Проблеми със семейството на половинката ми

• 16 027
  • 182
  •   1
Отговори
# 150
Всичко си е практика, просто резюмирам и звучи като теория. Абс. всичко е пробвано и изпитано.

В кредити не се овъртолени чак, ама си помогнахме, за да вземем на момента - след 2 седмици някъде ще сме приключили с изплащането, трябваше да стане за 3 години, ама стана за 4. Максимумът беше 10 години.

Същевременно си търся нещо по-голямо и се смея какви ЕПК ужасии се опитват да ми продадат за 120 хил. евро, след като месеци наред не са се продали дори за по-ниска цена, ама решил да пробва на по-висока. Ми сори, при такива условия предпочитам да си взема пак от мутрите, поне ще е по-свежо и с градинка. Няма пък да им купя заветното ЕПК, дето вече се люпи като баница и е депресарско.

А истината е, че наистина нямам и не ми дават, защото съм неблагонадеждна.

За предприемчивост не се тревожи. Намираме си пътя, малко извън сценариите и това, дето ми казват, че е правилно и "ти ще видиш", живееш в свой свят и тъй нататък. Ми да, живея в свой свят, щото светът на другите не ми харесва.

И никой не може да ни привика на изпит за бюджета, децата и какво ще правим с живота си.

# 151
  • София
Привикват ги, защото будалите се отзовават. Да теглят един сиктир, да видим дали ще ги привикват. Ама, стиска ли му на 32-годишният младеж?

Уиш, не те разбирам, честно!
Толкова ли не заслужават родителите да се поговори човешки за това, какво са решили да правят сина им и жената, при която той се е нанесъл?
Защо ли никой не се замисля, каква е предисторията на " привикването"?
На врачка ли да ходят?
Или просто да го отпишат сина си- вече е в друг град, при други хора, няма какво да се занимават с него.

Значи, дай на теб Говендър да ти тегли един сиктир, щото си решила да попиташ какви са му плановете, след като се е кокнал при нея и родителите ѝ?

За мен такива отношения са непонятни и силно се съмнявам, когато си се омъжвала никой да не се е интересувал какъв е, от къде е, с какво се занимава и къде ще живеете.........

# 152
Е какво толкова могат да правят мъж и жена? Живеят си и си гледат кефа, трябва ли да го изпитваш дали ще се справи с живота. Трябва да имаш някаква увереност, че са попили пример и ще си живеят нормално, няма да измислят нещо космическо чак.

Горкичкият син, при чуждите хора...бе това е мъж бе, какво го жалите...па знам ли, може от миене на чинии накрая да изкара тежка бременност...

Друг град - все едно България е минимум колкото Сибир и Австралия, взети заедно. То страшно това друг град, как ще притичваш да му връчиш буркан ядене...

# 153
Предполага се, че 32 годишен... мъж, да го наречем, знае какво прави и може да носи отговорност с коя какво прави. Ако мама му е искала да разбере нещо, просто е трябвало да го попита.

# 154
Какво става, решихте проблемите на авторката и захванахте други ли Simple Smile

Да ви върна към темата! Аз измислих обяснение на прибраните документи. Хората ги е страх момата да не прилъже синчето да си продаде апартамента. Нали за строежа на оная къща пари трябват bowuu

Стана това, че стана любимото ми. Авторката заряза темата с безброй висящи въпроси. Даже не разбрахме дали майката е прибрала личните документи на младежа или документите на апартамента Simple Smile

# 155
  • София
Предполага се, че 32 годишен... мъж, да го наречем, знае какво прави и може да носи отговорност с коя какво прави. Ако мама му е искала да разбере нещо, просто е трябвало да го попита.

Предполага се, но нищо повече не се казва от авторката, освен това, което я устройва, за да се разходи пред нас на бял кон и цялата в бяло.

За да се проведе този разговор, значи че никакъв преди това не се е водил, си мисля.
Не знам, може би защото съм близка с децата си, такива отношения са ми безумни.

# 156
Аз също си мисля (и май вече го казах), че когато 2 души се съберат с по-сериозни намерения, няма как да не кажат на родителите си. Противното е неуважение към хората, които са те отгледали, обичат те и ги е грижа за теб. И няма как да не възникнат въпроси от типа на: какво работи той/тя, от какво семейство е, къде ще живеете, с какви пари.
Такива като "бяхме на по 20 години и никой за нищо не ни е питал, като се заженихме", както някой по-напред се е изхвърлил, го разправяйте на старата ми шапка Mr. Green Разбира се, че родителите са питали и че сте им отговаряли. Сега, друг въпрос е дали са се месили. И ако не са се месили - защо. Със сигурност не от някаква свръхизтънченост Simple Smile Просто получената информация ги е успокоила, че изборът ви е добър. Говоря за нормалните, най-често срещани случаи, че има всякакви идиоти в двете посоки, има.

Последна редакция: вт, 22 май 2018, 16:41 от птица

# 157
Съществува вариант човекът да си е знаел хората и затова да не толерира близки контакти. Щом майка му е звъняла на баба й да се обяснява за 8 март, явно са с някакви селско-скандалджийски нрави. Кой ще бърза приятелката му да опознава такава родителка.

И наистина мисля, че хора на по 30+ не дължат обяснения какво правят.

# 158
  • София
Живот извън сценариите е подходящ само за хора с доза късмет, нямащи особени сътресения през живота си.
Дано не се обиди Уиш, че я давам за пример, но след като е починал първият й съпруг с две малки дечица "кирливата сивотия, която никой не иска да купи"  е константен паричен поток, покриващ някаква част от издръжката.

Не мисля, че икономическите ни условия са толкова стабилни и добри, за да можем в България да си позволим да не гледаме на ипотеката като заробване, а като "полет към свободата". Манталитет си ни е за добро или лошо.
Каквото и да имаш, по- добре с него, отколкото без него. Сега някой да се обяснява, че и да му го подаряват, няма да го вземе, защото е потискащо, е... странно меко казано.

Както и да е, също съм на мнение, че родителите по- скоро треперят да не го излъже нещо момичката, защото след 3-4 месеца да разпитваш за бъдещи планове не е точно заинтересованост. По- скоро опипват почвата и подпитват.

# 159
  • София
Както и да е, също съм на мнение, че родителите по- скоро треперят да не го излъже нещо момичката, защото след 3-4 месеца да разпитваш за бъдещи планове не е точно заинтересованост. По- скоро опипват почвата и подпитват.

Да, ако просто бяха гаджета, да подпитват, ама юнакът се е нанесъл на 2 месеца връзка в семейната къща на момата, на 100 километра разстояние.
Което поражда друг и въпроси- намерил ли си е работа там, което пък се връзва с въпроса какъв ще им е дохода....

Въобще, от оскъдните факти, които благоволи да ни снесе авторката, единствено твърди са, че тя взима 5 пъти повече от него, има семейно- на родителите ѝ жилище, което автоматически изключва интереса ѝ към неговото лично такова.

Но пък, планира да си строят къща, а този план предполага и негово участие, си мисля, и това участие може да дойде само ако продаде наличното.

Все неща, които засягат чисто емоционално, но пък и не съвсем, родителите му.

Които вместо да подпитват, канят двамата на масата и слагат картите.
Само че, на бъдещата снаха откритите карти не ѝ допадат и тя " забранява" да питат.

Това е различен от общиия прочит на ситуацията, но пък ако всички мислим еднакво и " четем" еднакво, форумът става скучен. Simple Smile

# 160
Аз измислих обяснение на прибраните документи. Хората ги е страх момата да не прилъже синчето да си продаде апартамента. Нали за строежа на оная къща пари трябват bowuu
Е, то защото е много трудно прилъганият младеж да си извади нов нотариален акт. Най-добре, за по-сигурно, да го оковат във вериги и да го заключат в мазето.

АбсурТ, разбира се, че ще се поинтересувам. Но ще го направя в хода на разговора чисто информативно. Нали се предполага, че имаме нормална комуникация. 2-3 изречения по темата са достатъчни. Но не би ми дошло на ум специално да им организирам конференция, на която всички да се изкажем.

Cather, изобщо не се обиждам. Съвсем реалистично виждаш нещата.

# 161
Добре де, дори мъжът да реши да си продаде имота и да се включи в общ дом, как точно мама му ще го спре?!

# 162
  • София
Добре де, дори мъжът да реши да си продаде имота и да се включи в общ дом, как точно мама му ще го спре?!

Не може да го спре, може само да му покаже аргументираната си друга гледна точка.

Но, с аргументи се провежда разговор, в който няма страна, заявяваща " забранявам да ме питате".

От друга страна, глупостта да скриеш документите, дали пък иде от нищото, или е реакция на нещо, което авторката просто не ни е казала?

# 163
Как да не се притесняват родителите?  hahaha
Скрит текст:

# 164
  • Варна
Много интересно какво прави тоя с приятелката си. Какво може да прави? Топлят чаршафите, какво друго. И той като си познава майката нищо чудно, че си е бил камшика в друг град, че поне да може да чука на спокойствие без някой да му държи сметка за щяло и нещяло.

Ако аз съм майка на 32-годишен вързан за полата ми "мъж" и той си хване най-после читаво гадже, определено няма да ги привикам двамата да ми дават отчет какво и как смятат да правят. Това най-много да уплаши потенциалната снаха. Ще поканя сина на кафе и небрежно ще вмъкна 2-3 въпроса. Даже няма нужда да ми отговаря подробно. Аз би трябвало да си познавам детето достатъчно за да си направя изводите от няколко реплики и да знам накъде вървят нещата и какво да очаквам.

Абсурт, ти добре прокарваш идеята за нормален разговор между тях и свекърите ама авторката май спомена нещо за обиди, грозни епитети и буквално изгонване от страна на свекървата. Това излиза много извън рамките на нормалното, а удобно го пропускаш. Не е нещо, което човек да подмине с махване на ръка.

Общи условия

Активация на акаунт