Мина първата третина - през НОЕМВРИ ще сме трима, четирима...

• 38 506
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, да ви питам тези от вас, които са на фраксипарин. Пускали ли сте си излседвания фибриноген, протеомбиново време, АПТТ? Моето протромбиново време е леко скъсено и малко се притеснявам. Носител съм и на няколко мутации, свързани с тромбофилия и затова съм на терапия...Чувала съм, че тези изследвания е хубаво да се пускат пт всички бременни, та затова ви питам.

# 286
  • София
Аз пускам брой тромбоцити и АРТТ на всеки 3 седмици. Лекарят, който ти е изписал терапията трябва да е казал какво и колко често иска.
ЯHHA, винаги ми е много полезно всичко, което пишеш, благодаря!
Woman in red, много силно се надявам да е станала грешка и всичко с бебчето да е наред! На една моя позната, за съжаление й препоръчаха аборт по медицински причини в 5 месец. Живот, какво да го правиш...
Asq Simeonova, всичко ще излезе чисто! Ако няма миризма, цвят и дискомфорт не го мисли.

# 287
Днес вече няколко часа се чувствам много зле ... Кръвното ми е 100/65 температурата ми е много ниска 36.1 , ужасни болки в главата започнаха , гади ми се и вече се чудя какво да направя . Дали да пия парацетамол ...Вчера и днес сутринта имах болки ниско долу , не силни , но постоянни .
До сега не съм имала гадене и повръщане , защо така сега се получава не знам , а съм преполовила 4ти месец.,

И другото - освен корема ниско долу ме боли и ТАМ долу , чак се притесних да няма разкритие , какво ли не ми мина през главата ...

# 288
Днес вече няколко часа се чувствам много зле ... Кръвното ми е 100/65 температурата ми е много ниска 36.1 , ужасни болки в главата започнаха , гади ми се и вече се чудя какво да направя . Дали да пия парацетамол ...Вчера и днес сутринта имах болки ниско долу , не силни , но постоянни .
До сега не съм имала гадене и повръщане , защо така сега се получава не знам , а съм преполовила 4ти месец.,

И другото - освен корема ниско долу ме боли и ТАМ долу , чак се притесних да няма разкритие , какво ли не ми мина през главата ...

Спокойно и аз имах болки отдолу, и по същия начин ниско долу постоянни, но не силни. Трябва да се свържите с АГ за подходящо лечение. Аз 2 3 седмици постоянно бях така, докато не улучихме дозата.

Последна редакция: чт, 24 май 2018, 15:53 от Pipinka.5

# 289
Там долу минават сухожилия, които държат матката. Спокойно, ако не е някакво възпаление, значи сигурно е от тях. Аз знам, че може да се пие парацетамол, не знам дали ще ти помогне за гаденето, но не е толкова опасен.

# 290
Мамчета върнах се от док. и той каза, че със сигурност са гъбички. Като го попитах как защо, та аз дори  секс не правя, каза че явно имам слаб имунитет и съм предразположена към инфекции(което съдейки по миналото си е така, там ми е слабото място. Изписа ми биозин мама, промивки със смрадлика, смени ми интимния и гел и ще чакаме микробиология. Иначе бебетата са добре и се успокоих ☺️

# 291
Мамчета върнах се от док. и той каза, че със сигурност са гъбички. Като го попитах как защо, та аз дори  секс не правя, каза че явно имам слаб имунитет и съм предразположена към инфекции(което съдейки по миналото си е така, там ми е слабото място. Изписа ми биозин мама, промивки със смрадлика, смени ми интимния и гел и ще чакаме микробиология. Иначе бебетата са добре и се успокоих ☺️

Щом те са добре , всичко ще се оправи Flowers Four Leaf Clover

Какъв интимен душ гел ти препоръча?

# 292
Гинексид пяна, и даде и един гиназол докато стане микробиологията, че сега са почивни дни Simple Smile

# 293
  • На север
Аз си пускам сама Аптт и фибриноген всеки месец, а последният път и пълна кръвна имах с тромбоцити.
Тук аборта а забранен! Четах много за това състояние и макар да е тежко има много дечица оцеляват. Преди 20 год е било фатална диагноза, но сега не е. Сега ги оперират. Аз вярвам че един живот трябва да се изживее до последно ако ще и 4 % шанс да има. Определено съм на тукашното мнение по този въпрос и не бих убила бебе. За мен това е убийство в толкова късен период от бременността. В Бг знам че и при по-големи шансове на живот ги съветват за аборт и моето мнение лично е много отрицателно.
А днес за сега нямам течение.

# 294
Аз пък не разбирам защо не правят ранни  тестове за такива тежки синдроми. Не говоря за Даун, ами такива, които са несъвместими с живота.
Woman in Red, много съжалявам за тази новина, ужасно е просто Sad
В 7 месец то вече не се води даже аборт.

# 295
  • На север
Четах че само Пренатест можел да хване този синдром. Може би считат че няма смисъл при положение, че аборта е забранен. Тук деца с проблеми се раждат и се отглеждат. Но трябва да се има в предвид, че лечение, операции, помощи всичко се поема от държавата. Ако майката трябва да го гледа и се заплаща. В Бг не знам кое се поема. Но много от тези синдроми макар и проблем не са фатални на 100%. Специално за Даун знам че децата тук дори ги учат да са самостоятелни, на занаят, дават им работа, социализирани са и живеят самостоятелно дори. Има си и общности. Ходят на почивки заедно и тнт. Дават им жилища. А бе супер живот си имат! А и какво значи несъвместим с живота? Вчера четах за една жена, родила дете точно с този проблем и се чудеше след като е несъвместим с живота защо не са й казали по-рано да го махне. Да ама като отвориш западна литература на тази тема никъде не пише, че е несъвместимо с живота. Навсякъде пише, че ако се направят операциите и те се преживеят има реален шанс. Винаги ще има опасност, но шанс има. Как така в Бг ги отписват от раз? Ок майката ако трябва да плаща всичко и са бедни разбирам макар, че пак е жестоко от страна на държавата. Макар че като чета как отписват без здравни осигуровки болни хора или онкоболни и не им дават лекарства какво да очаква човек от такава държава? Абе тъжна тема...
Имам приятелка тук емигрираха с мъжа си поради подобна причина. И двамата са били шефове в София, с високи заплати. Ражда им се детенце с малоформирана ръчичка. В Бг го сочели с пръст. Винаги е щяло да бъде третирано така. Тук тя работи в детска градина, а той стана автомонтьор. Живеят си чудесно. Детенцето е много добре и има много приятелчета. Полага й се и специална рехабилитация напълно безплатно. Един ден няма да има проблем и работа да си намери.

Последна редакция: чт, 24 май 2018, 18:34 от Woman in red

# 296
А, тук последно имаше протест пред Народното събрание на родители с деца в неравностойно положение и надсловът беше " Системата ни убива". Това, че в други страни има условия за тези хора е просто прекрасно, у нас майките са изправени пред избора живот в мизерия и постоянни лишения или аборт... Това избор ли е изобщо.

# 297
  • На север
Янна да така е! Напълно съм на това мнение. Не съм сигурна дали и лекарите не отписват тези деца от финансови съображения... Не знам как се взима такова решение. После защо хората емигрират? А за онези депутати, които си гласуваха наскоро увеличение пак на заплатата от 3000 и нагоре не ми се и говори... Има много ъпсурди в тази не бих я нарекла и държава, понеже държавата мисли за хората.

# 298
Да, аз не говоря въобще за Даун.
Ами несъвместими с живота е например тризомия 18 доколкото помня. Също като лежах в болницата миналата бременност бяха приели едно момиче в 8 месец някъде, беше се оказало, че бебето няма мозък, но лекарят който я е проследявал не е забелязал. Такива неща, много тежки, които могат да се избегнат с добра пренатална диагностика.

# 299
  • На север
Не знам не съм запозната кое кога и как може да се разбере, но със сигурност има майки правили всичко възможно и пак излиза нещо неочаквано. Май само този пренатест е най-точен, но до колкото знам е много скъп и едва ли много могат да си го позволят.

Общи условия

Активация на акаунт