Мина първата третина - през НОЕМВРИ ще сме трима, четирима...

• 38 482
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Ех, момичета, много полезни неща споделяте!
За шишетата писах 100 лева защото държа на стъклени шишета и гледам разни комплекти от по 2 големи и 2 малки шишета с резервни биберони и нещо като термочантичка.
Гледах и стерелизаторите и хич не ми е ясно къде ще го държим понеже нямаме микровълнова и ще трябва да си вземем електрически, а мястото на плота е кът.
Ellie D, със сигурност и ние ще вземем пералня със сушилня, по същата причина. Сега сме с пералня Miele, но за съжаление комбинирания им уред отива към 5 К, което ми се струва прекалено. Ако имаш препоръка за марка и модел моля да споделиш, че тепърва проучваме.
Bella0509, ние ходихме на дни на отворените врати в Надежда миналата седмица и ни обясниха, че нормално или секцио все струва 1950 лева. Това покрива освен раждането и престоят на майката в болницата - 3 дни след нормално и 5 дни след секциото. В цената е включена и упойката ако си поискаш такава (на много места епидуралната се доплаща 300 лева), всякаква стандартна терапия също не се доплаща. Храната е от кетъринг и ти си поръчваш какво искаш да ядеш. Таткото или един придружител също може да са с теб в родилна зала ако ще раждаш нормално без доплащане.

# 391
  • На север
Някоя има ли пълен списък с всичко необходимо за новородено бебе? Ще съм благодарна ако го сподели. Simple Smile

# 392
  • София
Момичета има ли някоя от вас с контракции? Аз от сряда всеки ден получавам по една- лека изобщо не се усеща нищо, аз понеже съм по-сенситивна и си слагам ръката на корема и така разбирям. Иначе няма болка, само едно втвърдяване в матката долу ниско. Докторите казаха, че няма страшно, били нормани, стига да няма болка и са не са повече от 10 на ден или една след друга. Няма скъсявнае на шийката, обаче всеки път като получа ми е много притеснено. Не се преуморявам, почти нищо не върша откакто ги има, само си лежа и те точно докато лежа се получават. Днес усетих,  че бебето е там където стават контракциите, и корема ми е по-издут и твърд там, демек то е там.. като се завъртя на ляво примерно се премества. Много странно, корема ми се изкривява, дали е възможно то много да шава и да предизвиква това втвърдяване?? Пия 3х2 но шпа и 1 прахче магнезий Диаспорал на ден, ама си е все същото.. Хем не ми е притиснено уж, било нормално, хем се чудя щом е нормално, защо само аз ги имам?

# 393
Десислава, по начина, по който описваш симптомите, също не мисля, че трябва да те притесняват. Аз бях първия път така - от края на 4-ти месец до края, като се увеличаваха като брой с времето. Щом са малко и безболезнени наистина не е проблем. Има жени с по-чувствителна матка, която реагира по този начин. Не бива да се претоварваш, но не е нещо, което изисква лежане изрично. И аз най-често ги получавах легнала, понякога ако си в движение пак може да ги има, но не се усеща. Изкарах си на но шпа и магнезий до края и нямах последвствия от тези контракции.

Възглавницата за кърмене е наистина страшно удобно нещо. Аз смених две-три, защото бързо се амортизираха. Бебето също обичаше да спи в нея.

Колкото до стерилизатора - аз стерилизирах докъм 1 год. май. Само шишета, биберони, такива неща. Играчки тип дрънкалки никога не съм, но знам, че и те могат. Ние изкарахме чудесно с най-обикновен електрически Chicо втора употреба след една приятелка. Не е нещо, за което бих дала много пари

# 394
Десислава и аз имам. По същия начин - корема се втвърдява където е матката. Не боли. Само понякога го усещам като леко напрегнато. Затова на всички ни изписват магнезий. На мен ми казаха НоШпа или Папаверин само ако имам болки.

# 395
  • София
Аз мисля и днес да пия но шпа по две, и от утре да намаля по едно и ако си е все същото май ще пия магнезия само. Аз съм 16+5 ама ги имам от началото на 16 седмица, ти коя си Луси? Навсякъде чета, че уж тези подготвителни се появяват чак 5-6-7 месец и още повече се вкарвам във филми. Аз се притеснявам най много от това скъсяване, ама то май се получава само ако са с болка, знам ли вече и аз.. как се свиква с такова нещо? Изобщо не знам как ще си изкарам така останалите месеци спокойно, то всеки ден ми е напрегнато от тях.. този папавирин май има доста гадни странични реакции, направо се надявам да не стигаме до него.. Sad

# 396
Аз мисля и днес да пия но шпа по две, и от утре да намаля по едно и ако си е все същото май ще пия магнезия само. Аз съм 16+5 ама ги имам от началото на 16 седмица, ти коя си Луси? Навсякъде чета, че уж тези подготвителни се появяват чак 5-6-7 месец и още повече се вкарвам във филми. Аз се притеснявам най много от това скъсяване, ама то май се получава само ако са с болка, знам ли вече и аз.. как се свиква с такова нещо? Изобщо не знам как ще си изкарам така останалите месеци спокойно, то всеки ден ми е напрегнато от тях.. този папавирин май има доста гадни странични реакции, направо се надявам да не стигаме до него.. Sad

Свиква се Simple Smile Просто го приемаш за част от цялата ситуация, внимаваш една идея повече и така. Нормално е да се притесняваш в началото повече, но ще мине.

# 397
  • София
Момичета, наистина много полезни неща сте написали. Чета всичко и правя скрийн шотове на телефона, за да не изтърва нещо. Както е писала women in red по натам, ако някоя мама качи накой списък ще е мн от полза на първескините.
Ние ММ освен всичко за бебето ще трябва да сменим и жилището, че в това е което живеем сега е мн тясно, даже няма място и за креватче, за сушилнята, която също е задължителна да не говорим (в София живеем до бул. Цар Борис 3 и не би простряла нито една дрешка на терасата ужасно прашно е, да не говорим и че ще е зима). Предстои ни сватба след има няма 30 дни, която е планирана от миналата година и след това ще го мъдрим ще купуваме ли или ще се местим просто някъде другаде под наем.

# 398
2 шишета са напълно достатъчни според мен, подкрепям, че е хубаво да са стъклени. Аз бих взела едно за начало и после ако ми трябват още. Шишетата в бг ми се сториха наистина много скъпи. Иначе и аз бях гледала такива комплекти в началото, но се отказах в последствие. Наистина препоръчвам да се обърне сериозно внимание на кърменето още преди раждането, защото на мен това ми беше грешка и ми беше много трудно. Ако сте информирани и имате проблем ще знаете как да реагирате. След раждането няма време за четене и всичко е много по сложно, освен това се намесват и хормоните, всеки малък проблем може да ви дестабилизира.

# 399
  • На север
Момичета, по време и след оргазъм усещате ли нещо различно от преди? Секс няма да правя, че страхът от кървене ми е голям, а и съм предразположена. Обаче ако се облекча сама се притеснявам да не получа контракции от това. Четах че се случвало. Не искам да се травмирам пак че напоследък съм на валериана и без това от стрес.

# 400
Доколкото знам по-голям проблем при секса е оргазмът, защото си е направо контракция на матката. Аз лично мисля, че няма да правя секс поне до септември Joy

# 401
Аз знам от лекар, че контракциите по време на оргазъм не са като тези при раждане - т.е. нямат за цел и не могат да "изтласкат" бебето от матката, а са доста по-слаби и различни като интензитет. Даже се смятат за полезни - веднъж, че е един вид тренировка за матката, а и ендорфините, които се отделят стигат до бебето и му действат добре.

Това само теоретично и за инфо Simple Smile Иначе със страх и притеснение не бива нищо да се прави според мен, ние си изкарахме май почти цялата ми първа бременност без секс и оцеляхме Simple Smile

# 402
  • На север
Последният ми секс доведе до бременност...Сега разбирам защо някои жени пишат, че първият секс след раждането е било като за сефте... Май май и аз ще устискам, че хич не искам контракции.

# 403
Деси Магнерота ми го изписа още 10г.с. + комбинирани витамини, в които също има магнезий, но тогава още нямах такова втвърдяване (или поне не съм усетила). Иначе щом не ме боли и не ми причинява дискомфорт, не го считам за притеснително. При мен май се получава при повечко движение или неудобна позиция на тялото.

# 404
  • София
Лаленце, ние сме с Electrolux. Преди 6 години имаха само два модела комбинирани уреди, сега може и да са се променили нещата. Аз лично съм много доволна. По принцип не суша всичко, основно чаршафи, кърпи, домашни дрехи, якета. “По-хубавите” дрехи ги простирам на сушилник и зимата ги слагам под климатика. За един ден изсъхнат. Понякога мога да ги мина за 15-20 мин колкото да им падне голямата влага. Иначе стандартно суша 40мин дрехи, кърпи около час, чаршафи по-дълго.
Недостатък на уредите 2в1 е барабана. Ако сушилнята е самостоятелна, то барабана ще е доста голям. Например ако напълниш пералнята до целия й капацитет, например 7 кг, то тогава можеш да изсушиш само 3,5 кг. Аз моята я пускам по-често с по-малко дрехи и така нямам проблем. Ако пък я напълня много, комбинирам с дрехи, които простирам и такива, които оставям да се сушат вътре.
Друг недостатък е това, че няма отделен филтър сушенето. При него се отделят много влакънца, които полепват по гумата/уплътнението. Ако не го изчистиш, на следващото пране полепват по другите дрехи. Аз си го минавам с една гъбичка след всяко сушене.
Тези 2 недостатъка се преодоляват, свиква се. За 6 години ми се запуши само веднъж, заради едно старо вълнено одеяло от вилата, което просто се разпадна при прането. С две думи съм супер доволна.

Деси, аз както имах болки миналата седмица, така ми и минаха. Магнезий пия, но не винаги 3 пъти, защото все се засича с млечни. Установих обаче, че като съм на работа и започва леко да ме боли. Предполагам от седенето. Днес и вчера например нямам проблеми. Аз обаче така и не мога да определя дали ми се втвърдява корема. Даже и матката не мога да си усетя къде е.

Woman in red, след раждането пък си мисля, че много време няма да ни е до секс Simple Smile

JT, успокоително е това, което написа. Дано след седмица да не забравя отново да попитам дали вече можем Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт