална да не кажа на 1во място, за възстановяване преди след боя и в последствие. Силно лилавите цветове са винаги тъмни на нива 3-4. Поставени на по светли (изсветлени) коси цвета се отмива бързо и трябва да се правят матове с лилави коректори при измиване вкъщи. За много студено лилаво е ок да се добавят сини коректори. Коректори са силните изкуствени цветове поставени или в отделен каталог или в някои край на основните каталози за бои. Обикновенно са силно червен лилав зелен син сив рядко жълт.

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 13:05 от bubanka

# 672
  • Варна
 Rokky77  определено си много полезен  bouquet
 Боядисвам се на ниво 9-10 и бялата коса,която става все повече с годините ми създава доста нерви.....Напоследък смесвам 10.1 с чиста 8-ца и около 1см.син коректор на профи марка . Получава се приятен цвят не много студен и достатъчно светъл за вкуса ми. Въпросът ми е в моя случай ако искам да освежа цвета с какво да го правя?
 ПП: Ползвам амонячни бои,безамонячните не реагират добре на Олаплекс и Колорхелп,които също използвам.

# 673
Rokky77  определено си много полезен  bouquet
 Боядисвам се на ниво 9-10 и бялата коса,която става все повече с годините ми създава доста нерви.....Напоследък смесвам 10.1 с чиста 8-ца и около 1см.син коректор на профи марка . Получава се приятен цвят не много студен и достатъчно светъл за вкуса ми. Въпросът ми е в моя случай ако искам да освежа цвета с какво да го правя?
 ПП: Ползвам амонячни бои,безамонячните не реагират добре на Олаплекс и Колорхелп,които също използвам.
Добре формулиран пост. Когато побеляването е доста или напредва е добре да се ползват двойно пигментирани бои. Това са бои с повече основен пигмент в боята. Обикновенно се означават с 2 нули или. 00. Те дават една идея по тъмен цвят обаче и е добре с тях да се работи само на корен където е израснала косата. Когато остане количество боя след нанасянето на корена тя се разрежда с малко вода и щампоан и се разнася като мат след 15 20 мин по цялата коса. Така се сваля силата на оксиданта и се тонира вече боядисаната коса. За освежаване на какъвто и да е цвят!  и отсрочване на последващо боядисване на корен винаги можете да си забъркате някакъв мат в къщи по топъл по студен е по ваше желание. При светлите коси както сте вие отенъците бързо ще се отмият така че експериментирайте. Конкретно за питането ако сте 2 - 3 седмици след боя можете да си забър кате следния мат - 6-7 см 8ца +2-3см лилав коректор малко оксидант малко вода малко шампоан измивате(шампонирате) за 5 мин и взстановявате. Може да замените лилавото с силно червена боя или коректор 2 см +1-2 см лилаво пак в 8цата и ще получите леко керемиден приятен отенък за няколко измивания.

# 674
От известно време наблюдавам една промяна в косата ми. Веднага след измиване, на следващия ден е мека. След ден-два надолу по краищата става твърда на пипане и една такава остра, а в корените ми по принцип се омазнява. От какво се "втвърдява" така, възможно ли е да е от шампоан? Сменила съм 2-3 шампоана и с всички така се получава.
Възможно е косата да се дехидратира, затова да изглежда така.  Това е една от причините, поради които някои дерматолози съветват дехидратиращата се коса да се мие по-често, а не по-рядко.

Много благодаря за съвета и за това, че ме забеляза  Flowers Hibiscus Може да не е всеобщ проблем, а само мой, но нали тук е Всичко за косата. Ще опитам по-често миене и може би трябва да ползвам и хидратиращи продукти. Тестът с косъма направих, но без резултат - нито се скъса, нито се разпъна косъма.

Общи условия

Активация на акаунт