Мина първата третина - през НОЕМВРИ ще сме трима, четирима...

• 38 505
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
Ние с мъжа ми сме решили, ако сега на втория БХС нещо пак не й хареса на лекарката, да направим Пренатест пакет 2. Пакета само за Даун е 800 лв, втория пакет за Даун,Едуардс и Патау май е 1800, и третия пакет с повече неща към 2100 лв. Дано не се налага да стигаме дотам🍀🍀🍀
Наистина са много пари,но доста го обсъждахме и решихме, че ако има нещо, искаме да го знаем отрано и да реагираме навреме.
Но вярвам, че всичко ще е наред 😇😇😇

# 301
Така е, не винаги може да се видят проблемите, но това според мен не е причина да не се търсят. Освен това има проблеми, които може да се разрешат и по време на бременността или да се реагира своевременно след раждането.

# 302
Аз като жена махнала бебе заради Даун мога да кажа че това е най-трудното решение което съм взимала и знам че е правилно но въпреки това никога бяма да си го проста. Живея в България, където да имаш дете с проблем означава че обричаш детето на нищета, себе си на отчаяние, бащите много пъти си тръгват а ако имаш второ дете обричаш и него на лишения... това е положението. За Патау и Едуардс се счита че децата не доживяват и до раждането. За другите „проблеми” някои са решими дори с операции в утробата (не знам как става). Така че е хубаво да се знаят нещата от по-рано, дори да е фатален изходът аз бих искала да знам от ранен месец та дори и да не мога да направя аборт.

# 303
  • На север
Тъжно е когато такова решение се взима от финансови причини. Не ми се мисли какво е... Georgea съжалявам че е трябвало да взимаш подобен избор, без избор.
Тук знам че се прави ФМ и амиоцентеза ако при ехографски преглед се види нещо съмнително. Може би идеалният случай би бил да има изследвания по желание и държавата да прави всичко необходимо да помага, но за съжаление не съм чувала за такава държава.

# 304
Много е жалко и тъжно всичко,което си говорите за живота в България.Наистина картината е тъжна и всеки ден се моля всички дечица да ни се родят живи и здрави.Защото в подобно положение според мен вярата,силният характер и подкрепа от другите хора ни крепи. 😢

# 305
  • На север
Да Fee Sad на мен душата ми се къса за зълва ми и мъжа й... Не мога да си представя какво е. Утре и двете сме на преглед. Аз мисля повече за нея от себе си. Обаче момичета, човек трябва да е силен и да е положителен. Трябва да направим всичко възможно да сме спокойни. Искрено се моля всички тук до края да издържим и да родим здрави дечица.

# 306
# 307
  • На север
Да сменим малко темата с нещо по-положително... При първа бременност кога усетихте бебето и какво усетихте точно? Simple Smile Аз съм края на 15та седмица и май е рано още.

# 308
Да сменим малко темата с нещо по-положително... При първа бременност кога усетихте бебето и какво усетихте точно? Simple Smile Аз съм края на 15та седмица и май е рано още.
И аз вече с нетърпение чакам първи усещания, утре влизам в 17г.с. и нали са две се надявам че все нещо ще се сбутат да ги усетя ☺️

# 309
  • На север
Аз се чудя дали ще разпозная какво усещам. Simple Smile

# 310
Аз се чудя дали ще разпозная какво усещам. Simple Smile

Аз да ти кажа мноооого късно разбрах, че това, което усещам дефакто е бебето Grinning Даже докторката много ми се смя. Ама както да направя, в крайна сметка за първи път в живота ми се случи. Но не помня точно кога усетих за първи път... върти ми се нещо 17-18 седмица, а аз се усетих в 22-23 някъде, нещо такова. Знам, че много зависи и колко дебела е коремната стена.

# 311
Georgea, много съжалявам за това, което си преживяла. Аз съм за правото на избор, не знам аз какво бих направила, но те подкрепям.

За усещането на бебето, честно казано не помня, мисля, че беше към 16,17 седмица.
Сега го усещам понякога, явно зависи как застава.

# 312
  • На север
Уж трябва вече да усещаме че и матката е нарастнала, но аз като легна и всичко е плоско като преди. Не мисля че ми личи. Усещам разни неща ама не знам какво е. Вчера кихнах силно и ме сряза силно. Страх ме е да кихна сега. Simple Smile Нещо и много се задъхвам напоследък когато изкачвам някой път примерно. Чувствам се като 100 кила баба.

# 313
  • Варна
Уоман, дано има добро развитие при бебчето на брата на мъжа ти.

За усещанията от бебето - аз го усещам от 2 седмици вече нашето, но не постоянно, а от време на време.Предполагам като се превърта го усещам, писах ви вчера, предимно от ляво някак го усещам.Усещането е като пърхане на крила или движение вътре в теб, в началото е все едно червата се движат.Не знам как по-точно да го опиша.Дъщеря ми я усетих в 16 седмица за пръв път и беше точно нощта срещу моя рожден ден.Като подарък направо.Освен, че зависи от коремната стена, зависи много и от плацентата.При предна и ниска може да се усети по-късно, а при мен предния път и заради нея не усещах всички движения на бебето и в последните месеци се наложи да си походя доста на тонове заради тази причина.То и бебето беше поспаливо освен това.

# 314
  • София
Аз пък така се шашнах от това местене на матката нагоре, че цял ден се опипвам и се чудя дали не са контракции. При мен е много очевидно това качване на корема по-нагоре, много е странно. Там където ми беше матката сега не е много надуто и от него нагоре става връх. Особено ако съм седяла или лежала и стана, направо се мести, малко е страшно. Адски много ми личи, явно щото съм много слаба, даже продавачката в Метро днес леко ме бутна по ръката и като взе да ми се извинява, да ме пита добре ли съм да не ме е бутнала по корема.. викам неее много леко беше ама направо се ошашка жената Simple Smile аз съм 16+5 дни и се ослушвам за пеперуди или разни други бръмбари ама нищо няма още Grinning надявам се от другата седмица да ги усетя и аз вече... нямам търпение.

Общи условия

Активация на акаунт